Wysłany: 2009-01-29, 14:47
Frantic ma wydech cały z Isa od kata do końca podobno w b.dobrym stanie no i napewno taniej niż nówka Miałem brać ale narazie nie mam kasy a Tobie może być przydatny Ewentualnie możesz coś pokombinować żeby wywalić środkowy i zamontować tylko końcowy z 2,5 l ktoś tak robił
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Skąd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysłany: 2009-01-30, 16:35
Ja będę montował u siebie jakąs zgrabną dwururkę prawdopodobnie od 325 bedzie, Ciekawi mnie jak to chodzi...
Bobek, na alle , sporo zamienników po 130zł jest, ja zamiewrzam zakupic taki zamiennik od 325, do tego dospawac dwie ładne końcówki z kwasóweczki i bedzie cacy... (oczywiscie trzeba bedzie porzeźbić troche pod autem ale.....mam speca ) nie drogo a bedzie ładnie, zgrabnie .....byle nie za głośno ale nie sądzę
bono20002, To jak uda Ci się to zrobić to pochwal się zdjęciami i opowiedz jak pracuje, i jaki odgłos daje, bo mój ten SPORTOWY buczący poprostu mnie irytuje a dwururkę może też bym w coś takiego zainwestował
Wysłany: 2009-02-02, 11:22
udać się uda napewno panowie, tylok czekam troche na cieplejsze dni nie mam zbyt dużego garażu
poza tym, co do wywalania środkowego tłumika, chyba jednak pozostanie, zrobię tylko końcowy z 325, bo ISy nie lubią przekombinowanych wydechów bo dostają po d..ie, jedyne co to kata nawet mogę powiedzieć, należy wyciąć
Jakie są mniej więcej koszta wymiany rozrządu, za 3tys. km wybije mi na liczniku 200 000 KM i chciałbym wymienić rozrząd, wyregulować zawory, wymienić olej świece, filtry, kable, wszystkie płyny eksploatacyjne ...
Chciałbym się psychicznie i materialnie przygotować na taką operację a nie wiem w granicach jakich kosztów się zmieszcze.
Wysłany: 2009-03-10, 10:59
Bob(E)k(30) napisał/a:
mam pytanie do ludzi którzy znają się na IS'ach.
Jakie są mniej więcej koszta wymiany rozrządu, za 3tys. km wybije mi na liczniku 200 000 KM i chciałbym wymienić rozrząd, wyregulować zawory, wymienić olej świece, filtry, kable, wszystkie płyny eksploatacyjne ...
Chciałbym się psychicznie i materialnie przygotować na taką operację a nie wiem w granicach jakich kosztów się zmieszcze.
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Łańcuch ok 130zł
Napinacz 150zł
koło zębate na wałek 160zł
To Ci wystarczy bo zapewne jak masz przebieg ory to ślizgi masz dobre i reszte kół też . ale warto obadać
Do tego uszczelki pod obudowe rozrządu ok 70 zł
pod głowicę 100-180 zł ,zalezy jaka
uszczelka pod dekiel (pokrywe zaworów ) max 50zł
planowanie - 50zł -100zł
mozesz zmienic sruby do głowicy ale niekoniecznie, zmień tylko te które bedą zjechane ok 50-70 zł sztuka
no i robocizna , chyab ze sam robisz,
Jak potrafisz ogarnąć sobie zniżki czy coś w jakims sklepie to wyjdzie Cie z 500-600zł za graciory
Jak będziesz chciał ślizgi wymienic to dolicz jeszcze 500 zł ale zapewne nie bedziesz musiał , tak jak i reszty kół zębatych.
Dalej
Oliwa ; zalezy co lejesz , czy syntetyk, czy pół czy minerał ale ok 150 zł na bidę
filtr powietrza 30 zł
paliwa 80 zł
oleju 25 zł
do ukła chłodzącego.... od 20 zł
do skrzyni od 30 zł do xxx zł
do dyfra od 40 zł w górę
ATF do wspomy 15 zł za litr
kable od 300zł do 1200 zł
świece ok 80 zł NGK
Więc...licz
polecam Ci takze termostat zmienic jak bedziesz płyny w ukł zmieniał 30 zł nie zaszkodzi
zapewne w 1500 zł siewyrobisz z tym wszystkim , i patrz chłopaku realnie na świat trzeba szukać, a bedzie tanio i dobrze
Co do sklepów..polecam Ci FOTA, albo IC ,
_________________ Wszystko do e30 504-413-297
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-03-10, 11:01, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-03-10, 11:50
wg mnie jeśli silnik chodzi dobrze to po co ruszac wszystko niepotrzebnie ?
uszczelka pod dekiel to wydaje mi sie nie max 50pln bo nie zmienia sie samej uszczelki tylko jeszcze uszczeleczki takie 4 okragle zeby na swiece olej nie szedl bo pewnie one beda juz puszczaly
moze na poczatek sprawdz czy masz gdzies wycieki jakiś płynow i powymieniaj uszczelki tam gdzie sie leje , wlej nowy olej i plyn chlodniczy
pamietaj ze jak auto chodzi dobrze i masz ori podzespoły to lepiej zostawic
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA