BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E36] Johnny ->> 318i sedan
Autor Wiadomo¶æ
Kosa 

Do³±czy³: 01 Mar 2005
Sk±d: DDZ
Wys³any: 2007-07-09, 23:24   

a prosze cie, ze by nie bylo ...

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Do³±czy³: 17 Kwi 2005
Sk±d: /K/R/A/K/O/W/
Wys³any: 2007-07-10, 00:47   

fura co najwyżej przeciętna a z tego podłokietnika można trochę polać :lol: zmyj ten lakier z lamp , to nie duży fiat.

Byq 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
E36 323i 2.5L

Do³±czy³: 06 Lut 2006
Sk±d: Wrocław/Złocieniec
Wys³any: 2007-07-10, 14:28   

Nie bardzo rozumiem jakieś tutaj teksty na temat wysmiewania się z silnika i jego słabej mocy, chyba nie do końca się zrozumieliśmy.
Sam miałem e30 1.8m10 i byłem z niej zadowolony i z tego jak jeździła, jednak o czasie zaczęło brakować koników, więc nie piszta mi że się tu ktoś naśmiewa z czyjegoś silnika i małej mocy.

A co do auta i wywodów Johnnego, to nie za bardzo rozumiem żali ze stypendium a jednocześnie wsadzenie skóry do auta, ceny siedzeń skórzanych lub obszycia to już zainteresowanym polecam popatrzeć.

Sam w swojej beemce jeżdżę z tyłu z seryjnymi kierunkami, właśnie dlatego że także uważam że malowanie tego na czarno nie uchodzi i auto wygląda bardzo średnio, a w dalszej perspektywie zmienię to na lampy biało-czerwone z m-pakietu.
Co do felg.......
Chyba dużej rzeszy Beemkowiczów podoba się felga z rantem(chyba), mi taki wzór felgi nie leży, a drugą sprawą jest czy auto ma jeździć i dawać frajdę(nawet 1.8m40) czy ma służyć za dupowóz, bo moim zdaniem e36 1.8m40 z taką felgą czymś takim właśnie jest.

:Morgoth tak pomalowane lampy właśnie jak najbardziej kwalifikują się do agrotuningu w najlepszym wydaniu.
:Johnny to że Ty uwielbiasz skórę i wsadzasz ją do auta za półroczne stypendium to nie znaczy że każdy musi podzielać Twoje zdanie.

U mnie skóry nie ma bo takiego auta właśnie szukałem, a gdybym miał tą skórę to prawdopodobnie coś tam bym na niej zarobił zmieniając siedzenia.

Tak jak już raz napisałem:
- światła tylne - agro i to konkretne agro
- skóra - pozatym że nie lubię, to OK, niektóym się będzie podobała, ale razem ze skórą obszyłbym od razu podłokietnik(ceny oryginalnych 400-500zł->patrz stypendium;) ) bo wygląda ja g... w lesie
- felgi - j.w., niektórym mogą się podobać, tylko po co męczyć taki silniczek takimi kołami??(dupowóz niskich lotów)
- ringi - hmmmm.....coś tam jest przyklejone, ale jak to świeci??
Całość: Co mam zrobić jeśli to auto przez kilka "szczegółów" poprostu mi się nie podoba??
Żeby E36 wyglądała ładnie, to naprawdę można to zrobić dobrze w rozsądnych kosztach, a nie malując kierunki olejną, a później się dziwić jak ktoś przypieprzy bo nie było widąc kierunkowskazu.
I nie rozumiem o co tu się toczy niby wojna, Johnny wystawiłeś auto na pokaz to przyjmij krytykę.
Każdy wyraził swoje zdanie i niech tak zostanie, bez przekonywania na siłę.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Byq 2007-07-10, 14:36, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Do³±czy³: 12 Sty 2007
Sk±d: Bełchatów / Wrocław
Wys³any: 2007-07-10, 16:32   

Byq napisa³/a:
Morgoth tak pomalowane lampy właśnie jak najbardziej kwalifikują się do agrotuningu w najlepszym wydaniu

To ciekawe co napiszesz o lexusach. A może to właśnie jest dla Ciebie szczyt marzeń?

