Beta super piekna igiełka, a co do okularów to skąd jurek wiesz ze to ray bany??? takie TOP GUNY mozna kupic za 30zł a ray bany kosztuja około 100 euro pozdro sam takie mam ze srebrnymi szkłami...:)
ale do -50/-40 jeszcze jej dużo brakuje, bardzo dużo, jak dla mnie jeśli nie seria to jakieś fabryczne -20/-20
hehe, dobra juz nie zalamujcie chlopaka bo sie pochlasta
wmawiano mu w firmie ze kupuje sprezyny -50/40 a tu zonk 8)
Nikt mi niczego nie wmawiał. Spreżyny są ze sprawdzonego źródła, sprzedaje je kolega i montował w swoim warsztacie. Po pomiarach przed (na M-techu) i po wyszło ok - 20 mm nizej. Dlaczego tył jeszcze tak wysoko stoi - nie wiem. Poza tym w szerokiej jest inaczej krojony tylni błotnik, a do tego mam opony o niskim profilu (jak na E30). Poczekam, zobacze może troszkę "siadzie" ale niby od czego
Wrzesień 1985 - nastepuje zmiana dyfra z 3.4:5 na 3.9:1 i zwiekszenie mocy na 129 KM (mowa o modelu 320i) i co za tym idzie zmieniono opony z 195/60 r 14 na 195/65 r14. Zmiana opon dotyczyła wszystkich modeli łacznie z czterocylindrowymi.
Mam wlasnie przed soba instrukcje z 86 roku i z tymi oponami to nie dokladnie tak jak napisales. Dla 320i dostepne sa zarowno 195/60R14 jak i 195/65R14. Oprocz tego 175/70R14 i 205/55R15. Jest jeszcze jakis wynalazek 200/60R365 -to na amerykanski rynek, czy co?
Przy okazji mala ciekawostka - dla ety w instrukcji widze 205/55R15, tym czasem na tabliczce przy drzwiach kierowcy wogole nie ma 15-stek. Gdzie jest blad?
Marian u mnie na tabliczce mam 15" - ale moze to tylko przy SuperEcie
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALI�A MI ŻYCIE - brak mi jej
pewnie, konkurs na najwyzsza beemke w tym klubie wygrywam w cuglach, ale osobiscie mam to gdzies..
cale miasto mam rozkopane, i przez kilka najblizszych lat nic sie w tym temacie nie zmieni, kasa przyszla duza do miasta i remonty robia wszedzie, wiec wszedzie zapierniczam jak glupi, a reszta musi sie przetaczac 5 km/h..
zreszta niedlugo change autka wiec inwestowac w nowa zawieche nie mam zamiaru..
fajna ta Twoja beem, podoba mi sie...:)
Nikt mi niczego nie wmawiał. Spreżyny są ze sprawdzonego źródła, sprzedaje je kolega i montował w swoim warsztacie. Po pomiarach przed (na M-techu) i po wyszło ok - 20 mm nizej. Dlaczego tył jeszcze tak wysoko stoi - nie wiem. Poza tym w szerokiej jest inaczej krojony tylni błotnik, a do tego mam opony o niskim profilu (jak na E30). Poczekam, zobacze może troszkę "siadzie" ale niby od czego
Kuba, daj spokoj, Menel i Lord mysla ze sa wyroczniami i wiedzÄ… lepiej, jak sie uprÄ… to nie zmienia zdania (wstyd sie przyznac chyba ), wiec nie warto
Piekna masz tą E30 Szkoda że tak mało takich jeździ po drogach.
PZDR!
Luk
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Kuba, daj spokoj, Menel i Lord mysla ze sa wyroczniami i wiedzÄ… lepiej, jak sie uprÄ… to nie zmienia zdania (wstyd sie przyznac chyba Laughing), wiec nie warto Wink
�ukaszu nie chodzi o to że wiemy najlepiej, ale przez moje auto a zwłaszcza menela przeszło troche springów, ja mam spreżyny FK dedykowane do m20 z obniżeniem wg. katalogu -60, też mam wąską lampe i w chwili obecnej podobne ogumienie, popatrz na mój i na jego przód
Kuba, daj spokoj, Menel i Lord mysla ze sa wyroczniami i wiedzÄ… lepiej, jak sie uprÄ… to nie zmienia zdania (wstyd sie przyznac chyba Laughing), wiec nie warto Wink
�ukaszu nie chodzi o to że wiemy najlepiej, ale przez moje auto a zwłaszcza menela przeszło troche springów, ja mam spreżyny FK dedykowane do m20 z obniżeniem wg. katalogu -60, też mam wąską lampe i w chwili obecnej podobne ogumienie, popatrz na mój i na jego przód
Powiem szczerze. Mam to w pompie czy sie komuś podoba czy nie. Ważne że mi pasuje. I tak podcieram wydechem o progi pod firmą.
A jak nie siadzię to dokupię tyły - 100.000 mm i nawet menelowi kopara opadnie.
A okulary dostałęm w prezencie od kolegi który je przywiózł z USA.
lagadula ziomku, nie oburzaj sie jak barabus bo jeszcze strzeli ci taki porabany pomysl jak jemu i strzelajac dziecinnego focha skasujesz caly temat
no masz narazie koze i juz
_________________ Fanatyków E30tek zapraszam : Forum modelu E30
Tylko ze Ty masz Mtechnica, a Lagadula nie ma nawet fabrycznego spoilerka tylko zwykla dokladke, wiec wyglada strasznie wysoko. Pozatym nie porownuj wygniecionych springow z nowkami - ja tez mialem -35 a po zmiezeniu okazalo sie ze siadla 55mm (mierzylem przed i po zalozeniu).
ylko ze Ty masz Mtechnica, a Lagadula nie ma nawet fabrycznego spoilerka tylko zwykla dokladke, wiec wyglada strasznie wysoko. Pozatym nie porownoj wygniecionych springow z nowkami - ja tez mialem -35 a po zmiezeniu okazalo sie ze siadla 55mm (mierzylem przed i po zalozeniu).
Jeszcze calkiem niedawno mialem taki sam spoilerek, fotki w moim śmigiełku, pierwszy raz słysze termin wygniecione sprężyny moje były nowe i zrobilem na nich 20tyś, i nie sądze żeby sie ugniotły bardziej niż były
Dzieki Ci kolego, to prawda dostała baty ale nie na długo . Zmienie na niższe opony i wtedy pogadamy
Tymczasem wskoczyły kierunki In-pro...
Aluski są inne niż wcześniej, prosto z Niemiec, na Pirelli 205/55 R15, dlatego stoi jak koza.
Niedługo zmienie na 205/50 R15 a potem.. zobaczymy co tam Mistrz Alu Barabus wyczaruje.
Chrom przedniej szyby czeka na wymiane, z tyłu już zrobiony.
Ostatnio zmieniony przez lagadula 2007-07-01, 19:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Niedługo zmienie na 205/50 R15 a potem.. zobaczymy co tam Mistrz Alu Barabus wyczaruje.
... szukam szefie ale nawet niższe oponki ci nie pomogą bo już wkrótce ISik będzie zamiatał nowymi felaszkami
...po prostu pozamiata to forum
jak taki z Ciebie chojrak to zapraszam
ja widze na tym autku alpinki min 16 a najlepiej 17 byla na e30.de podobna do Twojej wlasnie na 17 alpinach wygladala niesamowicie niemoge znalezc niestety jej zdjecia
Ostatnio zmieniony przez puz 2007-07-01, 21:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Też myśle o Alpinach, ale 16-stkach. Jak sie pojawią jakies na alledrogo to pewnie kupię, ostatni przeszedł mi koło nosa tani zestawik.
PUZ pogadajmy na Privie o M50 u mnie, zrobiłem małe rozeznanie w Poznaniu i mam tu zioma, ale może zaproponujesz coś Tak sobie pomyslałem jakiś czas temu że mam taki wóz co łanie wygląda, a jechać to tak średnio.. wiem , moje m20 zdrowe jak dzwon, ale chciałbym mieć cos wiekszego.....
Też myśle o Alpinach, ale 16-stkach. Jak sie pojawią jakies na alledrogo to pewnie kupię, ostatni przeszedł mi koło nosa tani zestawik.
PUZ pogadajmy na Privie o M50 u mnie, zrobiłem małe rozeznanie w Poznaniu i mam tu zioma, ale może zaproponujesz coś Tak sobie pomyslałem jakiś czas temu że mam taki wóz co łanie wygląda, a jechać to tak średnio.. wiem , moje m20 zdrowe jak dzwon, ale chciałbym mieć cos wiekszego.....
... zrób jej krzywdę a osobiście ci łepetynke urwę
_________________ Z�OCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach