| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Przerywa i gasnie
Scigany - 2006-04-06, 17:57 Temat postu: Przerywa i gasnie Nie wiem co sie dzieje, mam te objawy od ok 3 miesiecy , tylko ze teraz sie bardzo nasilily. rano jak odpalam samochod to wszystko jest ok, przelacza mi sie na gaz dalej jest ok, zaczynam jazde i w pewnym momencie po przejechaniu 500m podczas dodawania gazu zaczyna szarpac samochodem, ale tak jakby calkiem kontakt tracil, pozniej przestaje juz szarpac ale odjecie gazu powoduje, ze od 1500obr/min auto gasnie , doslownie wskaznik obrotow spada jak kamien i od razu kontrolki swieca. Co najgorsze nawet jak przelacze na benzyne to tak samo traci obroty. Jak zgasnie, to pozniej z 30sec trzeba go "piĆowac" aby powoli powoli zaczal zalapywac az w koncu odpala. Objawy te ustepuja w momencie az sie silnik nagrzeje. Wtedy juz pracuje normalnie. Co to moze byc chlopaki
duchX - 2006-04-06, 18:31
WN !!!
Scigany - 2006-04-06, 20:34
ale dlaczego nie ma takich objawow jak odpalam i jade na benzynie ? dzieje sie to tylko wtedy jak zaczynam jazde na gazie, pozniej juz nawet przelaczenie na benzyne nie pomaga.
kamil.k - 2006-04-06, 20:41
bo jak przelaczysz na gaz to musi ci lac jeszcze benzyne chociaz nie powinien - dlatego gasnie na mniejszych obrotach i trudniej go pozniej odpalic bo go zalewa
Bruner - 2006-04-06, 20:52
Ja mam podobny objaw, ale bez gasniecia. Odpalam, na benzynie kilkadziesiat sekund chodzi dobrze i potem obroty zaczynaja mocno falowac, na luzie moze zgasnac, w czasie jazdy nie. Musze bardzo powoli i delikatnie wciskac gaz bo zaczyna sie krztusic i szarpac, jak sie nagrzeje to jest ok, mozna wciskac w podloge, ale kiepsko sie wkreca. U mnie jest to wina przeplywomierza po przejsciach, mam drugi sprawny i po wymianie te objawy nie wystepuja. Na gazie jest ok, ale mam instalke bez kompa (sruba).
Scigany - 2006-04-07, 16:54
juz po problemie, calkowicie zapomnialem ze mialem taki sam problem w golfie i w ten sam sposob sobie z nim poradzilem, tzn podpowiedzial mi to pewien mechanik. Wystarczylo uzupelnic poziom plynu w zbiorniku wyrownawczym przy chlodnicy, bo zszedl mi przez zime w dol. Jak reka odjal. Ludzie w temacie beda wiedzieli jaki wplyw ma poziom plynu na funkcjonowanie parownika
|
|