| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - wkładanie gum podwyższajacych BMW E36
piotrbmw4 - 2010-05-14, 18:48 Temat postu: wkładanie gum podwyższajacych BMW E36 witam mam kola czasem o rant mi przecierają wiec pomyślałem sobie ze kupie gumy podwyższające które sie wkłada pod sprężynę tylko nie wiem czy wystarczy odkracic kolo i wówczas normalnie wsadzę te gumy czy musze porozkręcać troszkę auto??za pomoc bede bardzo wdzięczny
KszyszekN - 2010-05-14, 20:09
tylko kola zdejmij, gume wd-40 prysnij zeby sie wslizgnela i to wszystko ja kumplowi do e30 wkladalem bez zdejmowania kol tylko do gory ponieslismy na zabie i sie wczolgalem - ze zdjetym kolem idzie latwiej i szybciej
Jakub316 - 2010-05-15, 00:39
Może lepiej pomyśleć o kupnie nowych sprężyn niż uskuteczniać partyzantkę.
piotrbmw4 - 2010-05-15, 14:30
mam na mysli koledzy gumy pod sprazyny takie grzybki tz gumy podwyzszajace a nie gumy co sie wklada miedzy sprezyne
Wanat - 2010-05-15, 16:19
Będziesz musiał odkręcić amortyzator i to właściwie wszystko.
piotrbmw4 - 2010-05-16, 17:31
tz ze muszę odkręcić ze środka auta amorek czy ze strony zaraz przy kole??duzo jest z tym zabawy i czy zbierznosci nie poprzestawiam?
Wanat - 2010-05-16, 23:09
Lepiej odkręć na dole, klucz 18 (u góry przy poduszce jest uszczelka, tzn. powinna być i bez powodu bym jej nie ruszał). Zbieżności nie poprzestawiasz. Jedyny problem jaki możesz mieć to z samym upchnięciem tej gumy, jak masz niskie sprężyny to może wejdzie jako tako, ale przy seryjnych to może być ciężko. Jak dla mnie to zalatuje druciarstwem, ale Twoje auto, Twoja decyzja. Lepiej rozwiąż ten problem w inny sposób, dla swojego bezpieczeństwa chociażby. Pamiętaj, że każde zawieszenie, sprężyna, amortyzator etc. ma swoją z góry zaprojektowaną charakterystykę i taka ingerencja "na pałę" raczej zbytnio nie poprawia prowadzenia samochodu.
|
|