| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Ajvan
Ajvan - 2009-10-10, 19:46 Temat postu: [E30] Ajvan Witam wszystkich tak tlumnie zebranych na tym forum o najlepszych wytworach niemieckiej mysli technicznej. Moja E-30 to skromna waska lampa (i z tego sie bardzo ciesze gdyz wyglada bardziej klasycznie od szerokiej) w nadwoziu coupe (kolejny powod do zadowolenia) i kolorze arcktickblau metalic. ogolnie jesli mialbym wybierac nadwozie to wlasnie takie bym zechcial i tak sie zlozylo ze ja wlasnie mam:)
skromne wyposazenie to:
- korben dachen
- korben szyben
- elektryczne lusterka
- barwione na zielono szyby
chyba Tyle, krotko mowiac taki dosc 'kryzysowy' model:)
co do historii to trafila ona do naszej rodziny prosto z Niemiec jakies 4 lata temu. Moja Matka jezdzila nia do pracy a ze ona dosc duzo jezdzi to ze 122 kkm (wtedy szczerze mowiac nie wierzylem w autentycznosc tego przebiegu) zrobilo sie 268 kkm w tej chwili. ogolnie eksploatacja przebiegala spokojnie, nie bylo zadnych nieprzewidzianych zdarzen, wszystko bylo robione na czas. oczywiste jest ze nierealne byloby tyle jezdzic na Pb wiec niestety do samochodu trafila instalacja LPG. jest jednak jedno zdarzenie o ktorym warto wspomniec a mianowicie jeszcze za czasu kiedy moja Matka nim jezdzila zostala ona skradziona wprost spod naszego bloku. pamietam jak sie wtedy zdolowalem. oczywiscie wniosek do Policji zostal zlozony. ale na szczescie samochod sie odnalazl po jakims miesiacu udzial Policji oczywiscie ograniczyl sie do odebrania zgloszenia ze jakis samochod stoi w lesie przysypany sniegiem. zodzieje odpalili ja spinajac na krotko przewody dlatego polamana byla obudowa kolumny kierowniczej, samochod byl strasznie brudny od srodka i zniknal moj prezent dla Mamy radio JVC za jakies 500 zeta. Matka kupila Audi A4 a mi sie dostala moja upragniona 'Babcia' kocham to auto i bede powoli przywracal ja do zycia. nie mam za duzo fotek ale z czasem porobie przy okazji i pochwale sie swoja 'waska' w pelnej okazalosci;) pozdrawiam wszystkich fascynatow !! Ajvan
Adi - 2009-10-10, 19:49
Ale jakieś foto masz? To pokaż...
Ajvan - 2009-10-10, 19:52
jakos nie moge wkleic...;/
Adi - 2009-10-10, 20:03
Co Ci nie wychodzi?
Jak coś daj foty na mail adriankacprzyk@o2.pl to wkleje
mattim_bmw - 2009-10-11, 11:07
Fajna jest
bono20002 - 2009-10-12, 14:51
dawaj wiecej fotek , nie głupi sie zapowiada ale widzę że prawy błotnik ktos juz musiał dotknąć
Ajvan - 2009-10-12, 19:21
widac wprawne oko:) rzeczywiscie przednie blotniki maja troche inny odcien i nie ma na nich fabrycznych paskow naklejonych na nadwozie. narazie stoi w domu takze nowe fotki obiecuje na weekendzie pozdro Ajvan
Cypisek - 2009-10-12, 20:39
Fajna fajna, tylko ten hak! załóż bbs 15" i będzie klasyk
choody - 2009-10-12, 20:58
Fajna fajna szkoda że nie jest sedanem paski na bokach fajne takie klimatyczne i podkreślają ładnie sylwetkę ..... szkoda że na błotnikach ich nie ma ...... hak do wywalenia i zderzaczek do naprostowania bo lekko opuszczony jest...... ogólnie szczegóły ale na pewno poświęcisz temu autku dużo pracy i wszystko będzie pierwsza klasa
Edit : przedni zderzak też widzę opuszczony - mama w zimę odwiedziła pojazd poprzedzający?? ale na szczęście w rozsądnych pieniądzach można to wszystko ogarnąć .......
Ajvan - 2009-10-12, 21:17
| Cypisek napisa³/a: | Fajna fajna, tylko ten hak! załóż bbs 15" i będzie klasyk |
Bezpieczenstwo przede wszystkim:)
[ Dodano: 2009-10-12, 21:22 ]
| choody napisa³/a: | Fajna fajna szkoda że nie jest sedanem paski na bokach fajne takie klimatyczne i podkreślają ładnie sylwetkę ..... szkoda że na błotnikach ich nie ma ...... hak do wywalenia i zderzaczek do naprostowania bo lekko opuszczony jest...... ogólnie szczegóły ale na pewno poświęcisz temu autku dużo pracy i wszystko będzie pierwsza klasa
Edit : przedni zderzak też widzę opuszczony - mama w zimę odwiedziła pojazd poprzedzający?? ale na szczęście w rozsądnych pieniądzach można to wszystko ogarnąć ....... |
Coupe rzadzi takie chcialem takie mam, a co do wgniotek to faktycznie z przodu ma pare wgniecen, bede raczej zbieral na nowy zderzak do waskiej bo nie widze perspektyw prostowania go;) co do paskow to rzeczywiscie podkreslaja sylwetke i nadaja takiego klimatu lat 80 tych:) moze jakos sie dorobi cos podobnego
choody - 2009-10-12, 21:56
Na pewno się dorobi w każdej firmie co reklamy robi to zrobią takie paski bez problemu i w śmiesznych pieniądzach ...... powoli doprowadzisz furę do wzorowego stanu
Co do mojego stwierdzenia - szkoda że nie sedan - mam jakiś po prostu do nich sentyment i tyle - najważniejsze że fura się Tobie podoba
jakieś plany co do motorowni i zawieszenia itd są?? czy standardowo show & shine??
Ajvan - 2009-10-12, 22:01
wiesz choody staram sie utrzymywac na wodzy wyobraznie poniewaz pozniej ciezko schodzic na ziemie:P
[ Dodano: 2009-10-12, 22:04 ]
co do silnika to on napewno zostaje to nie podlega dyskusji
[ Dodano: 2009-10-25, 20:25 ]
obiecalem wiec prosze bardzo:
srodek
Silnik profil prawy
profil lewy
stanowisko dowodzenia
[ Dodano: 2009-10-25, 20:35 ]
jedyny budzik ktory lubie
widok z tylu
[IMG]http://images39.foto...r="0" alt="" />
[ Dodano: 2009-10-25, 21:22 ]
komentujcie Panowie i Panie:)
[ Dodano: 2010-01-17, 21:54 ]
tak sie zastanawiam, nie moge zebrac potrzebnej sumy do naprawy... moze sprzedac laptopa waham sie troche...
|
|