PS. Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :)

piotr323 

Do³±czy³: 14 Cze 2005
Sk±d: Wrocław
Wys³any: 2007-07-10, 16:57   

Johnny napisa³/a:
Darek735 napisa³/a:
.... heh a tutaj to pojechales po bandzie .... yyy to chwalisz sie czy żalisz ,

to była ironia. .........

to nie była ironia, po prostu wystawiasz się na pośmiewisko pisząc że ze stypendium kupiłeś beemkę i ją teraz "tuningujesz",
biedny student z Kłodzka ma za małe stypendium i to dlatego tak wygląda E36, żałosne :lol:
Jasiu dorośniesz w końcu :?: :help:

BTW właśnie widać na co idą stypendia, czyli nasza kasa :shock:

morgoth czy Byq-u coś napisał o lexusach :?: ty weź czytaj a nie wymyślaj ;/
Ostatnio zmieniony przez piotr323 2007-07-10, 16:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Johnny 

Do³±czy³: 03 Lip 2007
Sk±d: Kłodzko/Wrocław
Wys³any: 2007-07-10, 17:29   

piotr323 napisa³/a:
to nie była ironia,

to znaczy, że Ty wiesz lepiej kiedy używam ironii a kiedy nie? Musiałbyś być mną żeby coś móc takie stwierdzenia wypowiadać.

A w całym tym sformułowaniu miałem na myśli, że kupuję to co uważam za stosowne i że nie na wszystko mi wystarcza. Wierz mi, że gdybym miał wystarczającą ilość kasy to kupiłbym sobie M5 i po raz kolejny powtarzam, że to była ironia, a jeśli ktoś to jeszcze raz to zakwestionuje będzie oznaczało że albo nie rozumie słowa ironia, albo że jest na tyle ograniczony, żeby z uporem maniaka mówić mi co miałem na myśli.

piotr323 napisa³/a:
Jasiu dorośniesz w końcu :?: :help:

naucz się odróżniać imiona Jan i Janusz.

piotr323 napisa³/a:
BTW właśnie widać na co idą stypendia, czyli nasza kasa :shock:

Nic Ci do tego na co kto wydaje kasę ze stypendium. Zasłużyłem sobie na nie ciężką pracą/nauką.

A w ogóle to odezwał się wielki cwaniak, który rok temu sam jeździł m40 tyle że w starszej budzie niż moja.
Aaa może się jeszcze pochwalisz czym jeździ Prezes Waszego Klubu? To tak odnośnie tego, że Twoim zdaniem moje auto jest do bani.

piotr323 

Wys³any: 2007-07-10, 17:37   

buehehehehehe jaki prezes :?: Jasiu ugrupowania ci sie pomyliły :lol:

czy ja malowałem lampy na czarno "olejną", a teraz mam jeszcze starsze auto .... i co z tego , ale nie robie " wioski" z niego, i właśnie z tego jestem dumy,
ale nie tłumaczę malowania lamp brakiem funduszy :lol:

PS pewnie że wiem że jesteś Janusz ale póki Twoje wypowiedzi są na poziomie mojego syna to dla mnie jesteś Jasiu i tyle

i cos Ci zacytuję:

JANUSZ
Jedna z form imienia -> Jana. W średniowiecznej Polsce często zastępowało imię Jan.
ZDROBNIENIA: Jan, Janek, Januszek, Jasiek, Jaś, Jaśko. INNE FORMY: Jan, Janisław, Janosik, Hanko, Hanys. Forma
Ostatnio zmieniony przez piotr323 2007-07-10, 17:45, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Johnny 

Wys³any: 2007-07-10, 17:47   

piotr323 napisa³/a:
buehehehehehe jaki prezes :?:

no jak, to czerwona 1,6 strzała e30.

piotr323 napisa³/a:
czy ja malowałem lampy na czarno "olejną",

Nie olejną tylko specjalnym lakierem do lamp(tak, tak istnieje takie coś)

piotr323 napisa³/a:
teraz mam jeszcze starsze auto .... i co z tego , ale nie robie " wioski" z niego, i właśnie z tego jestem dumy,
ale nie tłumaczę malowania lamp brakiem funduszy :lol:

a dla Ciebie pomalowanie lamp specjalnym lakierem to coś co sprawia, że możesz jednoznacznie ocenić auto i człowieka? :D dość płytki masz sposób myślenia jak na swój wiek.

A tak w ogóle to co jest dziwnego w tłumaczeniu, że pomalowałem lampy, zamiast kupować nowe "klary"(bo takie mam w planie od dawna)? Nie rozumiem. Kupuję po kolei, według mojej prywatnej hierarchii ważności. Uznałem, że najpierw chcę skórę, bo chciałem ją mieć od bardzo dawna. W następnej kolejności poszły felgi, teraz sie przymierzam do lamp przednich, a tylne zrobiłem tak, bo moim zdaniem wyglądają o wiele lepiej niż z pomarańczowymi kierunkami. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje.

piotr323 napisa³/a:
Twoje wypowiedzi są na poziomie mojego syna

Bardzo uprzejmie proszę, ażebyś zaprzestał używania wobec mnie tak bardzo obraźliwych zwrotów. Czuję się naprawdę bardzo, ale to bardzo dotknięty.

A co do imienia, to jakbyś nie zauważył to nie jesteśmy już w średniowieczu.
Ostatnio zmieniony przez Johnny 2007-07-10, 17:52, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Kosa 

Do³±czy³: 01 Mar 2005
Sk±d: DDZ
Wys³any: 2007-07-10, 18:55   

Johnny napisa³/a:
Czuję się naprawdę bardzo, ale to bardzo dotknięty.

to zadzwon do "Kasi".....

jednyna czerwona e30 miał nibiru, byla jest jeszcze czerwona e21 i kilka e36 ale chyba zadna z tych osob prezesem nie jest

Johnny napisa³/a:
ierz mi, że gdybym miał wystarczającą ilość kasy to kupiłbym sobie M5 i po raz kolejny powtarzam, że to była ironia

a gbyby mnie bylo stac to naprawde kupilby sobie m5 a nawet m3 i m6

wolisz zrobic tanim kosztm tjuning, ale przyznaj szczerze czy jezeli ni e zrezygnowalbys przez jakis czas z pewnych rzeczy niie udalo by ci sie odlozyc wiecej, dla mnie to dziwna hierarcha, ja np. jak chcialem kupic felgi nie pilem piwa przez 2 tyg :D

Johnny napisa³/a:
Nie olejną tylko specjalnym lakierem do lamp(tak, tak istnieje takie coś)

istnieje istnieje ale myslisz ze za nalozenie 10 warstw nie zabieraja dowodu ?

co do skory zycze chlodnego lata, chyba ze bedziesz z recznikiem jezdzil

nie podoba mi sie jeszcze:

-płetwa na dachu
- znaczek M z boku
- korek LPG (skoro to takie super auto po co gaz, wiem duzo jezdzisz)

podoba mi sie:
-marka
-kolor
- zapał w modernizacjach

poszukaj na forum ktos tu ma porzadne ringi ktore w dzien widac

pozdro :papa:

Byq 
E36 323i 2.5L

Wys³any: 2007-07-10, 21:00   

morgoth napisa³/a:
Byq napisa³/a:
Morgoth tak pomalowane lampy właśnie jak najbardziej kwalifikują się do agrotuningu w najlepszym wydaniu

To ciekawe co napiszesz o lexusach. A może to właśnie jest dla Ciebie szczyt marzeń?

PS. Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :)

Ke??
Gdzie Ty tu widzisz coś o lexusach??
Piszę o takim malowaniu(czytaj na czarno) lamp z tyłu.
:Morgoth poczytaj trochę ze zrozumieniem i dwa razy, bo najpierw piszesz coś o wyśmiewaniu silnika chociaż nikt o tym nie wspominał, teraz coś o lexusach.
Przestań palić to świństwo....

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Wys³any: 2007-07-10, 22:13   

Byq napisa³/a:

Byq, próbujesz mnie teraz obrażać?

[quote=piotr323]morgoth czy Byq-u coś napisał o lexusach :?: ty weź czytaj a nie wymyślaj[/quote]
To raczej Ty powinieneś czytać ze zrozumieniem. No chyba, że masz z tym problemy, wtedy powinieneś wrócić do podstawówki. Ale po Twoim zachowaniu (to co i jak piszesz) uważam, że tam właśnie powinieneś się znaleźć.

