| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e36] Nie dzalaja elektryczne szyby i szyberdach
Hołek - 2006-04-11, 15:47 Temat postu: [e36] Nie dzalaja elektryczne szyby i szyberdach Witam
Mam problem z elektrycznymi szybami i szyberdachem, nie dzialaja. Od samego poczatku posiadania BMW nie bardzo rozumiealem zasady dzialania tych szyb i dachu bo otwieraly sie i zamykaly dopiero po jakims czasie jak przekrecilem kluczyk. Wyczytalem na jakiejs stronce ze beemki maja to do siebie ze zeby otworzyc/zamknac szybki lub dach tzreba przekrecic kluczyk i dopiero po ilus tam sekundach to zaczyna chodzic. Na poczatku wlasnie tak bylo, przekrecalem kluczyk,trzeba bylo chwile poczekac a potem sie otwieralo. Problem w tym ze czasem trzeba bylo czekac kilku sekund, a raz nawet spedzilem pol godzinki w garazu zanim szybki raczyly sie zamknac kilka dni temu zauwazylem ze szyby ani szyber nie dzialaja w ogole, przekrecam kluczyk,czekam ..... i nic. nie chca sie otwierac ani na postoju ani w trakcie jazdy. Sprawdzalem bezpieczniki,wyciagalem guziczki i to jest OK. niestety wiecej pomyslow nie mialem co z tym zrobic
Prosze o pomoc!!
Pozdrawiam
Gepard - 2006-04-11, 16:01
to nie tak jak napisales u mnie szyby dzialaja po przekreceniu kluczyka w pierwsza pozycje natomiast zamknac je moge bez kluczyka w stacyjce podejzewam u Ciebie sterownik szyb i szyberdachu albo gubiaca sie mase.
Hołek - 2006-04-11, 16:11
u mnie niestety szyby zyja (a dokladniej zyly) swoim wlasnym zyciem zadko kiedy "udawalo" sie je otworzyc od razu po przekreceniu kluczyka. Troszke mnie to dziwi bo w elektryce nie jest NIC grzebane. Ona jest totalnie seryjna.
|
|