Wysany: 2010-05-19, 15:20 Jakie obroty na jalowym biegu e30
Pytanko moje takie jest jakie powinny byc prawidłowe obroty na jalowym biegu , pytam sie dlatego bo zmienilem silnik krokowy na starym mi falowaly ale mialem delikatnie ponizej 1tysiaca a teraz nic nie faluje rowno chodzi ale wskakuje powyzej 1tysiaca mozna nawet powiedziec ze blizej 1,5tysiaca jest ...czy to jest normalne czy trafiony jakis krokowiec kupilem??? z gory dzieki za odpowiedz
Ale na zimnym masz 1,5k obrotów, czy na rozgrzanym? Jeśli na rozgrzanym to raczej nic mu nie da "pochodzenie".
Możesz spróbować go przeczyścić benzyną może to coś da. Ja swój czyściłem WD-40 i na krótką metę pomogło.
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana
Na zimnym może mieć troche wyższe obroty, nie powinien, ale może, więc rozgrzej najpierw silnik do temperatury pracy i zobacz co się będzie wtedy działo.
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana
Jak sprawdzałem na lampie stetoskopowej to miałem wg obrotomierza 1000 a wg lampy 800 wiec tez mozesz to wziasc pod uwage u siebie. Najlepiej jak pojedziesz sobie na ustawienie zapłonu i obrotów do jakiejś samochodówki - u mnie to kosztuje 20 zł.
Zimny silnik powinien mieć wyższe obroty. Ciepły o ok 200 niższe.
_________________ *puk puk*
- kto tam?
- panewka
Ostatnio zmieniony przez M-4 2010-05-19, 19:41, w caoci zmieniany 1 raz
wskakuje powyzej 1tysiaca mozna nawet powiedziec ze blizej 1,5tysiaca jest ...czy to jest normalne czy trafiony jakis krokowiec kupilem??? z gory dzieki za odpowiedz
Może być trafiony krokowiec. A może być rozregulowany/uszkodzony czujnik położenia przepustnicy (takie małe, czarne, pod przepustnicą). Było już trochę o tym na forum
Jak sprawdzałem na lampie stetoskopowej to miałem wg obrotomierza 1000 a wg lampy 800 wiec tez mozesz to wziasc pod uwage u siebie. Najlepiej jak pojedziesz sobie na ustawienie zapłonu i obrotów do jakiejś samochodówki - u mnie to kosztuje 20 zł.
Zimny silnik powinien mieć wyższe obroty. Ciepły o ok 200 niższe.
Kolego lampie stroboskopowej jak już to raz a dwa w M20B25 zapłonu nie ustawiasz.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Na zimnym nie powiniem 1200 przekraczać, na ciepłym powinno być ok 750-800. Nie rozumiem jak można zapłon ustawić w M20 jak tam ECU steruje, nawet nie ma przerywaczaw aparacie zapłonowym
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)