BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] Meecowhy ->> 318i

Meecowhy - 2006-02-22, 17:06
Temat postu: [E30] Meecowhy ->> 318i
Tak wiec jak wiecie po moim M10 zostal wrak a jego miejsce przejmuje M40 w czerwonej
(fuj) budzie ....

jak pamietacie wczesniej miala jakies spolery i ogolnie wies tuning ...ale sie tym juz zająlem :D

kilka fotek nowych:

z tyłu

z boku

z przodu

a teraz po zabawie z czerwonym sprayem :D

migacze przod

migacze tył

środek

środek tył

Plany:
alufelgi :D
wydech remus
stożek
zawieszenie Blinstein + sprezyny Motorsport
ciemne szyby
black hella
audio ..... Hertz Esk 165 juz czekaja :D

Piszcie co sadzicie :D

--==maly==-- - 2006-02-22, 17:12

Super wreszcie wygląda ładnie. Zadbałeś o szczegóły jak czarne ramki w okół szyb brawo. Teraz jak już jest cywilna można zacząć zmiany.
Piotrek - 2006-02-22, 17:13

fajna tylko szkoda ze czerwona :D
Sobek - 2006-02-22, 18:09

No no bardzo fajna E30-tka 8)
Piotrek napisał/a:

Ja wiem mi sie tam nawet podoba czerwona :wink:
Piotrek zobacz na ta co mam w avatarze :wink: 8)

misza - 2006-02-22, 18:23

fajna fajna ladny srodek, ale dlaczego sie pozbyles znaczkow? tzn szachownicy? na tylniej klapie czyzby byla nowa bo nie mogles spoilera odkleic? :lol: :lol: :lol: :?: :?:
Tomek3er - 2006-02-22, 19:03

No fajna środek mi sie podoba ładny bardzo..., a plan jak najbardzije zacne :)
dankam - 2006-02-23, 01:04

piekne :) pikne :D
KORDI - 2006-02-23, 01:38

Bardzo ładna.....
A jakby tak zostawić na orginał.....? :D

PozdrOOfki.... :D

NIKI - 2006-02-23, 21:04

Fajna :) Bardzo ładne wnętrze :)
Menel - 2006-02-23, 22:51

Sobek{Marek} napisał/a:
No no bardzo fajna E30-tka 8)
Piotrek napisał/a:

Ja wiem mi sie tam nawet podoba czerwona :wink:
Piotrek zobacz na ta co mam w avatarze :wink: 8)

faktycznie czerwone jakos wiekszosci nie leza..ale taka jak w avatarku tylko bez tych progow to miodzio.
halogeny jeszcze sobie dokup.

Menel - 2006-02-24, 01:03

wiem ze nie twoja ale jak juz kolega zakupil sobie czerwona i w coupecie to moze brac z przyklad tak zajebistej e30 jak na twoim avatarku.
progi mi w tym avatarku nie pasuja bo sa za bardzo masywne.wystaja za obrys patrzac na tyl.bez progow lepiej to by wygladalo wiec meecowhy nie skalecz swojej.
i jeszcze raz napisze ze czerwona moze byc ladna ale musi tak wygladac. alufelgi to 50 % do sukcesu i gleba nestepne paredziesait procent :wink:

Freeride - 2006-03-28, 01:20

Miałem ją na oku :) ale niestety byłem w trakcie sprzedarzy swojej :) fajna sztuka własnie czegoś takiego szukam.... 8)
Meecowhy - 2006-04-15, 00:51

Załozylem w końcu alufelgi , zawieszenie i wydech ...
niestety nie dokonczylem jeszcze remontu blacharki - czekam na odszkodowanie z PZU ....
Piszcie co myslicie....
P.S auto jest w trakcie remontu, czeka na: lakierek , shadowline:P black helle i czerwone swiatla z tylu no i chyba jeszcze glebsza glebe z przodu ... ale to dopiero jak sie zrobi osłona pod miske !:D:D

w tle Kadzio qmpla... :D

fil - 2006-04-15, 01:05

siedzi gites :D podoba mi sie
southOFheaven - 2006-04-15, 08:15

ladniutka. zawsze mi sie podobaly czarne felgi z polerowanym srebrnym rantem. pozdro
Grucha Jr - 2006-04-15, 10:25

Dobra gleba! Z tyłu może by się przydało trochę dystansu, tyle że później może obcierać o nadkole...
--==maly==-- - 2006-04-15, 11:26

Mi te felgi w ogóle nie leżą. Przez to,że są lakierowane na czarno w ogóle nie widać polerki.
Pozatym przez czary kolor i wzór wyglądają jak by to były 14".
Plany masz bardzo dobre ale ja bym w nich uwzględnił jeszcze inne koła bo to jak napisał menel 50% sukcesu.

