| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
FELUNEK - Borbet A - jaki kolor
RoboCop - 2006-04-16, 21:13 Temat postu: Borbet A - jaki kolor w tym tygodniu oddaje do lakiernika moje nowo zakupione Borbety A ... 16cali szerokość 7,5... zastanawiam się czy malować na srebrno czy też może rant srebrny a środek w antracycie czy coś w tym stylu - szukałem trochę po necie coś w tym temacie, ale nie znalazłem nic interesującego? ma ktos jakieś zdjęcia Borbetów A z innym niż srebrny środkiem?
acha! polerowanie rantu nie wchodzi w rachube - nie ma czasu
webretti - 2006-04-16, 21:18 Temat postu: Re: Borbet A - jaki kolor Ja sie ostatnio zastanawiam czy swoje Borbety A polerować w całości czy tylko ranty, a środek na czarno prysnąć Tak mi po głowie chodzi takie kombinowanie, ze fajnie to bedzie wyglądać i się może fajnie komponować w moim cabrio do tego stylu, co myślicie
a na srebrny i antracyt to jeszcze nie widziałem
duchX - 2006-04-16, 21:20
ile jeszcze bedzie tematow o malowaniu felg ???? bo jak na razie sa ze dwa i wszystkie o tym samy tylko wzor felg sie zmienia jak tak dalej pujdzie to bedzie tyle tamatow co ludzie felg maja na aucie !!!!!!!!
RoboCop - 2006-04-16, 21:24
to mój pierwszy temat
a to wszystko przez menela - albo ruststyle albo czarne felgi albo...
i człowiek juz nie wie co robic ze swoim autem żeby wyglądać jak ze stolicy
te Borbety co mam teraz maja dokładnie taki kolor:
duchX - 2006-04-16, 21:27
borbet ma miec 9" polerowany rant i srebrne !!!!!!!!!!!!!
RoboCop - 2006-04-16, 21:29
coś mi się wywaliło... a ja kupiłem w takim kolorze
dlatego trzeba coś pomieszać
duchX - 2006-04-16, 21:30
polerka i srebrny srodek nie widze inaczej bo wiocha !!!!!
webretti - 2006-04-16, 21:38
| x_e_o_n napisał/a: | polerka i srebrny srodek nie widze inaczej bo wiocha !!!!! |
widzisz xeon to tak jak ze swiatłami u innego kolegi w czerwonej E30, dla jednego wiocha dla innego cos wspaniałego, dlatego o gustach się nie dyskutuje 8) bo i tak zawsze bedzie ktos mial inne zdanie i nie zadowolisz nigdy wszystkich
Menel - 2006-04-16, 23:53
jak masz tylko 7 cali to wal cale na srebrno ..a jak juz beda ci malowac w zakladzie to powiedz zeby ci dobrali lakier z opilkami jak najwiekszymi...mam nadzieje ze opone masz jakas konkretna czyli 195/45 , 215/40 lub 215/40 bo inne to juz baaaaalony.
co innego przy 9 calach. tu juz rant nie ginie i mozna srodek walnac na czarno lub w inny kolor.
Sobek - 2006-04-17, 00:20
Jak borbety A to tylko tak : tylko ze tu masz z tylu 9cali
Albo cale w polerke ale takie rozwiazanie jak na fotce bardziej mi sie podoba 8)
Fotke mam z allegro bo ona byla na sprzedaz na allegro albo jeszcze jest
Pozdrawiam
--==maly==-- - 2006-04-17, 10:11
Czarne felgi zginą przy tym rozmiarze. Maluj na srebrno a rant w polerke.
Aha a jaki masz kolor bety? I jaką glebe?
