| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - MAX OBC - Moje boje :/
tomash - 2008-12-10, 09:38 Temat postu: MAX OBC - Moje boje :/ Witam,
Mam problem z podłączeniem u mnie pełnego OBC. Wcześniej miałem tylko zegarek analogowy. Razem z Pudo podłączyliśmy wszystko według instrukcji Lucasa_M3. Sprawdzaliśmy po kilka razy podłączenia i przejścia kabli. Wszystko wydaje się ok. Mój OBC podłączony u niego działa normalnie. W obu przypadkach brakujące piny brane były z check'a.
Objawy:
- nie liczy żadnych funkcji, jakby brakowało połączenia z licznikiem
- czujnik temp pokazuje temp w momencie odpalenia auta - nie zmienia temp w czasie jazdy (mam czujnik narazie wewnątrz auta więc powinien reagować na to że auto się nagrzeje). Temp zmienia się dopiero gdy zgasi się silnik i poczeka trochę
Ma ktoś jakieś pomysły?
slawo - 2008-12-10, 09:59
| tomash napisa³/a: | | - nie liczy żadnych funkcji, jakby brakowaÅ‚o połączenia z licznikiem |
zle podlaczony ktorys pin do licznika!!! mialem to samo przesledz temat o obc i sprawdz 2 razy
tomash - 2008-12-10, 10:13
slawo, poczytam jeszcze raz ale sprawdzaliśmy już kilka razy
A co z 2gim problemem?
szczaw89 - 2008-12-10, 21:17 Temat postu: OBC Ja w sobote podłączałem pełny OBC a też miałem tylko zegarek analogowy i wszystko smiga pieknie tylko spalanie pokazuje mi 39L poradzicie cos na to ?
Poza tym wszystko działa pieknie załączam grafike schematu wedłuk którego podłączałęm OBC oczywiscie grafika zostala poprawiona bo w oryginale byl błąd połączeń.
Co do temperatury to nie wiem jak to działa bo jeszcze niemam czujnika pozdrawiam
|
|