Meecowhy - 2006-04-15, 11:49

chlopaki jak narazie mam remont dróg w miescie i jzu jest bardzo zle z jazda....
hehe ja czekam na ładne 16" lub 17".... alpinek nie chce...:D
fele na zywo wygladaja duzo lepiej .... teraz byly brudne ..:D
jeszcze fotka z dzis :D

musze w koncu zrobic ten pas przedni zeby zalozyc dokladke...
:D a zderzaczek juz czeka na wymiane - dzieki AMISZ

Lord Lukasz - 2006-04-15, 13:06

Tył ok ale przód odrobine za wysoko. Upoluj większe fele, 16" to najlepsze rozwiązanie, 17" fakt wyglądają fajnie ale ja bynajmniej miałem dość po miesiącu i chyba każdy kto miał 17" w e30 tak powie, chyba że jeździsz autem raz w tygodniu do kościoła :lol: to wtedy nawet 18" będzie dobrym rozwiązaniem
Sobek - 2006-04-15, 15:12

No brawo brawo Meecowhy ladnie betka teraz wyglada 8)
Meecowhy - 2006-04-16, 22:01

przypuszczasz czy wiesz ?? :D
juz niedlugo bedzie wszystko zrobione !

AMISZ - 2006-04-16, 22:40

Fajna gleba z tyłu, opuscisz jeszcze przód i bedzie bajka po za tym to bardzo przyjemna beti :)
Kowal - 2006-04-16, 23:00

No no no widze że idziesz dobrą drogą :D tak trzymać! Pozrawiam! :wink:
Menel - 2006-04-16, 23:34

dawaj jeszcze okolo -20 na przod i zamiast 16" to poszukaj 15" ale na 8 lub 9 cali 8) czesto powertecha mozna takie wyrwac ..gleba na 15" jest lepsza niz gleba na 16" 8)
jurek - 2006-04-18, 20:34

ogladam tak sobie i bardzo mi sie podoba:) ja bym nie glebowal z przodu nic no sie nie bedzie dalo jezdzic nie jestesmy w niemczech a jak przypuszczam jest to kolegi jedyne auto wiec "odrobina"komfortu jest nie do pogardzenia:) bardzo mi sie podoba zwlaszcza felgi ktore nadaja auto oldskulowy wyglad:) pozdrawiam byle tak dalej
ps. nie zniszcz takiego ladnego auta

Biały - 2006-04-18, 21:04

Bardzo ładne auto. Nie lubie E30 ale patrząc na Twoją zaczynam zmieniać zdanie.
KotSylwester - 2006-04-18, 21:12

Przepraszam ale nie rozumiem

aniae30is: ja bym nie glebowal - sądząc po nicku - dziewczyna, sądząc po poście facet.. to jak jest:P

Piotrek - 2006-04-18, 22:46

KotSylwester napisał/a:
Przepraszam ale nie rozumiem

aniae30is: ja bym nie glebowal - sądząc po nicku - dziewczyna, sądząc po poście facet.. to jak jest:P

Prawie jak aniae30 :mrgreen:

Ania ma na imie Jurek :D

To tak gwoli scisłosci ale trzymamy sie tematu :wink:

KORDI - 2006-04-18, 23:31

O niebo lepiej teraz wygląda.... :D

Tylko podpisuje sie pod wypowiedzią Menela....

Gleba i 15" na 9 cali.... 8) 8)

Mam tylko jedno małe ale.....chyba troche krzywo Ci wisi wydech.....

PozdrOOfki..... :D

Meecowhy - 2006-04-18, 23:47

KORDI napisał/a:

Mam tylko jedno małe ale.....chyba troche krzywo Ci wisi wydech.....

