Wys³any: 2004-12-19, 00:13 Jak zabrać siÄ™ za spawanie??
Mam pytanie, co zrobić z akumulatorem podczas spawanie??? Będe spawał za pomocą spawarki elektrodowej, czyli dość wysokim napięciem, i co zrobić żeby nie spalić komputera lub innej elektroniki? Słyszałem już różne teore, że wystarczy zdjąć klemy, że trzeba je zdjąć i połaczyć ze sobą (?!?). Co wy o tym sądzicie? Co należy zrobić? Spawał już ktoś coś u siebie w samochodzie taką spawarką?
I można bezpiecznie spawać ,mając pewność że nic sie nie popiepszy? Bo wiesz to nie jest migomat, w spawarce elektrodowej napięcie jest większe. A chodzi o taką głupote jaką jest zapunktowanie końcówki wydechu do tłumika
a powiedz co ty chcesz spawac w autku elektrodÄ… ??????
elektroda -to troszke "chardkor" i trzeba niezlego speca zeby sobie poradził chyba ze mowiesz o migomacie !
ps: napiecie podczas spawania elektroda jest niewielkie,prad jes duzy !
Wiem że hardcore, ale mam taką mała rzecz do spawania, a w zasadzie zpunktowania ( końcówka wydechu) że elektroda nie powinna tego przepalić. I nie mówimy o migomacie, bo z nim to nie było by problemu.
Ja to nawet jak migomatem cośtam mam potrzebę przyspawać to na wszelki wypadek odłączam klemy...
Podobno nie trzeba ale strzeżonego Pan Bóg strzeże!!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach