jesli naprawa przekracza wartość pojazdu ... jest to szkoda całkowita ... rózne ubezpieczalnie rozne odzwieciedlaja to w % ... niektore maja 60% ine 50% wartosci pojazdu
U nie ładnie to wygląda:( W jakiej firmie masz ubezpieczone autko? Mój znajomy miał dzwona fordem sierrą z 86r i miał lekko przygięty przedni błotnik i rzeczoznawca wycenił szkode na 1500zł auto ubezpieczone ma w Link4444 gdzieś indziej dostał by mniej..
Warta dobrze wypłaca i bez problemów ... jak miałem wypadek z cysterną Orlenu 1,5 roku temu to za BMW e30 316 1988r wypłacili mi 6500zł + oddali samochód ktorego wartość ocenili po szkodzie na 750zł ( najlepsze jest to że auto jezdziło )....
Z tym że za reksa moga ci odjac za to że jest np w kiepskim stanie blacharkim, pewnie był po klku wypadkach ( na ogledzinach sparwdzaja grubośc powołki lakierniczej ) ... ale z 1500zł dostaniesz bedziesz mial na remont
...
Z tym że za reksa moga ci odjac za to że jest np w kiepskim stanie blacharkim, pewnie był po klku wypadkach ( na ogledzinach sparwdzaja grubośc powołki lakierniczej ) ... ale z 1500zł dostaniesz bedziesz mial na remont
Reks byl po lakierze i blacharce (elementy wymeinione) sprawdzali grubosc powloki i tu bylo ok. sam facet przyznal ze auto jak na swoj wiek wyglada ladnie i zyczyl mi powodzenia w dokonczeniu go - tak ze w Warcie na dzien dobr bylem mile zaskoczony
_________________ Pozdr. �ukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
auto wycenieone na 1200zl
szkoda calkowita wartość - pozostałość do wypłaty 1080zl niech spierda.... co dalej z tym robic brac kase i sie odwolywac czy najpierw sie odwolywac
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
jedz do jakiegos zaprzyjaznionego lakiernika, niech Ci wystawi wysoka fakture za zrobienie tego! i jedziesz z tym swistkiem do warty i sie kluc powinni dac Ci wiecej kasy!
z tego co mi wiadomo do malowania mam 3 elementy - maska, blotnik, dokladka
za 400zl to sobie kupie lakier do tego i mi zostanie na piwo po za tym pekniety jest pas przedni dolny co sie okazalo jak zdjalem zderzak a to tez kosztuje
pieprze ta Warte dzis jade do nich po dokumenty a jutro zacznam walke przez DAS
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
auto wycenieone na 1200zl
szkoda calkowita wartość - pozostałość do wypłaty 1080zl niech spierda.... co dalej z tym robic brac kase i sie odwolywac czy najpierw sie odwolywac
moim zdaniem to narazasz sie na posmiewisko ... rekiny chodza po 2000zł ( teraz BMW e30 z 1988r wyceniane jest na 3000zł ) jak sa w stanie dobrym ... na 100% nie dostaniesz wiecej kasy .... bo oni patrza na stan techniczny, na lakier na rdze ...
co do wykłucania sie to mozesz jedynie opierac sie ze auto ma dla ciebie wartość sentymalntalną ... ale i tak zaden argument nie przejawia na twoja strone ... bo auto nie było wyprodukowane w limitowanej wersji, nie było w posiadaniu twoim lub twojej rodziny od wielu lat no i nie jest na żółtych blachach
moim zdaniem nie masz co sie kłucic o wiecej .... bo wiecej nie dostaniesz, chyba ze masz czas i sam chcesz sie o tym przekonac
no widzisz to jest Twoje zdanie
po1. E30 ja kupilem za 200E i uwazam ze jest to cena godna uwagi bo to sa stare auta i tyle fajne tanie w eksploatacji i jest ich pelno - jakosc do ceny - super
po2. Rekina (E21) w dobrym stanie jak na lekarstwo, proponuje poszukaj mi E21 za 1000zl w takim stanie jak moja ile chcesz czasu na to daje ci 365dni
po3. wycena z Warty wedu kosztorysu wyniosła 4625zł i jak chce wyciagnac od nich 50% wartości tej wyceny
po4. zabrakło mi 6miechów do zarejestrowania go na "żółte blachy"
po5. gdyby to była E30 to bym sobie olal sprawe i kupil druga a Rekin ma w sobie cos i jest to moje hobby i moj pieszczoch
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach