BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

FELUNEK - Witam.Mam problem z pewnymi felgami.E30

Max54 - 2014-05-09, 20:00
Temat postu: Witam.Mam problem z pewnymi felgami.E30
Trafiłem na stronę Szprychowe.pl.No i tam są ładne felusy

trzeba przyznać ,że e30 pięknie wyglądało by na tych felgach...

ale przejdę do rzeczy, bo jak widzę system ich montażu to mam wątpliwości .Pisze tam, że co 50 km trzeba sprawdzać czy aby felga była dokręcona więc wtf?

montaż

adaptery

klucze

"Po przykręceniu adaptera należy założyć felgę, oraz przykręcić ozdobną nakrętką (która również jest podpisana na którą stronę samochodu ma być przykręcona). Nakrętkę należy dokręcić specjalnym kluczem, bądź młotkiem."

"Pamiętaj aby po pierwszych 50 km przejechanych na felgach sprawdzić czy są dobrze dokręcone. Następnie sprawdzaj co 100 - 200 km. Sprawdzaj regularnie poprawność dokręcenia felg szprychowych."

dla mnie to trochę nie pewne i chyba nie czułbym się bezpiecznie gdybym miał robić 100 km i w połowie drogi stawać i sprawdzać czy koła się trzymają.

Co sądzicie o tych felach?
więcej fot na stronie.

nakrętki do wyboru

Cypisek - 2014-05-10, 10:30

Nie jest napisane że felgi trzeba sprawdzać co 50 km tylko po montażu po 50 km a później co 100-200 km.

Każde koło trzeba sprawdzić czy jest dokręcone po XX przejechanych km od montażu.

Czy te koła pasują do E30? Według mnie absolutnie nie pasują.

ChriS - 2014-05-10, 14:01

Felgi do amerykańskiego lowridera, ewentualnie do niektórych angolańskich klasyków.
Do e30 kompletnie nie pasują.

Max54 - 2014-05-10, 16:26

zrobiłem symulacje w Photoshopie.Kurde rzeczywiście nie wygląda kto wie jak źle ..,ale jednak trzeba skołować bbsy.Temat do zamknięcia
henry - 2014-05-10, 17:29
Temat postu: koła szprychowe
...A miałeś takie koło w ręku ?? Wiesz ile ono waży ?
Przynajmniej trzy razy tyle co koło z felgą aluminiową ! Droga hamowania wydłuża się proporcjonalnie.......
Nie wyssałem tych wieści z sufitu , znajomy założył takie prawdziwe szprychowe koła do samochodu i zaczął się zastanawiać co się stało z hamulcami. Pozdrawiam i również odradzam