PozdrOOfki..... :D

wisi krzywo i tak zostanie ... niestety, nie chce miec duzo spawow w ciagłosci rury wydechowej ... a narazie nie mam czasu by zamowic cala gieta....
wiec jest tak krzywo ... :d ale wyglada ok ... jak zwykla dwururka :D

damiano_e30 - 2006-04-19, 13:21

Bardzo ładna sztuka, gratuluje, tak 3maj
Vindevil - 2006-04-20, 18:08

I ja wrzucę swoję trzy groszę...
Jeśli masz na tylę kasy i lakier w pożądku to daj do zmatowienia i pomalowania bezbarwnym z lekką domieszką perły czerwonej. Efekt głębokości kosmosu.

Meecowhy - 2006-04-23, 18:43

dzieki Amisz'owi wymienilem wykladzine w moim aucie po czym
... wyczyscilem je cale w srodku :D
a dzis umylem je .... niestety wlasnie pada wiec kapa....
ocencie jak wyglada w miare dopieszczona ...

P.S załozylme na tyl dystanse 2 cm ale kółka tarły na śląskich kopalnianych przełomach ....:(

przetocze na 15mm i wtedy zaloze :D :D

z przodu :p

aha .... mam nadzieje ze na dniach juz zrobie tył auta i poprawki po zimie i jade po sprezynki .... hehe jeszcze z 2 cm w dół ( przód)

pele - 2006-04-23, 18:48

spoko
jak bedziesz przyciemnial szyby to calosc bo do polowy to wiocha!

urbi - 2006-04-23, 19:13

wyglada konkretnie !!
daj na dol przod jeszcze i bedzie naprawde extra !!
zaloz jeszcze halogenki i zaslepke od haka :)

Pawel-e30 - 2006-04-23, 20:06

Wyglada jak motorówka teraz :lol:

jeśli malujesz progi pod kolor oraz tylni pas to wypadało by i przednią dokładke pod kolor trysnąć nie sądzisz?? :lol:
Mocowania lusterek (stopki) też pod kolor wypadało by trysnąć i listwy na rynienkach popraw czarnym matem :wink:

jak z przodu będzie gleba to będzie ok :wink:

pomyśl nad czarną nerką i czarnymi lampami :wink:

Meecowhy - 2006-04-23, 20:24

Pawel-e30 napisał/a:
Wyglada jak motorówka teraz :lol:

jeśli malujesz progi pod kolor oraz tylni pas to wypadało by i przednią dokładke pod kolor trysnąć nie sądzisz?? :lol:
Mocowania lusterek (stopki) też pod kolor wypadało by trysnąć i listwy na rynienkach popraw czarnym matem :wink:

jak z przodu będzie gleba to będzie ok :wink:

pomyśl nad czarną nerką i czarnymi lampami :wink:

stoi jak motorowka bo caly bagaznik mam zaladowany towarem z pracy + 2 akumulatory :d- pare zdjec wczesniej widac ze takiej tragedii nie ma :D :D

progi to cos innego niz dokladka..... dokladka jest czarna bo taka byla i taka zostanie ...
a za niedlugo zastapi ja albo M-technik II lub IS

Stopki sa czarne i takie zostana -kontrast .... za duzo czerwieni to nie dobrze...- nie lubie tego koloru....
pare postow wyzej pisalem ze beda robione poprawki wiec napewno ramki beda poprawione .... tak samo nerka bedzie czarna i lampy tez....
jak bys sie dobrze przyjrzal zauwazysz ze prawa lampa swiatel dlugich nie pasuje do kompletu ... bo czekam na kase z ubezpieczalni i kupuje nowe a wtedy przerobka a'la black hella....
z przodu gleba juz jest ..... - blinstein + mk motorsport
ale bedzie glebsza - jak pisalem z 2 cm jeszcze :D

narazie prace stoia bo fundusze sie skonczyly i czekam na kaske za ten wypadek co mi baba w zad wjechala !:D:D

a wtedy :D hehe to juz wiecie :D

mular - 2006-04-23, 22:59

teraz wyglada duzo lepiej niz na poczatku i oczywiscie kolor czerwony
jest nie do przebicia :) dobra robota byle tak dalej a bedzie git. felgi inne
od wszystkich ale ogolnie fajne jaka masz szerokosc opon bo wydaja mi sie strasznie waskie.
pozdro

