BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przerywa i gasnie
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-04-06, 17:57   Przerywa i gasnie

Nie wiem co sie dzieje, mam te objawy od ok 3 miesiecy , tylko ze teraz sie bardzo nasilily. rano jak odpalam samochod to wszystko jest ok, przelacza mi sie na gaz dalej jest ok, zaczynam jazde i w pewnym momencie po przejechaniu 500m podczas dodawania gazu zaczyna szarpac samochodem, ale tak jakby calkiem kontakt tracil, pozniej przestaje juz szarpac ale odjecie gazu powoduje, ze od 1500obr/min auto gasnie , doslownie wskaznik obrotow spada jak kamien i od razu kontrolki swieca. Co najgorsze nawet jak przelacze na benzyne to tak samo traci obroty. Jak zgasnie, to pozniej z 30sec trzeba go "piłowac" aby powoli powoli zaczal zalapywac az w koncu odpala. Objawy te ustepuja w momencie az sie silnik nagrzeje. Wtedy juz pracuje normalnie. Co to moze byc chlopaki ??

gg 3437874

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-04-06, 18:31   

WN !! !!!

Scigany 

Wysany: 2006-04-06, 20:34   

ale dlaczego nie ma takich objawow jak odpalam i jade na benzynie ? dzieje sie to tylko wtedy jak zaczynam jazde na gazie, pozniej juz nawet przelaczenie na benzyne nie pomaga.

gg 3437874

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-04-06, 20:41   

bo jak przelaczysz na gaz to musi ci lac jeszcze benzyne chociaz nie powinien - dlatego gasnie na mniejszych obrotach i trudniej go pozniej odpalic bo go zalewa

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-04-06, 20:52   

Ja mam podobny objaw, ale bez gasniecia. Odpalam, na benzynie kilkadziesiat sekund chodzi dobrze i potem obroty zaczynaja mocno falowac, na luzie moze zgasnac, w czasie jazdy nie. Musze bardzo powoli i delikatnie wciskac gaz bo zaczyna sie krztusic i szarpac, jak sie nagrzeje to jest ok, mozna wciskac w podloge, ale kiepsko sie wkreca. U mnie jest to wina przeplywomierza po przejsciach, mam drugi sprawny i po wymianie te objawy nie wystepuja. Na gazie jest ok, ale mam instalke bez kompa (sruba).
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Scigany 

Wysany: 2006-04-07, 16:54   

juz po problemie, calkowicie zapomnialem ze mialem taki sam problem w golfie i w ten sam sposob sobie z nim poradzilem, tzn podpowiedzial mi to pewien mechanik. Wystarczylo uzupelnic poziom plynu w zbiorniku wyrownawczym przy chlodnicy, bo zszedl mi przez zime w dol. Jak reka odjal. Ludzie w temacie beda wiedzieli jaki wplyw ma poziom plynu na funkcjonowanie parownika

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: