| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - Jasiek1 ->>E36 325 TDS
Jasiek1 - 2005-11-22, 22:23 Temat postu: Jasiek1 ->>E36 325 TDS To chyba pierwszy diesel na forum Obniżona 40mm przód i tył, twardsze amortyzatory z tyłu. Kółeczka 17''. Wogóle to jakaś dziwna wersja, podobno skandynawska, ponieważ - skóra ale brak klimy, brak intercoolera ale szpera w dyfrze, brak recyrkulacji spalin (to akurat dobre 8) ), brak szyberdachu Ale ogólnie kocham ten samochodzik. Szkoda tylko, ze to diesel bo fajnie smiga ale do spalenia kapcia raczej sie nie nadaje PS:w tej chwili juz z pustym wydechem i intercoolerem 8)
[/img]
Piotrek - 2005-11-22, 22:27
Jasiek moze jakies fotki?
Marcin - 2005-11-22, 22:38
Witam Jasiek!
Musze cie sprostowac w dwoch kwestiach Po pierwsze na tym forum od bardzo dawna jest Sancho i jego E36 325tds. Po drugie zas, biorac pod uwage popisy wlasnie Sancho tds pali gume i to bardzo
Jasiek1 - 2005-11-22, 23:00
Sorki, nie zauważyłem obecności TDS'a Nie mówie, ze nia da sie mielić kołami bo i na dwójeczce potrafi ładnie zapiszczeć ale jednak to całkiem co innego palic gume benzyniakiem a dieslem. Miałem poprzednio 1,8 E30 i pomimo, ze słabiej zbierała sie spod swiateł to do przypalenia gumki nie potrzebowała tyle meczarni ... PS: zależy tez na jakich oponkach stoi ale hmmmm, na jakis cienszych bede musiał spróbować . Może cos z tego wyjdzie. Pozdro ...
SmasherE30 - 2005-11-22, 23:21
Witam somsiada
Koiecznie skombinuj zdjęcia auta
Jasiek1 - 2005-11-22, 23:32
Witam witam Juz nieraz oglądałem Twoje autko - ładne . Mam zdjecia ale na kompie a nie mam nigdzie na serwerze a nie wiem gdzie je wrzucić
VinCent318iS - 2005-11-22, 23:53
WItam TDS'ik nie jest zły jeździj ciesz sie i nie narzekaj bo bumka to wyczuje i sie zemści najlepszy serwer jaki znam to LINK
wchodzis zklikasz przeglądaj wybierasz sobie fotke z miejsca na twoim dysku póxniej klikasz HOST iT!!!! czekasz aż ci się załaduje i najlepiej wklejać normalnie linki z pierwszej pozycji pod nazwą "Thumbnail for forums(1)" są to miniaturki na które można kliknąć i sie powiększą do normalnych rozmiarów rób tak jak ci mówie po kolei i załapiesz od razu nie przerazaj się heheh
like this----->
Jasiek1 - 2005-11-23, 00:11
Hehe, jasne, ze jezdze i nie narzekam zwłaszcza na stacji benz. bo da sie tym latać na codzien. Dzieki za info o zamieszczaniu fotek
A oto i ona :
KORDI - 2005-11-23, 00:18
Mmmmm....Ślicznotka....
Jasiek zapodaj więcej fotek bo widze że ładniutki E36...
Jedyne moje uwgi...to koniecznie zmieńtylne lampy na te z Białym kierunkiem....
Duuuuuuuuużo lepiej będzie wyglądała....
Środe bardzo ładny(na tyle co widać... )ale proponowałbym dorzucić jeszcze ringi na zegary....
Pozdro....
Jasiek1 - 2005-11-23, 00:24
Hehe, mam ją od maja br. i nadal zmienia swój wygląd i własciwości. Słuszne spostrzeżenie KORDI - lampy narazie zmieniłem na zwykłe z pomaranczowym kierunkiem i juz jest 100 razy lepiej a za jakis czas dam białe. Za pare dni odbiore od lakiernika zderzak M na przód to porobie ładne fotki i wstawie je, bo narazie nie mam innych. Nad ringami w zegary mocno sie zastanawiam ale chyba jednak założe
KORDI - 2005-11-23, 00:28
Ringi bardzo dodają uroku...
Hehehe....tylko nie przesadź z tymi przeróbkami żeby nie zrobić z niej choinki...
A tak poważnie co do zderzaka bardzo trafny wybór....
Jak tylko założysz wrzuć foty....i przy okazji silniczka....diesel bo diesel ale wrzuć.....
Jasiek1 - 2005-11-23, 00:34
Hehe, widze, ze sie zgadzamy bo lubie delikatny ale zarazem rasowy wygląd, wiec choinki napewno z niej nie zrobie. Po drugie Beemki są tak piękne, ze nie potrzeba im żadnych bajerów a'la Need For Speed Oki, niedługo nowe foty, silniczka też
KORDI - 2005-11-23, 00:37
Hihi to już wiem że nic złego Jej sie nie stanie.....
VinCent318iS - 2005-11-23, 01:14
jasiek1napisał: | Cytat: | Nad ringami w zegary mocno sie zastanawiam ale chyba jednak założe
|
aaa w offtopic'u podałem adres do ładnych obwódek zegarów aa ten wydech albo nie wiem końcówke musisz coś z tym zrobić ogólnie widze że prawidłowo myślisz powoli kompletuj m pakiecik bo nie ma nic lepszego w czym by E36 wyglądała
Jasiek1 - 2005-11-23, 11:25
Nio, M pakiecik to jest to Powolutku działam i myśle, ze do lata bedzie juz cacy cacy igiełka Pozdro ...
Jacek E30 - 2005-11-23, 13:16
A gdzie są zdjęcia tego auta pytam się???
Jasiek1 - 2005-11-23, 13:23
Strona pierwsza, siódmy post od góry. Są miniaturki, które po kliknieciu powiekszą sie. Pozdro ...
cinek_sw - 2005-11-23, 14:10
może być ale:
- jak dla mnie to ciemny szyb bedzie kxtra w połączeniu ze srebrnym kolorkiem 8)
- tył jak pisali koledzy - inne lampy,
- ringi załóż,
no i zrób coś z tym wydechem, bo z profila jak widze to porażka
ogółne autko cacy, napisz coś wiecej na temat silnika i wyposażenia,
luk325 - 2005-11-23, 19:16
Witam .betke masz ladna . Ze zdjec widac ze zadbana. Tak jak inni napisali ciemne szybki, ladne lampy i bedzie Oki.
A jak jeszcze je zchipujesz to bedzie tez w miare szybkie.
No i kup sobie zaslepki na progi bo troche to szpeci autko.
Jasiek1 - 2005-11-23, 22:00
Coś na temat silnika ? A więc: stoi własnie i czeka aż ją złoże ale to juz niedlugo bedzie) Z myślą o chipie zrobiłem najpierw remoncik (nowe tłoki, pierscienie i paneweczki, głowica na nowo dotarte zawory itp...). Mysle o chipie ale to jak sie dotrze i jak będą finanse ...
Co do wydechu zauważyłem, ze na foto wygląda badziewnie ale w rzeczywistosci stojąc obok wogole tego nie widac bo patrzy sie nie co wyzej a z tyłu wygląda normalnie. Ale dbając o szczegóły i to poprawie
Co do wyposazenia:
posiada: (szpere, elektr. szybki przod, wspom.kier. i abs to standard, skórka)
Nie posiada: (klimy, szyberdachu, poduch pow.)
PS: nie lubię ciemnych szyb
wiechue30 - 2005-11-25, 22:26
Bardzo ładna, bez zbędnych dodatków
Fele to chyba Hamann'a, bardzo mi sie podobają.
Jasiek1 - 2005-11-25, 23:48
Dzieki, mi również sie podoba Co do felg nie sa to zbyt firmowe felgi ale od razu mi sie spodobały jak je zobaczyłem i dlatego je nabyłem. Firma ''Aluett'' ... Włoskie bodajże ale w miare mocne i solidne jak na wloszczyzne Pozdrawiam...
sancho - 2005-11-27, 22:31
co do palenia gumy tds-em to sie da i to bardzo ładnie choćby tu
http://slave.e-edukacja.p...aleria6/095.jpg
ew. obrazek pod tekstem
co do samochodu to jakias dziwna opcja z tym Twoim tds-em skoro nie miał IC to poprostu td anie tds czyli 115 a nie 143 KM no chyba ze ktos mu zdemontował od tak...
co do szpery to o tyle o ile sie orientuje nigdy fabryka nie wsadzała do tds-a szpery ani w e-36 ani z tym samym silnikiem w e-34 wiem bo sporo szukałem gdy chciałęm taka wrzucic do siebie i bardzo mnie ciekawi to co piszesz moze ktos to w jakis sposob zamontowal co tym bardziej mnie interesuje
pozdrawiam
KORDI - 2005-11-28, 01:05
Hmmmm....sie chyba nie doczekam tych fotek silniczka i wnętrza.....
Jasiek1 - 2005-11-28, 01:49
Sancho. Co do intercoolera sam juz nie wiem bo szczerze mówiąc widziałem kilka TDS w E34, E36 a nawet w E39 jeden raz, gdzie nie było intercoolera - to dopiero dziwne ... Może ktoś poprostu zdjął. Do swojej juz mam bo kupiłem TD chyba to nie jest, bo znajomy ma Omege TDS 136 KM a z moja Beemka nie ma szans. Jest wyrażna róznica w osiągach. Szpera w dyfrze jest ale jak tam sie znalazła tez nie mam pojęcia. Jakby nie było jestem zadowolony Co do palenia gumki w takim razie trzeba bedzie spróbować ale to jak kółka jakies ''delikatniejsze'' skombinuje bo w tej chwili stoi na 225
KORDI - zdjecia spod maski będą jak tylko złoże silnik, narazie jest pusto i nie ma co oglądać. W tym tygodniu powinna juz zagadac wreszcie
Pozdro ....
sancho - 2005-11-28, 08:16
czesc
a sprawdz jak masz wyskalowany predkosciomierz tzn do jakiej predkosci i bedzie wiadomo czy to td czy tds
ale z tego co piszesz to chyba chodzi ladnie
jak chcesz mozemy sie ktoregos pieknego dnia spotkac i porownac samochodziki tyle ze juz chyba na zimoweczkach wiec moga byc problemy z ruszaniem
pozdrawiam
Jasiek1 - 2005-11-28, 11:53
Licznik był do 220 ale nie mam pewności czy od niej, to tez akurat mozna se wymieniać bo w tej chwili mam już do 260 Chetnie sie spotkam ktoregos dnia to wymienimy poglądy i pooglądamy maszynki Odezwe sie na priv jak tylko złoże silnik (jak wczesniej mowiłem zmieniałem tloczki,pierścienie,panewki i głowice roibłem z myśla o chipie w przyszłości). Za pare dni juz ja odpale. Pozdro...
cinek_sw - 2005-11-28, 13:36
a nie lepiej dojśc po VIN-ie
Jasiek1 - 2005-11-28, 15:24
Hahaha, co racja to racja ...... tylko gdzie można znależć dane dot. nr VIN nadwozia E36 ?
sancho - 2005-11-28, 20:45
| cinek_sw napisał/a: | a nie lepiej dojśc po VIN-ie |
eeee to by było za proste
ale faktycznie , VIN znajdziesz w dowodzie rejestracjnym czy chocby na podszybiu auta , nie chce Cie stresowac ale licznik do 220km/h brak IC to typowe "objawy" zwykłego TD ...
ale moze sie myle, wklep nr VIN do dekodera w niezbedniku techn. i sprawa powinna sie wyjasnic
pozdrawiam
Jasiek1 - 2005-11-28, 22:31
Jestem strasznie niepocieszony Wbiłem nr i wyszło, ze jest to TD. Ktoś musiał wpisać sobie podczas przywozu do kraju literke ''s'' na końcu. Intercooler założe i jak najszybciej udam sie na jakis chip PS:i tak BMW jest lepsze od Omegi bo mając 20 koni mniej i tak lepiej zasuwało (widać masa robi swoje). Teraz po remonciku bedzie jeszcze lepiej wiec chyba nie bede narzekał Z drugiej strony jestem zadowolony, ze wiem co mam. Pozdrawiam ....
sancho - 2005-11-28, 23:02
no własnie nie chcialem tego pisac ale to czesty "zabieg" sprzedających te samochody deklajanie literki "s"
sam jak szukałem autka to czesto to widzialem nawet kiedys pojechalem kilkaset km zeby ogladac td zamiast tds-a stąd moja dociekliwośc pod wzgledem różnic miedzy jednym a drugim modelem
ale najwazniejsze ze jestes zadowolony , i ze autko sie dobrze sprawuje
z ciekawosci ile dales za "remont"
pozdrawiam
VinCent318iS - 2005-11-28, 23:09
eee kurcze gdzie się szuka tego Vin'u mam tyle BMw i nie wiem nic o tym
sancho - 2005-11-28, 23:33
poszukaj troszke
http://www.e34.de/vin/index.php
Jasiek1 - 2005-11-29, 00:43
VinCent - tu masz link do stronki, na która wpisujesz VIN z dow rej. i masz wszystko co trzeba: http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0100
Sancho - remont postanowiłem zrobic, poniewaz moja Beemka zbliży sie niedługo do przebiegu 300000 km i zaczęła juz troche mocniej dmuchac w odme. I faktycznie, pierscienie miala juz w tragicznym stanie co dla diesla jest fatalnym skutkiem. Remont robiłem z ojcem (nigdy nie oddaje do warsztatu) a jaki bedzie tego efekt opowiem za pare dni Co do kosztów były to tylko wydatki na części. Pozdrawiam ...
cinek_sw - 2005-11-29, 18:18
to co Jasiek zmieniamy tytuł tematu
żartuje..... a win zobacz czy czasem nie ma w niezbędniku technicznym na forum "technicznym"
Jasiek1 - 2005-11-29, 22:07
Daj spokuj, ja tu załamany siedze a Ty jeszcze takie gadki ....... Hehehehehe, zartuje ... Znalazłem VIN w dwóch zródłach i w tych dwóch potwierdziło sie, ze to jest TD. Pozdro ...
GP-T1000 - 2006-03-03, 15:04
bardzo ladny tds
kolorek mi sie podoba i twoj malunek na czarno nie najgorszy. tez tak chcialem zrobic ale kupilem biale bo sie akurat orginalne trafily
|
|