Meecowhy - 2006-04-23, 23:09

mular napisał/a:
teraz wyglada duzo lepiej niz na poczatku i oczywiscie kolor czerwony
jest nie do przebicia :) dobra robota byle tak dalej a bedzie git. felgi inne
od wszystkich ale ogolnie fajne jaka masz szerokosc opon bo wydaja mi sie strasznie waskie.
pozdro

195/50/15

najezdzilem sie juz na 205, 215, 225 .....

jakos najbardziej pasuja mi te ( do tych felg )

wiechue30 - 2006-04-23, 23:10

coraz lepiej wygląda twoja bimka :D
ja jestem zwolennikiem M-techa II, lepiej by wyglądała - oczywiście również z tyłu m-tech do kompletu
jak zrobisz black hella i gleba -2cm to full g-style będzie :lol:

piotr323 - 2006-04-23, 23:16

225 do tego silnika :shock: hmmmmmmmmm......... lekka zawali-droga bedzie :roll:
Meecowhy - 2006-04-23, 23:17

wiechue30 napisał/a:
coraz lepiej wygląda twoja bimka :D
(...)
jak zrobisz black hella i gleba -2cm to full g-style będzie :lol:

hehe mam nadzieje ze nie jestes jedyny który kuma czacze .....:D

WORK IN PROGRESS

wiechue30 - 2006-04-24, 22:02

ja też w miare wolego czasu pracuje nad swoją 8)
przed weekendem majowym planuje założyć sprężynki -40mm/-40mm plus amorki bilsteina

KamilE34 - 2006-04-25, 15:58

"KamilE34 Zobacz zmiany w moim e30!!!"

Co to ma znaczyć :| :?: :?: :?:
Czemu Meecowhy piszesz KamilE34

oxstyle - 2006-04-25, 17:11

KamilE34 napisał/a:
"KamilE34 Zobacz zmiany w moim e30!!!"

Co to ma znaczyć :| :?: :?: :?:
Czemu Meecowhy piszesz KamilE34

to taki bajer forumowy , kazdy kto patrzy na jego podpis widzi swoja ksywke
nie rbmy off topa .

pozdro

KamilE34 - 2006-04-25, 17:56

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Sorki

DEL - 2006-04-26, 00:51

Witam wszystkich,

To mi sie wlasnie podoba! Boska!

10/10 :D

(kolor oryginal ? ;) )

Klasyka w Shadow i do tego te fotele! Sam ma takie - sie wie, na czym sie siedzi :) Skoro tuningujesz to jakis klasyczny spoiler przedni jakiegos dobrego tunera (Alpina? ;) ) tez by pasowal, ale bez przesady, oryginalny tez ma "to to" w sobie. Jakiej firmy alusy planujesz (i co masz do Alpin- :) ? Jaki stozek, polecam BMC CDA, drogi, ale jeden z najlepszych. Amory pewnie od B6 w gore? mysle, ze na B6 bedzie ok, wyzej bym nie szedl - nasze kochane polskie drogi :(

Dbaj o nia i nie zagalopuj sie w tuningu :)

Wielka szkoda, ze nie wszystkie trafiaja w takie rece, zaluje, ze sprzedalem e30 324d '87 kolor ALPINA WEISS synowi pana "Pieglasiewicza z Psiej Wolki" (taka wiocha, gdzie jak raz piorun zabil psa, to lancuch trzy dni szczekal ;) ), jak strzele fotki to podesle, bedzie ubaw, ze sie lza w oku zakreci, jak zobaczycie, co z niej malolat zrobil :(

Pozdro

del

P.S. Scleenowales t. klape?

