Po czasie długiego szukania w końcu znalazłem. Zdrowa buda była dla mnie priorytetem, bo ma to być znajomość na dłużej. Na kondycję motoru zresztą też nie mogę narzekać
Rok prod. 06.1992 non LPG
Generalnie jak na 750 to słabo dopasiona. Powiedziałbym seria poza glebą z przodu, sprawnym NIVO, grubymi szybami i pamięcią foteli. Z frykasów to jest chyba tylko złoty pasek na drewnie. Miało być dociąganie klapy, miały być 4-ro tłoczkowe heble, a tutaj klops Ale tak to jest ze sprzedającymi, że w ogłoszeniu kwiatki, a w realu tylko pączki
Plan jest i nawet część realizowana powoli.. Felunek już widzicie , kupiłem na stalówkach Będzie audio Professional RDS z opcją BC i kilka innych frykasów. Na pierwszy ogień idzie Shadow Line, black hella i xenon.. Potem ciemnica na szyby. Resztę się zobaczy..
Na razie serwis na pierwszy ogień.. płyny, oleje, uszczelka pod misą i inne pierdy..
Ma być nisko, ciemno i szeroko, więc dystans też wjedzie..
Trafiłeś ładną sztukę , oczywiście odpowiednie felgi w odpowiednim miejscu
A resztę bajerów się dołoży
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Chrom line jest oklepany, a dobrze ogarniętej E32 750 w Germanie poza furą HT i Franka nie widziałem. Shadow Line mnie kręci i tyle Oklepane, ale wyglądem ma siać zło
Kilka fackupów wyeliminowałem już.. Check pokazuje OK, a to najważniejsze dla mnie Zmieniłem klocki hamulcowe, uruchomiłem pamięć lusterek i ich pozycjonowanie na koła przy włączonym wstecznym, rozkminiłem webasto, posprzątałem pod maską (uzupełniłem brakujące plastiki). Sprawdziłem też czy rzeczywiście ten egzemplarz nie ma blokady prędkości. I nie ma Poza tym wymiana oleju w skrzyni i jej reset, wymiana płynów w silniku (olej, płyn chłodniczy, płyn wspomagania, płyn hamulcowy - wszystko Valvoline). Klimę zostawiam na przyszły rok..
Tymczasem zbroję się na zimowe wieczory w garażu, co bym się nie nudził Jak będzie kompletny shadowline, to będzie montaż.
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Po długiej walce z okablowaniem (sam lutowałem i robiłem) wreszcie nadszedł koniec
Teraz czekam aż się trafi stelaż z zboczkiem i zmieniarka wleci na miejsce..
Tymczasem zapakowałem radyjko z tunerem do auta i położyłem okablowanie po aucie. Pobawiłem się też w naprawę lampek i lampeczek.. Teraz wszystko świeci tak jak wyszło z fabryki