Chciałem po prostu wiedzieć co sądzisz o lampach a'la Lexus. Stwierdziłeś, że lampy Janusza kwalifikują się do agrotuningu, więc ciekawi mnie twoje zdanie o lexusach, które (IMHO) są najbardziej wieśniackie.

PS. Ja chyba zakończę tą rozmowę, bo jest takie powiedzenie: "Nie dyskutuj z głupcem, bo ktoś może nie zauważyć różnicy". I dlatego nie chcę, że by ktoś o mnie tak pomyślał. Dziękuję...
Ostatnio zmieniony przez morgoth 2007-07-10, 22:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

piotr323 

Wys³any: 2007-07-10, 23:00   

Johnny napisa³/a:
A co do imienia, to jakbyś nie zauważył to nie jesteśmy już w średniowieczu.

student a nie umie w necie poszukać, to był przykład , chcesz więcej:

Janusz - alternatywna forma imienia Jan.
Janusz imieniny obchodzi 21 listopada.

Janusz – imię męskie, które powstało jako zdrobnienie imienia Jan, ale usamodzielniło się być może już nawet w XII wieku. Regionalnie do dziś występuje w funkcji zdrobnienia od Jana.

tak więc Jasiu widzisz sam, to od Jana Janusz jest

BTW wierz mi nie chciałbyś stanąć na kresce z tą - jak mówisz - "czerwoną strzałą" i myslę że wszyscy poniżej e30 323 i e30 325 także,
jakbyś się interesował troche tuningiem przez duże T bo byś wiedział jaki pakiet ma i co siedzi pod deklem w niej, ale przeciaż lans jest ważniejszy

PS piekny temat tylko o czym, o mniej niz przeciętnej E36 bo zlansowanej :prosze: :spoko:
Ostatnio zmieniony przez piotr323 2007-07-10, 23:05, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Bagor 

Do³±czy³: 21 Kwi 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-07-11, 02:35   

Widzę, że wpadło tu paru ziomów i robią zadymę. Jak macie jakieś osobiste porachunki to załatwcie to jak faceci, a nie mocni w gębie na forum tylko jesteście. To jego sprawa jak sobie stuningował auto, imho nie widzę w tym nic strasznego. Są na forum po stokroć gorsze Beemki, ale im się wazelinuje.

Rafał 

Do³±czy³: 23 Lip 2004
Sk±d: bardzo mobilnie
Wys³any: 2007-07-11, 03:02   

pany dajcie na luzzz bardzo was prosze

moze nie powiem nic nowego ale te tyle lampy nie wygladaja majlepiej
podlokietnik jest bardziej praktyczny niz ładny ale moze taka jego rola
felgi -kwestja gustu i nie wymagajmy od innych zeby mieli taki sam jak my
to samo mozna powiedziec o nalepce na przednim lewym blotniku

uwazam tez ze celowe bylo by zalozenie oslony pod silnik bo:
po 1 nie bedzie ci leciala wodaz pod kól
a po 2 jakos dzwnie jak widac ziemie przez otwory pod rejestracja (otwory kt zazwyczaj w m40 sa od wewnatrz zaślepione)

pozdrawiam
i nie daj sie przekonac ze kazda e36 musi byc gleba i parapet :)

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Wys³any: 2007-07-11, 09:45   

Rafał napisa³/a:
to samo mozna powiedziec o nalepce na przednim lewym blotniku

Ten znaczek ///M Jahnny chciał zerwać, ale nie pozwala mu na to strach, że zostaną po nim dziury. Gdyby nie to, to już dawno by go tam nie było.

Rafał napisa³/a:
podlokietnik jest bardziej praktyczny niz ładny ale moze taka jego rola

Tu raczej chodzi o brak obszycia skórą. Ale wiadomo, że nie zawsze stać na wszystko. Kupił fotele, a teraz dopiero będzie obszywał podłokietnik.

