przenies wlew gazu pod klapke...
tlumik srednio pasuje (najlepiej jakby byly dwie rury tak jak w m3)
nie zakladaj mtecha e46 bo bedzie padaka... zaloz ten od e36 mtech (jedyny zderzak ktory pasuje do tego modelu)
wlew gazu jest juz praktycznie zmieniony. nie byl to zbyt madry pomysl montowac go na zderzaku. zderzaki lubia spadac;p
a co do mtecha to mialem na mysli kolejny samochod tj; e46 w m-techu a nie zderzak od e46 do e36. wiec male niezrozumienie
z tym wydechem to sam nie wiem . orginal jest troche cichy.
moze po zalozeniu 2.8 zrobie 2 lub4 rury. to zalezy czy moj nadworny blacharz-spawacz wykleci cos madrego.
_________________ KLATKI,WAJCHY,SWAPY I INNE ......
Wysłany: 2007-10-12, 23:19
lesiek napisał/a:
czemu ma nie zakladac od e46, wg. mnie wyglada naprawde schludnie
Lesiek prosze Cie pomysl najpierw a potem pisz.
Jak mozna zakladac przod od e46 do e36?? Takie pomysly to na forum tuning.pl
Pozatym Łokciowi nie o to chodzilo co wyjasnil powyzej.
Wysłany: 2007-10-13, 08:50
Cooba napisał/a:
Lesiek proszę Cię pomyśl najpierw a potem pisz.
Jak można zakładać przód od e46 do e36?? Takie pomysły to na forum tuning.pl
Poza tym Łokciowi nie o to chodziło co wyjaśnił powyżej.
Pozdro.
Ale wyjaśnił pod moim postem z reszta, wszystko jest kwestią gustu,a o gustach sie nie dyskutuje i nie mówię o całym przodzie, tylko zderzaku, ale nie M3, tylko M-tech
Jeszcze do Łokcia
A nie myślałeś nad Laminatowym M-technikiem W wygladzie nie ma wielkiej róznicy. Ten co sie nie zna, nie zauważy równicy, ten co sie zna, zauważy, ale nic nie powie, a Ty bedziesz sie cieszył ze masz m-tech
Pozdrawiam
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios
Ostatnio zmieniony przez lesiek 2007-10-13, 08:58, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawy projekt , naprawde. Aczkolwiek potrzeba jescze tych "smaczków" lub jak kto woli detali. No i na koniec potrzeba jakąś porządną sesje zdjęciową.
Wysłany: 2007-10-13, 18:02
Wszystko się opiera na pełnym M-techniku.
Ja myslę, że najlepszym rozwiązaniem będzie laminat m-techa i dołożone poszeżenia do dokładki + podkładki. Musisz do perfekcji doprowadzić projekt Lokieć. W Niemcowni są do kupienia poszerzenia do E36 coupe na styl GTR. Zaprojektujesz do tego M-Technika GTR i włożysz odpowiednie koła to będzie profi!
PANOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przecież założenie łokcia nie było idealnym odzwierciedleniem jako repliki . To jest e36 do driftu i katowania,pisał wam wcześniej że nie raz zderzaki spadają. po prostu musicie zobaczyć miśka (łokcia) w akcji co on wyprawia i co ten samochód musi znosić. Na naszym torze na wyrazowie jeden wypad na pobocze to albo pokrzywione felgi ,wachacze, miska do spawania ,albo zderzaki do klejenia. Dlatego nie jest to wierne odzwierciedlenie oryginału.Jest to po prostu malowanie ażeby auto do katingu nie wyglądało jak tysiące innych e36.Ma robić wrażenie w czasie jazdy a nie na postoju i dopatrywanie się że ta naklejka jest o 46mm za nisko bo w oryginale jest tak .panowie zapodajcie na luz.Każdy się wymąndrza i kozaczy ale pokuście się sami przerobić swoje BMW.a zobaczycie jak to jest naprawdę. Myślę że Donek się pod tym podpisze.
