Wysłany: 2006-08-19, 17:42
Cytat:
ciekawa cena za zalozenie opon i wnetyle .. bo jesli u mnie koszt zalozenia 4 opon i wywazenia ich kosztuje 30 zlotych ... to za jeden wentyl placiles ponad 2 dychy
Cena jednego wentyla to 9 zł.... reszta za założenie i wyważenie przyklejanymi obciążnikami a nie tymi ołowianymi nabijanymi na rant felgi a za ten rarytas trzeba zapłacić. Powiem tyle, miałem już dosyć szukania jełopa który to założy, a jak znalazłem to nawet jak by zawołał 200zł to bym się nawet chwili nie zastanawiał !
a 30 zł to myśle że mówiłeś o założeniu opony 185/70/R14 bo ja u mojego dawnego juz wulkanizatora zawsze płaciłem te 80 zł za montarz opon, zaróno w 16" jak i 17".... jedynie zimówki jak zakładał to wziął 40 zł..
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
skad Ty tych specjalistow bierzesz? 45 zł to kosztuja takie wentylki jak u mnie (wkrecane ktorych wlasciwie nie widac )!!! na te to trzeba uwazac zeby sobie oka nie wybic zalozenie opon to max 40 zł dzieki uprzejmosci kolegi Adriana E30 taka usluge mam gratis!!! ma nowy dobry sprzet i robi wszystko nawet wcisnelismy kiedys na 9 cali 205/45 smiesznie to wygladalo ale innej opony nie bylo ! wydaje mi sie ze duzo lepiej ta fela wygladala by z oponkami 205/45 wysokosc ta sama a oponka ladnie nacignieta na felaszke teraz jakos mi to baloniasto wyglada!!! teraz ja troche pomarudzilem nie moze byc tak wzorowo
ciekawa cena za zalozenie opon i wnetyle .. bo jesli u mnie koszt zalozenia 4 opon i wywazenia ich kosztuje 30 zlotych ... to za jeden wentyl placiles ponad 2 dychy
Cena jednego wentyla to 9 zł.... reszta za założenie i wyważenie przyklejanymi obciążnikami a nie tymi ołowianymi nabijanymi na rant felgi a za ten rarytas trzeba zapłacić. Powiem tyle, miałem już dosyć szukania jełopa który to założy, a jak znalazłem to nawet jak by zawołał 200zł to bym się nawet chwili nie zastanawiał !
a 30 zł to myśle że mówiłeś o założeniu opony 185/70/R14 bo ja u mojego dawnego juz wulkanizatora zawsze płaciłem te 80 zł za montarz opon, zaróno w 16" jak i 17".... jedynie zimówki jak zakładał to wziął 40 zł..
hehe ja za montaz moich 17stek płace 20 zl za 4 sztuki .... hehe jak potarguje to niklowane wentylki w cenie ...
mowie oczywiscie o naciagnieciu gum (205/40/17) na felge 8" tzw tulipanem ( nie ma mowy o porysowanych rantach), wywazeniu ciezarkami do alufelg, zalozeniu wentylkow i montazu na auto ....
35 zlotych za sciagniecie starych i zalozenie nowych gum na 4 felgi .. bez znaczenia szerokosci (zakldalem tam juz zarowno 225 na 7" jak i 205 na 8,5") oczywiscie aluminium i oczywiscie z przyklejanymi ciezarkami .. i tylko sprobowalby mi cokolwiek porysowac .. jak mu przywozilem skrecane BBs-y to mi przez szmatkie dotykal jak opony zakladal .. tak wiec wg mnie twoje ceny sa chore ..
aha i nie chodzi mi tu o 14" czy 15" .. ostatnio robilem tam 18" ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
a wlasnie ciezarki!!!! jak do takich felg mozna myslec o zwyklych!!! mam dwoch kumpli wulkanizatorow i oni zakladaja ciezarki tak zeby nie bylo ich wogle widac czyli za ramionami!!! jak zabireraja sie za takie felaszki to rekawiczki i jak z jajeczkiem!!!
