Witam
Od niecalego tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem tego oto czarnego touringa z 96roku:
Narazie jestem w fazie rejestrowania i doprowadzania autka do porządku;] Niedlugo dorzuce jakies ciekawsze fotki
Jak dozbieram kaski to zainwestuje w pomnozenie konikow w KSR.
Jak narazie łądna seria, jedyne co mi sie nie podoba to kolor tapicerki i szyby na korbe....
to msamo mi sie rzuciło w oczy jak otworzyly mi sie zdjecia ... dziwna tapicerka ... żeby nie powiedziec głupia ... szyby na korbke ... zawsze mozna to naprawic, nie zmieniaj wygladu, moze tylko ladna felga by sie przydała, wiecej koników .... byłoby lux .... z tym ze to maly silnik ...
to msamo mi sie rzuciło w oczy jak otworzyly mi sie zdjecia ... dziwna tapicerka ... żeby nie powiedziec głupia ... szyby na korbke ... zawsze mozna to naprawic, nie zmieniaj wygladu, moze tylko ladna felga by sie przydała, wiecej koników .... byłoby lux .... z tym ze to maly silnik ...
szyby na korbe mi nie robia roznicy, bo jest 2strefowy climatronic. Poza tym grzane fotele, 2xpoducha, sciemniajace sie lusterko...
Maly silnik=male spalanie. Wracalem nia z Berlina - ponad 500km z predkoscia 120-140 i spalila niewiele ponad 5l/100km. A po kuracji chipowej w KSR bedzie +36km/+46Nm, czyli osiagi pomiedzy 318i a 320i
szyby na korbe mi nie robia roznicy, bo jest 2strefowy climatronic. Poza tym grzane fotele, 2xpoducha, sciemniajace sie lusterko...
tym bardziej dziwi tapicera jak w nowej pandzie...ale tak to ladna i ladnie wyposazona.
napisz cos o osiagach jak ja zczipujesz bo zawsze mnie ciekawilo co mozna zrobic z 318tds.
p.s. zgubiles gdzies nerke albo ktos sobie pozyczyl?chyba ze na tym zdjeciu to tak wyszlo.
pozdrawiam
tym bardziej dziwi tapicera jak w nowej pandzie...ale tak to ladna i ladnie wyposazona.
napisz cos o osiagach jak ja zczipujesz bo zawsze mnie ciekawilo co mozna zrobic z 318tds.
p.s. zgubiles gdzies nerke albo ktos sobie pozyczyl?chyba ze na tym zdjeciu to tak wyszlo.
pozdrawiam
ehh tapicera jak w turkuslandii ale przez 500km sie przyzwyczailem i w sumie polubilem. bo moja:D
osiagi nie sa rewelacyjne. to najslabsza z e36. 90km/190Nm.14.5s do 100km/h ale mimo to za sprawą turbunki przyjemnie sie nia jezdzi (moment robi swoje) i b. elastyczna jest na 5tce.na trasie wyprzedzajac od 80 nie redukowalem biegu, co raczej robilem w 318i.
Po chiptuningu bedzie ponad 120km/246Nm wiec juz bardziej sensownie bedzie smigala.
Kupujac ja stawialem raczej na ekonomie. Dopiero zaczynam zycie na wlasnym garnuszku, a oplaty za 325tds sa troche wieksze, a spalanie prawie jak benzyniak, wiec moze nastepne autojak ustabilizuje sie moja sytuacja finansowa bedzie juz rzedowa 6stka z turbina ze spora stadnina pod maska
Nerki juz nie miala jak ja kupilem. Musze dokupic.. taki drobiazg
Kiereczka nieźle ściorana nie jest chyba skórzana a tak wytarta nie zdziwiło cie to ?
jest wyjezdzona ta kiera, ale dzwignia zmiany biegow i tapicerka idealna... wiec przebieg raczej realny, tym bardziej ze z ksiazka serwisowa jest i od nowosci serwisowana w ASO w miescie w ktory mieszkal wlasciciel wpisany w briefie;]
czemu BMW nie robi ocynku tego niewiem widziałem już E39 z kawałkiem rdzy w nadkolu ehhh taka firma a ocynku nie daje ja też miałem ranty lekko nadgryzione
czemu BMW nie robi ocynku tego niewiem widziałem już E39 z kawałkiem rdzy w nadkolu ehhh taka firma a ocynku nie daje ja też miałem ranty lekko nadgryzione
jesli blacha nie jest uszkodzona to niemozliwe by rdzewiala
jesli blacha nie jest uszkodzona to niemozliwe by rdzewiala
dokładnei w dziale filmiki w ofdtopicu jest filmik jak w bmw robioen sa samochody...
to fakt, nie mam argumentow obronnych
ale ma odpryski od kamieni na masce wiec odnowie jej lakier i bedzie sliczna i bez rdzy;]
Spoko nie miałem zamiaru Cię atakować poprostu to zwróciło moją uwagę ale wszystko da się zrobić. BMW ma słabą blachę w porównaniu z np Audi i temu nikt nie zaprzeczy.
to fakt, nie mam argumentow obronnych
ale ma odpryski od kamieni na masce wiec odnowie jej lakier i bedzie sliczna i bez rdzy;]
Spoko nie miałem zamiaru Cię atakować poprostu to zwróciło moją uwagę ale wszystko da się zrobić. BMW ma słabą blachę w porównaniu z np Audi i temu nikt nie zaprzeczy.
Pozdrawiam
spoko spoko zartowalem w weekend zajme sie ta rdza, i prysne jakims czarnym lakierem zeby nie razilo tak. a jak uporam sie ze wszystkimi mechanicznymi rzeczami to wtedy czarny lakier po calosci