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez nerwowy46 2007-10-13, 18:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-10-13, 18:54
nerwowy46 napisał/a:
Ma robić wrażenie w czasie jazdy a nie na postoju i dopatrywanie się że ta naklejka jest o 46mm za nisko bo w oryginale jest tak
no wlasnie. lokiec przeciez pisal ze to nie fura do lansu ale do latania po torze. wszystkie te wasze m-techniki czy jak to sie tam nazywa poszlyby na smietnik po jednym przjezdzie lokcia po torze. niestety ale tak jak nerwowy napisal, to wszystko po wypadnieciu z toru rwie sie i wygina jak papier, w najlepszym przypadku sie wypina. takze docencie to ze chlopak wlozyl mase pracy w stworzenie tego samochodu bo to nie jest takie wszystko proste, a nie czepiajcie sie detali. pewnie, dodaja smaku ale pewnie bylyby krotko. no, chyba ze łokiec znajdzie sobie sponsora ktory bedzie mu te wszystkie "smaczki" fundowal jak mu sie rozlecą.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2007-10-13, 19:17
nerwowy46 napisał/a:
PANOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!zapodajcie na luz.Każdy się wymąndrza i kozaczy ale pokuście się sami przerobić swoje BMW.a zobaczycie jak to jest naprawdę. Myślę że Donek się pod tym podpisze.
masz rację Maciek, to jest to o czym rozmawialiśmy dziś w Wyrazowie
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysłany: 2007-10-13, 19:48
ja bym nikomu nawet jesli jego auto mialo by stac tylko w garazu nie polecilbym laminatu... ktos kto tak mowi nie mial nigdy laminatu... laminat na przod to porazka... wystarczy dotknac (doslownie) nie uderzyc w kraweznik i peka nie tylko w miejscu dotkniecia ale i po bokach... po kamyczkach robia sie odpryski i wogle dlugo by jeszcze pisac... mialem juz dwa takie zderzaki w tym obydwa byly kilkakrotnie latane, szpachlowane itd teraz kupilem ORI i na wiosne bede zakladal (z czego ciesze sie jak male dziecko z cukierkow)... ORI mtechnik przod nie jest nizszy niz zwykly zderzak od e36 ma tylko inny ksztalt a jesli ma ten dyfuzor na dole to ciut bardziej wystaje...
auto jak na kat machine wyglada naprawde okazale
Wysłany: 2007-10-14, 10:47
jaqub, - zalezy jakiej firmy masz ten laminat, bo kolega ma juz od ladnych kilku latek laminat i jakos mu nie pęka....
jeszcze a'propos auta łokcie to naprawde masz u mnie wielkiego plusa za somo malowanie
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
jaqub, - zalezy jakiej firmy masz ten laminat, bo kolega ma juz od ladnych kilku latek laminat i jakos mu nie pęka....
jeszcze a'propos auta łokcie to naprawde masz u mnie wielkiego plusa za somo malowanie
Nie wiem czy są różne rodzaje laminatu ale miałem w swojej poprzedniej buni laminat na przodzie i też farba pękała po każdym otarciu czy dotknięciu.
Obecnie mam ori i jest wszystko ok.
Pozdro
Jeszcze do Łokcia
A nie myślałeś nad Laminatowym M-technikiem W wygladzie nie ma wielkiej róznicy. Ten co sie nie zna, nie zauważy równicy, ten co sie zna, zauważy, ale nic nie powie, a Ty bedziesz sie cieszył ze masz m-tech
hmmmm. mysle ze kwestia laminatu odpada ze wzgledu na mala elastycznosc. do normalnego uzytku tak .. jest to jakas opcja ale jednak org jest mocny i duzo potrafi wytrzymac wiec odpuszczam. kto wie moze w przyszlosci sie pomysli o org m-tech ale to dopiero po SWAPIE . trzeba dobrze obliczyc co bedzie mi naprawde potrzebne w przyszlym sezonie DRIFTINGOWYM
lesiek napisał/a:
DZIEKI WIELKIE WSZYSCY BARDZO SIE STARALI
pozdrawiam wszystkich
Wysłany: 2007-10-31, 11:19
Fajowe malowanie! Sam teraz stoję przed wyborem jakiegoś projektu dla mojego e28
Mam nadzieję, że zobaczymy się w przyszłym sezonie na zawodach serii driftingowych.
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
NO I PO dluzszej przerwie ruszylo sie kupilem springi na tyl z regulacja wysokosci wiec zaraz zakladam i najwazniejsze - b 28 m 52 juz w garazu. moj b20 m50wyjety.
jutro skrecam b28 ze skrzynia i wkladam do auta . z tego co slyszalem to moze byc problem z elektryka . moze ktos wie jak podlac elektryke bez KOSZTOWNEJ WIZYTY U ELEKTRYKA ? przypominam ze mialem b20 m50 a teraz wkladam b28 m52 z 96 r , mowiono mi ze imobilaizer czy komputer trza rozkodowac . jezeli ktos wie jak to zrobic to prosze o pomoc . oczywiscie oprzemy sprawe o bufet . pozdrawiam