RoboCop - 2006-04-17, 11:33
tył ma jakieś niewielkie obniżenie(chyba spowodowane zmecvzeniem sprężyn),a z przodu będzie 40mm(w tym tygodniu), opony jakie są narazie na tych kołach to 205/45-16, kolor to diamant schwartz metallic, czarna hella, przymróżki na światłach, czarna nerka, 30-40% przyciemnienie szyb, dokładka iS, 2-drzwi... jak malować te koła żeby podkreślić ich urodę
menel - grube ziarno według Ciebie jest lepsze niż dużo drobnego (bo do drobnego przekonywał mnie z kolei lakiernik)
Menel - 2006-04-17, 12:37
grube -w sumie mialem na mysli dobre i dobrane z rozsadkiem.zebys przypadkiem blyskotki z nich nie zrobil i aby kameleon z nich nie wyszedl
RoboCop - 2006-04-17, 12:49
oki... o ten kolor środka, pytam tylko z ciekawości - skoro nigdzie nic ładnego nie znalazłem, to widocznie Borbet A, nie wygląda z tym dobrze... raz było w toruniu M5 e34 na Borbetach z czarnym środkiem, wyglądało to nieźle, ale to był chyba max duży rozmiar tych kół, więc nie straciły na wyglądzie... gdzieś mi się zapodziało zdjęcie tego auta...
Menel - 2006-04-17, 13:20
wal wszystko na srebrno bo widze ze i tak was nie przekonam do "mrocznych" beemek i pamietaj o plaskich kapslach.te oryginalne spokojnie puscisz na allegro za 20zl od sztuki.
RoboCop - 2006-04-17, 14:06
moja ma być "mroczna" dlatego to pytanie co możnaby pokombinować z kolorem,
na polerke nie ma czasu - zresztą na poler to ja lubie patrzeć u innych
dekle ...
chyba nie zdąże ich dorobić(zanim zawioze do lakiernika), zresztą te które mam, podobają mi się tym bardziej, że są w dobrym stanie - najwyżej dorobie drugi kpl:
Jacek E30 - 2006-04-17, 14:44
ROBO a może coś takiego tak przeglądałem swoja "biblioteke" i znalazłem:
http://img45.imageshack.u...dsc053200ew.jpg
urbi - 2006-04-17, 15:07
ta zielona jest niesamowita moja bedzie taka ino ze czarna ! dokladnie dokladnie taka
ja moje borbeciki wlasnie poleruje cale beda w polerce ta bordowa z czarnymi srodkami tez wyglada kozacko
Menel - 2006-04-17, 18:37
z okazji ze urbi i robo zawalaja nas zapytaniami ciagle o borbet A to wklejam pare fotek.niech chlopaki zobacza ze jak kolor dla lans squadu to raczej srebrny i plaskie dekle koniecznie
ooo to na tyle 8)
webretti - 2006-04-17, 19:18
Menel, zapomniałes wkleić fotki mojego cabrio
--==maly==-- - 2006-04-17, 19:33
To i ja powklejam kilka krajowych e36 na borbetach ale brzydkie poza ostatnią, która jest brudna
Piotrek E-30 - 2006-04-17, 20:54
Jezu, ale to sie pięknie prezentuje, szczególnie e30, glaba i borbet A, e36 juz nie wygląda tak fajnie.Apropos poszukuje fotki kiedys zarzuconej na forum dotyczącej jakiegos spotu:
fotka przedtswiała czyjąs e30 czarną na borbecie wypolerowanym, git gleba, ogólnie German, fotka robiona była juz wieczorem, kierowca siedział za fajerą a z boczku stał jakis kafar , jak ktos ma tą fotke to zarzuccie jeszcze raz 8) Być moze to był Kordi lub Piotrek z Krakowa, pozdrawiam
RoboCop - 2006-04-17, 20:59
| menel napisał/a: | wal wszystko na srebrno bo widze ze i tak was nie przekonam do "mrocznych" beemek |
nie o to chodzi Jacek i Jacek
takie fotki z polerowanymi 9calowymi Borbetami, to ja mam, myślałem że ktoś ma coś w innych barwach - byłem ciekaw co można "wycisnąć" z tego wzoru, przy czym trudność
polega, że są na 7,5 szerokie (dla większości wąskie)
auto ma być "mroczne" - jak najbardziej!! polery i ranty pozostawiam innym, mnie nie mogą zatrzymywać, ani "śpiący policjanci" ani koleiny ani jakieś kałuże - a tak jest przy 9calach - wszystko na drodze staje się przeszkodą przed którą trzeba zwalniać...
