Wczoraj poznym wieczorem stalem sie posiadaczem E30 325e w kolorze okreslanym przez BMW jako bronzitbeige-metallic Auto znane niektorym klubowiczom, poprzednim wlascicielem byl Leny, wiec jego ETA zostaje w klubie. Rok produkcji 86, zagazowany (sam nie wiem czy niestety czy na szczescie ) Niestety troche ubogie wyposazenie (ale tez nie calkowity golas), najbardziej przeszkadza mi brak wspomagania. Samochod wizualnie i mechanicznie zadbany i w dobrym stanie. Zawieszenie seryjne, opony 195/65R14, wiec wyglada strasznie wysoko (chcociaz nie az tak jak na 4 fotce - troche dziwnie wyszla), ale na wiosne bede szukal felg 15" (szprychowane bbs-y, takie jak sa teraz) i chce z nimi zrobic cos podobnego jak Scigany ze swoimi, ale nie wiem czy zdecyduje sie na polerke szprych. Brewki i znaczek M3 z atrapy bede sciagal, jak wszystko zrobie i zostanie kasa na malowanie klapy to raczej pozbede sie spojlera (na zywo wyglada chyba lepiej niz na zdjeciach, ale i tak mi za bardzo nie pasuje). Pod maska kolektor z przepustnica od 320 i regulator cisnienia paliwa 3,0 bara, wiec moze wyrownalo sie to co gaz zabral Przednie lampy sa z Kirka Alpiny - to juz taka mala tradycja ze w moim E30 jest jakas czesc z Alpiny To sa zdjecia z ogledzin, niestety lepszych na razie nie mam. Wyszoruje ja porzadnie bo jest zakurzona po dlugiej podrozy (z Siedlc do Tczewa jest kawalek drogi), porobie nowe fotki i od razu sie pochwale.
PS Dzieki dla Lukasa info o tym ze jest na sprzedaz i dla Marasa i Metaldawa za pomoc w ogledzinach.
mam nadzieje ze przyjedziesz d Tarnowa swoją nową Becią
Niestety do tarnowa jade jako pasazer z korzuchem - budzet dosc mocno przekroczony (zakup planowalem po nowym roku), wiec trzeba ciac koszty
sarna1 napisał/a:
i jak wrazenia z jazdy etka
Bardzo pozytywne. Musze sie przyzwyczaic do tego ze jak sie szybko wlacza do ruchu to wystarczy o polowe mniej gazu, bo mieli kolami Silnik duzo elastyczniejszy, mniej trzeba biegami wachlowac, w trasie zupelnie inaczej sie jedzie, 90 km/h i ok 1900 obr/min, troche dziwnie na poczatku. Tylko brakuje troche tego ryku przy ponad 6000, ale za to juz na pierwszy rzut ucha slychac ze tam cos wiekszego siedzi, dzwiek jest miodzio
...Bruner Furka jest naprawdę extra widziałem już w Siedlcach, że się zawziołeś na tę Ete ale nie sądziłem że aż tak... miała być dopiero po Tarnowie gratulacje
Umyj auto to może wpadnę jutro pstrykniemy lepsze foty...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Powiem tak: Leny za darmo jej nie oddal, ale cena byla dla mnie do przelkniecia Prosil zeby to zostalo miedzy nami, wiec nie bede mowil glosno
Jacek K. E30 325i napisał/a:
Kumpel tez miał w ECIE kol+przepł od 2.0l no i lepiej ponoć to chodziło tzn było czuć róznice!!!
NIestety nie mam porownania jak chodzila przed tymi modyfikacjami, ale z tego co mowi Slawo to napewno warto cos takiego zrobic. Na benzynie naprawde calkiem fajnie ciagnie, niestety szambo ja zamula i to dosc mocno
Prace nad wygladem rozpoczete - "emka" z atrapy wydlubana, paskudny czarno - brazowy spray z tylnych kierunkow usuniety, no i najwazniejsze - w bagazniku walaja sie siezo nabyte srezynki - zielone Jamexy -3,5 cm Jak bede mial natchnienie i troche wolnego czasu to wreszcie usiadzie troche nizej. Paskudny spoiler niestety w dalszym ciagu jezdzi na klapie - ciagle brak funduszy zeby to zrobic pozadnie, a nie zostawie klapy z otworami albo szpachla na wierzchu. Ale mysle ze niedlugo sie to zmieni, jeszcze nie zdecydowalem czy klapa zostanie czysta czy wrzuce ten malutki gumowy spoilerek, obie koncepcje mi sie podobaja. Mysle tez o mtechniku 1 (dokladkach, nie spoilerze), ale dostanie tego graniczy z cudem (zreszta jak cokolwiek ladnego do waskiej lampy), wiec chyba sobie odpuszcze. Jak skoncze to zapodam nowe fotki.
Aha, przod na fotkach straszy taka szpara miedzy kolem a nadklolem bo oponka jakas niewymiarowa jest - 185/60R14, po zalozeniu zimowek troche sie to zmniejszylo.
Jeszcze male pytanko - byly bbs-y takie jak mam na fotkach ale 16-tki? Chcialem 15-tek na lato szukac, ale moze by tak cos troszke wiekszego
Slawo dzieki za sprezynki, teraz sie nie wykrecisz przed sylwkiem - trzeba je oblac