Rafał napisa³/a:
nie daj sie przekonac ze kazda e36 musi byc gleba i parapet

Racja. Chociaż mógłby rzucić glebę na przód, bo trochę stoi jak koza ;) A parapetów też nie lubię (zbyt dużych). Dla mnie ważniejsze jest, żeby felga miała ładny wzór niż duży rant.

Rafał, takie komentarze mi się podobają. Wyraziłeś swoją opinię, ale w kulturalny sposób. Też napisałeś, że Ci się kilka rzeczy nie podoba, ale bez jechania po właścicielu. Trzymaj tak dalej i niech inni biorą z Ciebie przykład :)

Byq 
E36 323i 2.5L

Wys³any: 2007-07-11, 10:04   

morgoth napisa³/a:
Byq napisa³/a:

Byq, próbujesz mnie teraz obrażać?

PS. Ja chyba zakończę tą rozmowę, bo jest takie powiedzenie: "Nie dyskutuj z głupcem, bo ktoś może nie zauważyć różnicy". I dlatego nie chcę, że by ktoś o mnie tak pomyślał. Dziękuję...

:Morgoth, specjalnie dla Twojej wiadomości lexusy pasują do.....lexusa nie do E36.
Dzięki temu co napisałeś w P.S. myślę że tak właśnie co niektórzy o Tobie pomyślą.
I sorki, ale po co wogóle tak namiętnie się udzielasz próbując na siłę przekonać kogokolwiek że ta e36 jest OK??
Adwokat Johnnego czy może on poprostu nie umie sam za siebie odpowiedzieć??
Każdy wyraził swoją opinię, lepszą lub gorszą na temat tego auta, więc :Morgoth, już raz to pisałem nie przekonuj nikogo na siłę do swoich poglądów.
Swoją opinię także wyraziłeś, znają ją wszyscy, więc o co Ci chodzi z tym jątrzeniem się do wszystkich którzy napiszą że im się to auto nie podoba????

Oceniajmy auto, a nie przekonujmy innych że jest super albo do kitu!
Ostatnio zmieniony przez Byq 2007-07-11, 10:05, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

piotr323 

Wys³any: 2007-07-11, 10:25   

no i cool ....... :drunk:
Ostatnio zmieniony przez piotr323 2007-07-11, 10:37, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Johnny 

Wys³any: 2007-12-17, 01:57   

Nowe fotki min. z nowymi oczkami:

Ostatnio zmieniony przez Johnny 2007-12-17, 02:01, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Bertizzz 

Do³±czy³: 25 Lut 2007
Sk±d: Mielec
Wys³any: 2007-12-17, 05:20   

no duzo lepiej z tymi swiatelkami...noi w koncu umyta do zdjec;) proponuje Ci odlozyc kase na lusterka M3 ja mam w swoim sedaniku i powiem Ci ze bardzo duzo daja na wygladzie.

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Do³±czy³: 01 Lut 2006
Wys³any: 2007-12-18, 21:16   

Parę rzeczy i będzie gitara.
-światła tylne zmień na ori m3
-daj osłonę pod silnik
Fele wypaśne :spoko:
a co do lusterek to ja bym tych z m3 nie dawał (niewiem ale jakos po modzie na nie mam niesmak)
Skóra też widzę że zadbana , ładnie sie prezentuję ale sam chyba sie nie zdecydował ze względu na utrudnienia w lecie :mg:
PS: My przypadkiem sie nie spotkaliśmy w wakacje jak truskawki na wojnowie sprzedawałem :mg: :?:

Bertizzz 

Do³±czy³: 25 Lut 2007
Sk±d: Mielec
Wys³any: 2007-12-19, 02:30   

..wiem Gniewek o co chodzi z lusterkami m3 ze golf klub Polska tez takie zaklada do swoich niszczycieli ale na wygladzie zarabia duzo niema co ukrywac...widzialem zdjecia mojej jak byla u poprzedniego wlasciciela z fabrycznymi lusterkami a potem po zamianie wyglad jest imponujacy,szczegol a cieszy...polecam!

Johnny 

Wys³any: 2007-12-19, 23:09   

lusterka poważnie rozważę :) zastanawiam sie jeszcze nad M-pakietem.
A truskawek na Wojnowie chyba jednak nigdy nie kupowałem :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: