Mam dośc lużny lewarek od skrzyni biegów, tzn. swobodnie można nim proszuszyć na boki nawet jak jest bieg włączony, w sumie kwestia przyzwyczajenia bo nie przeskadza to w niczym ale może da sie to jakoś zrobić, no i ten wsteczny bieg, przesówają mi sie plastiki jak go włączam
I dróga sprawa, jak to bywa w większości e30 tek zaczyna mi kapać z simeringu ze skrzyni od strony wału, robił to ktoś sam ? czy lepiej dac gdzies do warsztatu ?
Za takie zachowanie lewarka odpowiadają tulejki na elementach 14 i 6 oraz wyrobienie drążka 11 na rysunku http://www.realoem.com/bm...026&hg=25&fg=05 Wymiana simmeringa nie nastrecza wiekszych problemów - treba opuścic wydech ,odkręcic wał napędowy, odkręcic flansze ze skrzyni ,wydłubac stary simmering ,wsadzic nowy i poskładac wszystko.
Artur u mnie natomiast kiedyś latał lewarek z powodu wyłamanego elementu nr 7 tej wkładki-pierścienia z tworzywa
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Jak by ktoś chciał to mam nową tą tulejke co sie do skrzyni przyczepia, element 13 z powyższego rysunku, kupiłem do sibie ale ja mam stary typ mocowania i nie pasuje