znalazłem na Allegro tylko takie czarne, ale 15":
według mnie wyglada to niezaciekawie... zresztą pojeździłem dziś trochę i spotkałem pare aut z czarnym środkiem (nie borbety tylko inne jakieś fele) - koło traci na wyglądzie...
chyba, że byłoby to coś takiego, jak ta 190 z prawej, mały rant a auto wygląda zbójecko oto by chodziło, ale nie przy moim modelu...
ale zamieszałem
Menel - 2006-04-17, 21:14
robo, te twoje felgi z ostatnich fotek traca na wygladzie przez te baaalony gwarantuje ci ze taka sama postawie ci obok z oponka np.dunlop sp 9000 195/45/16 i juz bedzie kozak 8) i koniecznie plaski dekiel(bede zawsze to powtarzal) .
KotSylwester - 2006-04-17, 21:55
ta granotowa to Korzucha?
Sobek - 2006-04-18, 01:02
| KotSylwester napisał/a: | ta granotowa to Korzucha? |
TAK TAK PROSZE PANA
korzuch - 2006-04-18, 22:12
yo!
Grat prawie gotowy pomlaowany i feleunek odświezony zostały tylko wentyle i wizyta w wulkanizacji tylko jest mały problem musze sam załozyc koła bo nie dam rady wjechac na podnośnik
pozdro
Sobek - 2006-04-18, 22:46
Jedyne e36 ktore mi sie podobaja na borbet A to ta pierwsza co zapodal Maly i bejka Korzucha 8) jakos tak maja cos w sobie
RoboCop - 2006-05-14, 10:50
felgi już pomalowałem (w tradycyjnym kolorze), ale jak miałbym jeszcze raz to robić, to pomalowałbym na taki kolor jak te ustrzelone na Majówce... nie wiem czy zdjęcia to oddają, bo monitor mi się kończy, ale środek felgi, jest pomalowany taki jakby szarym młotkowym kolorem, jak dla mnie to najlepszy efekt jaki widziałem na żywo, przy tym modelu alu:
VinCent318iS - 2006-05-14, 11:32
Fele wyszły bardzo fajnie zapodaj hardtop z E36 tak jak wyżej na zdjęciach i będzie git
Widze ze chyba z ciebie hardcorowiec pogoda nie ciekawa a ty coś grzebiesz przy autku heh ja to tylko w słoncu min 25C musi być zebym zacząl coś grzebać
Podsumowująć fajnie się wszystko komponuje i czarny środek jakoś mi się tu nie widzi moim zdaniem dobry wybór tego koloru środka
RoboCop - 2006-05-14, 11:39
ehh.... to nie moje autko, ale mieszkaja niedaleko odemnie... koleś próbuje poprawić M-Technica który się rozleciał przy bornout-cie
auto piękne -jakby ktos miał do Niego nr tel - to proszę na priv...
Pawel-e30 - 2006-05-14, 12:00
ja pierdziele ten gość od kabrio jak upalał na majówce to druty zerwały mu połowe m techniak
RoboCop - 2006-05-14, 12:14
jak się mijaliśmy na drodze i zobaczyłem te borbety naklejki acschnitzer etc to byłem pewien, że to Webretti zasuwa
jak dla mnie to było najładniejsze cabrio na majówce (palenia nie widziałem tylko skutki )
puz - 2006-05-20, 21:45
w zeszlym roku tez upalal i skutki byly podobne widac sprawia mu to przyjenosc!!!
|
|