BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - bmw e36 m40 problem ze wspomaganiem , wymiany pomp i dalej..

Luka - 2010-04-13, 23:33
Temat postu: bmw e36 m40 problem ze wspomaganiem , wymiany pomp i dalej..
Witam , od jakiegos czasu mi wyla pompa wspomagania wiec postanowilem ja wymienic kupilem uzywke od kumpla ( twierdzi ze na 100% sprawna i cicho chodzila ) po zalozeniu jej pompa wyje jak wczesniej na starej pompie , po wymianie pompy przed odpaleniem auto podstawione ( kola w powietrzu ) odpowietrzanie krece w lewo w prawo plynu weszlo tyle co nic , zbiorniczek pelny ( malo co ubylo , wypila ) w zbiorniczku caly czas pojawiaja sie banki z powietrzem i nawet robi sie taka piana z pecherzykow powietrza Ratunku moze mial ktos taki problem :( nigdzie plyn nie ucieka ( magiel kapie co jakis czas wiec jedyna nieszczelnosc to tam ) nie wiem juz co robic pompa wyje i wyje kierownica chodzi srednio cos wspomaga ale to nie to co byc powinno pozdrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedziedzi :beer:

[ Dodano: 2010-04-15, 13:39 ]
trudno widze ze nie ma chetnych do pomocy ...

b.m.w - 2010-05-19, 19:15

Odepnij końcówki kierownicze i sprawdź jak pracuje sam magiel.Może być zatarty,lub uszkodzony zawór przelewowy.Zwróć uwagę na przewód metalowy czy nie jest zagięty. Gdy będziesz miał odpięte końcówki to warto też sprawdzić czy nie są zatarte mocowania (łożyska) amortyzatora