| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z odpowietrzeniem 740
czarek - 2010-05-17, 20:34 Temat postu: problem z odpowietrzeniem 740 Witam
mam problem w swoim 740 '99
autko mialo wymieniany slizg lancucha, do tego trzeba bylo zdemontowac chlodnice i spuscic plyn
wczesniej pecznialy troche przewody i wysadzalo plyn ale polowa chlodnicy byla zimna wiec wymienilem takze termostat
obecnie terrmostat otwiera sie prawidlowo ale nadal auto potrafi wyrzucic plyn zbiorniczkiem
ogrzewanie pomimo ze ustawione na max nie daje goracego powietrza
moim zdaniem viskoza jest ok, pompa cieczy rowniez wyglada jak nowa
przypuszczam ze auto nie jest jeszcze prawidlowo odpowietrzone ale juz 3 godz sterczalem nad nim i bez skutku
czy ktos moglby mi cos doradzic?
dodam ze jest instalacja gazowa, przewody sa poprowadzone dosyc wysoko, czy ma to z tym zwiazek ze nie mozna odpowietrzyc?
chcialbym wykluczyc kazda opcje zanim podejrzenie padnie a ktoras z uszczelek
kolejne pytanie:
ktory czujnik jest odpowiedzialny za wskaznik temp silnika?
po przekreceniu zaplonu wskazowka podnosi sie prawidlowo a po sekundzie idzie na max i tak zostaje
bogib184 - 2010-05-17, 22:23
Ja tak sterczałem i roz... silnik Jak się nie umie odpowietrzyć układu, lepiej nie dotykać i nie próbować samemu. Można nieźle narozrabiać. Czujnik nie będzie dobrze wskazywał, jeżeli układ zapowietrzony - u mnie wskazywał połowę, a okazało się, że czujnik nie miał styczności z płynem, a z gorącym powietrzem. Było na połowie, a na bloku się gotowało, płyn wyrzucało, obiegu nie było i po motorze.
|
|