Moj 1. post - witam i pozdrawiam wszystkich jeszcze raz, super forum i na pewno bedzie nas jeszcze wiecej :D :D :D :!:

Meecowhy - 2006-04-26, 08:55

tak tylna klapa jest clean....
jak juz pisalem planuje dokladke IS
i pare innych "truskawka" ale to w swoim czasie - do miesiaca :D

hehe czesto bywam blisko Zittau ... w Hradcu nad Nysa mam rodzine :P

dudziak2005 - 2006-04-27, 11:13

Meecowhy no cos pieknego i brak mi slow !! !! brawo -Piotrek masz racje mi sie podoba czrna perla sam mam taka :lol: :lol: ,Meecowhy - masz za to ladny srodeczek! moje siedzonko od kierowcy to kubelkowe sie zlamalo :cry: tzn bylo zlamane jak ja przyciagnalem :cry: ale juz na takie poluje :lol:
Marcin - 2006-04-27, 11:26

Jak juzt ak wszyscy chwala to ja dodam lyzke dziegciu :mrgreen: . Chyba najwyzszy czas kupic zaslepke w zderzaku przednim zaslaniajaca dziure na mocowanie ucha do holowania. Ja do swojej kupilem w ASO za kilka zlotych. WARTO bo by ladnym aucie drobne szczegoly zaczynaja kluc w oczy. Jak ktos ma trupa to sie na duperele nie zwraca uwagi ale jak ktos dba i ma ladne, czyste auto taka dziura zaczyna razic straszliwie.

PZDR :D

Meecowhy - 2006-04-27, 13:36

Marcin napisał/a:
Jak juzt ak wszyscy chwala to ja dodam lyzke dziegciu :mrgreen: . Chyba najwyzszy czas kupic zaslepke w zderzaku przednim zaslaniajaca dziure na mocowanie ucha do holowania. Ja do swojej kupilem w ASO za kilka zlotych. WARTO bo by ladnym aucie drobne szczegoly zaczynaja kluc w oczy. Jak ktos ma trupa to sie na duperele nie zwraca uwagi ale jak ktos dba i ma ladne, czyste auto taka dziura zaczyna razic straszliwie.

PZDR :D

zaslepke holu ostatnio stracilem i narazie nie mam głowy do pierdolek .... najpierw musze zrobic tyl auta - po wypadku- czyli zderzak lampe i pas ... potem zajme sie dopieszczaniem ...

urbi - 2006-04-28, 00:19

ale czy to wazne ?
Rolnik musisz wszedzie dorzucic swoje 3 grosze zupelnie nie na temat ?

Meecowhy - 2006-04-28, 09:57

H W jak to sie mowi - i pisze roznie slyszalem choc sam wiem ze BILSTEIN .....
ale jak mowi nauka zwana lingwistyka: "ciezko jest przeniesc nowe słowo z materii systemowej ( znakowej ) o podobnym brzmieniu na to samo pole semantyczne zasiedzialej juz nazwy ..."

Abarth - 2006-05-06, 20:20

Jesli ktos nie widzial tej bmki to niech zaluje, sam przy niej troche porobilem :mrgreen: np wymienialem kola, wykladzine w srodku, pastowalem felgi, holowalem, wozilem do niej zderzaki, reszte nie pamietam :mrgreen: Ogolnie podoba mi sie jazda nia lecz mikołaj cham nie dał sie przejechac :evil:
KORDI - 2006-05-06, 21:45

No naprawde coraz ładniejsza sie robi.....a czytając dalsze zmiany widze że wiesz o co loto.... 8) :wink:

Klimacik będzie...... :D :D :twisted:

Ale,jak zwykle małe ale.... :mrgreen: Kurde weźno pare choinek zapachowych zdejmij.... :lol: :lol: starczy jedna..... :wink: no chyba że lubisz kombinacje zapachowe..... :lol: :lol: :lol: :wink:

Ale to taka pierdółka...... :mrgreen:

PozdrOOfki...... :D

Meecowhy - 2006-06-05, 23:39

witam ponownie po pewnym czasie przerwy - licencjat i sesja .....

heh przez ten czas nie zakopałem gruszek w popiele tylko felgi w paście polerskiej ....

efekt... oceńcie sami

P.S to chyba druga czerwona e30 na 17"stkach .....

P.S' za niedlugo robie lakierek ... poprawki i polerka i MT II z przodu , lub IS ....

Menel - 2006-06-05, 23:53

no wiesz? bys sie wstydzil ! taka ladna gleba z tylu a z przodu nadal jak polonez z lat 80tych :lol: felgi kozak bo skrecane lub imitacja skrecanych bo z takiej fotki to mozna tylko wrozyc :lol: ale widac ze w dobrym kirunku idziesz 8)
Piotrek - 2006-06-05, 23:55

dokładnie ,menel ma racje!

auto duzo traci jak przód jest za wysoko lub wyzej niz tył , to samo jest lub było u Grzesia

Meecowhy - 2006-06-06, 08:55

spokojnie juz pisalem wczesniej ze zrobie z tym porzadek - narazie dzien w dzien pracuje i nie mam czasu na rozbieranie zawieszenia.....
Tomek3er - 2006-06-06, 09:14

Super wzór felgi strasznei mi sie podoba co to za firma i model???
Abarth - 2006-06-06, 09:56

moje zdanie juz znasz :D prawie jak dub :mrgreen:
VinCent318iS - 2006-06-06, 13:25

No no o niebo lepiej teraz tak jak wyżej napisali gleba przód i dokładka iSa będzie kopia barabusa :) na innych felaszkach będą dwie bliźniacze piękne E30 :)
BARABUS - 2006-06-06, 18:59

Prawie jak moja :wink: Tylko ten przód dziwnie wysoko stoi... ale widze że autko zapełnione więc może dlatego :mrgreen: Ja proponuje dokładke IS.... M tech bez reszty (progi, listwy i tył) będzie sucho wyglądac, ale to moje zdanie 8)
Lord Lukasz - 2006-06-06, 21:19

Cytat:
no wiesz? bys sie wstydzil ! taka ladna gleba z tylu a z przodu nadal jak polonez z lat 80tych Laughing felgi kozak bo skrecane lub imitacja skrecanych bo z takiej fotki to mozna tylko wrozyc Laughing ale widac ze w dobrym kirunku idziesz

Jak mi sie żle wydaje to niech ktoś mnie poprawi ale z tyłu nie siedzą czasem 2 osoby i z przodu z prawej jedna ? zrób nam fotki bez dociążania tyłu, pozatym jeśli ten tył faktycznie tak ładnie leży to tak jak pisał menel wykombinuj coś z przodem. Felgi ładne ale czy pasują do e30 ?? ??.

Pozatym druga czerwona bmka na forum która jest całkiem ładna.

Adi - 2006-06-06, 21:39

Lord Lukasz napisał/a:

Pozatym druga czerwona bmka na forum która jest całkiem ładna.

ja bym powiedział, że trzecia :!: A Kota Baur :?:

BARABUS - 2006-06-06, 22:25

Cytat:
A Kota Baur

No właśnie, przecież Kocór ma trzecią wypasioną czerwoną beemkę, może nie na 17" ale wypasioną :wink:

Menel - 2006-06-06, 22:29

Cytat:
Jak mi sie żle wydaje to niech ktoś mnie poprawi ale z tyłu nie siedzą czasem 2 osoby i z przodu z prawej jedna ? zrób nam fotki bez dociążania tyłu

bueeeehehehehhe, ale oszustwo na maxa :lol: a juz myslalem ze kolega ma fajna glebe :lol:

Meecowhy - 2006-06-06, 22:53

menel - auto ma glebe nawet bez ludzi ... i troche wyglada jak motorówka ....
sprezyny MK motorsport amory bilstein ....
spytaj Rolnika..... przy pustym aucie .... i baku i butli - tyle kola sa schowane

P>S tak jak caly czas pisze - za pare dni - przod idzie w dol o 2 cm ...

heh chetnie zalozyl bym IS ale najpierw musze odnalez skradzione mi zaslepki i wloty powietrza.... lub kupic

Menel - 2006-06-06, 23:16

Cytat:
spytaj Rolnika
przeciez juz go nie ma :lol:
duchPW - 2006-06-07, 01:08

jak jeszcze miałem zglebowany tył na czerwonych sprężynach, to nawet jak na tylne siedzenie wrzuciłem 80 kg mebli z ikei - koła nie schowały się nawet o 1 cm

przy niskim zawiasie to raczej nie powinno mieć znaczenia - chyba, że jest miękki, ale wtedy to bezsens, bo będzie tarło

Lord Lukasz - 2006-06-07, 07:23

Macie racje, trzecia, zapomniałem o Kocie :oops: :oops: :oops:

3 osoby ważą raczej więcej niż 80kg, napisałem tak bo bynajmniej u mnie jak posadze na tył 2 klientów o wadze 80kg jeden to auto opada niżej ponad 1cm a sprężyny też mam twarde i amory koni sportowe regulowane ustawione na max twardośc