BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem ... elektryka lusterek

Meecowhy - 2006-04-09, 13:39
Temat postu: Problem ... elektryka lusterek
Pomożcie....
Było tak...
nagle przestalo dzialac prawe lusterko ... wydawalo jakis pisk, jakby drgniecie tylko w próbie ruchy pionowo...
po jakims czasie ( 1 dzien) lewe rowniez odmowilo posluszensta - nic.....
oba ani drgna ...
bezpieczniki sa sprawne ...

Co sie moglo stac.. pomożcie....!!!!

P.S lusterka same sa sprawne - sprawdzaelm w innym aucie....

sybir - 2006-04-09, 13:44

Na 99% zaśniedziałe styki w kostce łączącej kable między drzwiami a nadwoziem..
Jak kiedyś miałem e30 to całą kostkę wywaliłem i połączyłem kable i było ok.
sie ma

Arczi e30 - 2006-04-09, 13:44

pierwsza rzecz jaka sie zawsze sprawdza to jest przelacznik ... on czesto pada, takze niemasz duzo do zrobienia pozycz na 5 minut od jakiegos kolegi .... jesli to nie on i dalej nie działa to było jakies spiecie na kablach, awarie mechanizmow w lusterkach mozna raczej wykluczyc gdyz watpie zeby bylo tak ze padl ci 1 a na 2 dzien drugi .. zbt duzy zbieg okolicznosci, niechce mi sie zerkac w schematy ale nie wiem czy przkezniki tez nie odgrywaja roli w lusterkach, ale dziewne ze ci bezpiecznik nie strzelil .... obstawiam przelacznik
Meecowhy - 2006-04-09, 15:07

zasniedziale styki i to po maxie !! !
poczyscilem i klasa !!
dzieki chlopaki !

Grucha Jr - 2006-04-10, 17:59

Podepne sie do tematu...

Miałem podobny problem tyle że ja miałem wsadzony za duży bezpiecznik :oops: i jak chciałem przestawić lusterko to coś "cyknęło" (ale nie bezpiecznik bo byłcały) i już teraz nie chcą działać... Macie jakieś pomysły co to może być??? Czy może to być jakis przekaźnik???

Dzięki i pozdro...

pele - 2006-04-11, 09:34

raczej tez brak styku na przewodach wczesniej kolega SYBIR pisal,sprawdz to. mialem taki sam problem kiedys i wyjalem ta kostke na drzwiach z jednej i drugiej strony polutowalem przewody i jest ok.