Wysłany: 2006-08-19, 21:53
Jak można tak wypolerować felgi? Ja się brałem troszkę za swoje, papierem zaczynałem 180 400->800->1200->1200 z pastą tempo->potem pasta i polerowanie i kurde nie da sie...
Wyglądają w miarę OK, na słońcu fajny odblask, ale żeby się w nich przejżeć to nie ma szans... potrzebna chyba jest bardzo porządna polerka i 6000 obr/min
Wysłany: 2006-08-19, 23:05
Mauser napisał/a:
Jak można tak wypolerować felgi? Ja się brałem troszkę za swoje, papierem zaczynałem 180 400->800->1200->1200 z pastą tempo->potem pasta i polerowanie i kurde nie da sie...
Wyglądają w miarę OK, na słońcu fajny odblask, ale żeby się w nich przejżeć to nie ma szans... potrzebna chyba jest bardzo porządna polerka i 6000 obr/min
A po co polerka
Podnosisz jedną stronę na lewrku, odpalasz, zapinasz 2, przykładasz papier ścierwny i się poleruje
Wysłany: 2006-08-19, 23:15
Mauser napisał/a:
byl o tym temat wiec trzeba tam luknac. nie konczysz na takim grubym jak 1600 tylko jedziesz do 2500 i nie szmatka a filcem i nie jakas badziewna pasta w stylu tempo a tylko AUTOSOL. poza tym do tego trzeba wprawy. co bys chcial , za pierwszym razem lustro ?
maly ot sie zrobil wiec gadka dalsza tylko o felach barabusa
Wysłany: 2006-08-19, 23:24
damiano_e30 napisał/a:
Podnosisz jedną stronę na lewrku, odpalasz, zapinasz 2, przykładasz papier ścierwny i się poleruje
Kurde... a możeby spróbować...
O polerowaniu trochę czytałem i właśnie wyczytałem że tempo można zastosować. W sklepie z art. dla lakierników pytałem, to tylko tempo...
A co do wprawy, to spędziłem już sporo czasu nad tymi felami, a zajmuję się tylko obrzeżami, jak narazie jedną tak powiedzmy na gotowo zrobiłem reszta jeszcze wymaga trochę czasu
Wysłany: 2006-08-19, 23:27
mauser, powtarzam ze paste tempo to w du...w tylek mozna sobie wsadzic
i nawet nie zaczynaj nia polerki.lataj po sklepach z art. farbiarskimi i szukaj tylko AUTOSOL.czarna tubka ze zota wstawka.koszt ok 8 zl
Wysłany: 2006-08-20, 01:16
ale macie chore ceny i w ogole jakis specow tez chorych od zakladania !
ja za zalozenie 205/45/16 na felge 7,5 i 215/40/16 na felge 9 cali (oczywiscie to i to po 2 x) zaplacilem razem z wywazeniem i zalozeniem wentylkow (wentyle moje) i zmiana z zimowek na alu na samochodzie i zapakowaniem zimowek w worki i wlozenie do bagaznika cale 60 zl ! to wychodzi 15 zl od sztuki .... dodam ze mam polerowane ranty i nic nie zostalo ani nawet najmniej zadrapane
Wysłany: 2006-08-20, 10:08
Ej ludziska, ale wy macie problemy, zapłaciłem tyle bo chciałem i miałem nad czym wy tu tak długo gdybacie.
Temat jest o felach a nie o tym kto komu ile zapłacił za założenie kapci. Ja nie mam znajomych więc zapłaciłem tyle ile trzeba było i koniec dyskusji, dodam jeszcze raz że nikt nie chciał mi tego zrobic w okolicy więc nie pojade do np. warszawy aby to zrobic taniej bo przepłace potrójnie.
No to teraz na temat
Opony są piękne, wygląda dokładnie tak jak chciałem, pięknie ochroniony rant i odpowiednia szerokośc. Nie ma odwróconego trapezu i wogóle Wiem ż eniektórzy lubią G-style, ale ja akurat nie preferuje tego, po prostu nie Miałem tak przy 17" i nie byłem zachwycony, opony się nierówno zdzierały bokami (zbieżnośc mam idealną, do tego rozpóreczki) oraz była gorsza przyczepnośc - miałem porównanie z oponami na 17" mojego pbrata, gdzie były zaożone na 7.5" opony 224/45/R17 i i jego beta po prostu była przylepiona do asfaltu.... a moja zdarzyło się żeu ciekała i musiałem odpuścic... a przecież nie mam 2.5 pod machą No i ostatnia kwestia to ochrona rantu której G-styl nigdy nie zapewni
Takż ejutro zakładam felunie na auto, wczoraj tylko sobie przyłożyłem i będzi enaprawde miodzio 8)
Wyglądają niesamowicie, ciesze sie ze zalozyles takie a nie inne opony (rozmiar) poniewaz wyglada to tak jak powinno wygladac 8) Boczna scianka opony jest idealnie zgrana z rantem felgi
Nie lubię jak ranty wystaja poza opone, nie moj styl. Tutaj zadbałes o to żeby BBS RS wygladal tak jak nalezy 8) Wielkie uznanie za to
Wybor opon rowniez sie chwali
Czekam na fotki kolek zalozonych na autko i mam nadzieje ze na tych dystansach koło bedzie trzymało się tak jak powinno
PZDR!
Luk
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Sie 2005 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2006-08-20, 17:41
wiadomo efekt koncowy zajefajny jak to przy rs'ach tylko sie zastanawiam czy za bardzo cie nie ponioslo z tymi kolami, lacznie wyszlo ponad 3kola a to tylko 7" mozna bylo troszke odlozyc i kupic w lepszym rozmiarze i juz odnowione, mam wrazenie ze za bardzo sie napaliles, porobiles pińcet postow dotyczacych felg, te dystanse kontrowersyjna sprawa, w sumie do lansu tylko sie nadaje co by nie bylo, tylko sie nie obraź czy cos
pozdro
Wysłany: 2006-08-20, 18:05
Hm... może i mnie poniosło, ale naprawde ciężko jest dostac taką felge żeby było wszystko jak się przyśni Oczywiście nie mam obrazy dla twojej wypowiedzi
Dystans....... no na początku był dla mnie kontrowersyjny, ale dużo osób z cultstyle.pl ma takie cuda i do dziś jeżdzą, nawet znajomy PUZa ma takie coś i kręci bąki i co tylko i nic się nie dzieje od trzech lat
... a ja ja raczej wolno jeżdze, bąki odpadają bo zawsze szkoda mi opon .... naprawde sporadycznie i to zazwyczaj na piasku... widomo to tylko IS, a prędkości naddzwiękowych nie osiągam, czasmi troche szybciej się jedzie, ale 150 km/h rzadko przekraczam.
Myśłe ż ekoszty bardzo wzrosły właśnie przez dystanse, bo ogólnie same fele 2000zł wyszły, czyli bez tragedii... a teraz są warte na polskim rynku jakieś 2500 zł, nie wspomne o ebay.de ... jakieś 800-1200 eur (ale się rozmarzyłem )
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2006-08-20, 18:24
barabus -miałeś to dałeś i już
LUKAS napisał/a:
ciesze sie ze zalozyles takie a nie inne opony (rozmiar) poniewaz wyglada to tak jak powinno wygladac 8) Boczna scianka opony jest idealnie zgrana z rantem felgi
Nie lubię jak ranty wystaja poza opone, nie moj styl. Tutaj zadbałes o to żeby BBS RS wygladal tak jak nalezy 8) Wielkie uznanie za to
Wybor opon rowniez sie chwali
oto wypowiedz najszybszego torowego kierowcy na forum... barabus nie patrz co piszą na cult styl-u oni w większości jeźdżą 40konnymi przednionapędowymi paździerzami, jakby mogli to by zakładali opony od rowerów, zeby zmniejszyć opory toczenia
Beta ma jeździć na walcach i tyle...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...