Wysany: 2006-04-09, 13:39 Problem ... elektryka lusterek
Pomożcie....
Było tak...
nagle przestalo dzialac prawe lusterko ... wydawalo jakis pisk, jakby drgniecie tylko w próbie ruchy pionowo...
po jakims czasie ( 1 dzien) lewe rowniez odmowilo posluszensta - nic.....
oba ani drgna ...
bezpieczniki sa sprawne ...
Co sie moglo stac.. pomożcie....!!!!
P.S lusterka same sa sprawne - sprawdzaelm w innym aucie....
Na 99% zaśniedziałe styki w kostce łączącej kable między drzwiami a nadwoziem..
Jak kiedyś miałem e30 to całą kostkę wywaliłem i połączyłem kable i było ok.
sie ma
pierwsza rzecz jaka sie zawsze sprawdza to jest przelacznik ... on czesto pada, takze niemasz duzo do zrobienia pozycz na 5 minut od jakiegos kolegi .... jesli to nie on i dalej nie działa to było jakies spiecie na kablach, awarie mechanizmow w lusterkach mozna raczej wykluczyc gdyz watpie zeby bylo tak ze padl ci 1 a na 2 dzien drugi .. zbt duzy zbieg okolicznosci, niechce mi sie zerkac w schematy ale nie wiem czy przkezniki tez nie odgrywaja roli w lusterkach, ale dziewne ze ci bezpiecznik nie strzelil .... obstawiam przelacznik
Miałem podobny problem tyle że ja miałem wsadzony za duży bezpiecznik i jak chciałem przestawić lusterko to coś "cyknęło" (ale nie bezpiecznik bo byłcały) i już teraz nie chcą działać... Macie jakieś pomysły co to może być??? Czy może to być jakis przekaźnik???
raczej tez brak styku na przewodach wczesniej kolega SYBIR pisal,sprawdz to. mialem taki sam problem kiedys i wyjalem ta kostke na drzwiach z jednej i drugiej strony polutowalem przewody i jest ok.