DAS to fajna sprawa, tak jak mi to dziś ich agent tłumaczył - w przypadku jeśli ubezpieczyciel nie chce wypłacić Ci odszkodowania, które Ci się należy czyli np. 100% wyceny a ubezpieczyciel proponuje, że wypłaci tylko 30% a Ty uważasz inaczej, masz świadków, opinie niezależnego rzeczoznawcy itp., kierujesz sprawe np. do sądu a DAS pokrywa wszystkie koszty z tym związane do kwoty 30000 zł.
Chyba sobie tez takie cos wykupiÄ™.
no to jedz zrobic kosztorys jak Ci napisalem i sie odwolaj. Nie wiem jak u Ciebie mi dobry znajomy lekiernik kasuje 150 za element:) i juz troche wiem co i jak na temat wyciagania z ubezp. Szkoda ze mi nie pow o tym wczesniej, zanim pojechales na "obdukcje hehe" samochodu
yoshi-co dalej?udało się coś wywalczyć?no i jak spisał się DAS?
Natomiast zauważyłem parę dni temu Twoje auto na allegro.Dlaczego chcesz się go pozbyć?
A przede wszystkim to gratuluję zapału i zacięcia przy pracy nad autem.Naprawdę jestem pod wrażeniem;gdyby tylko ten lakier byl lepszy...Tego rodzaju przeróbki mają tylko jeden mankament-przy ewentualnej sprzedaży auta trudno będzie wycofać całą zainwestowaną kasę.
po1. troche sie zgapilem i 1 lipca dalem asystence szefa dokumnty do wysylki do D.A.S.u (to nasz klient ) po czym 11 lipca okazalo sie ze dokumenty lezaly pod sterta papieru tak wiec ze 2 3 dni szedl list to daje 14 lipca no i 14 dni na zapozanie sie z dokumentami czyli dopiero pod koniec miesiaca dam znac
po2. auto wystawilem z ciekawosci nie sprzedaje sie swojego pupila
po3. jak wyjasnie sprawe z D.A.S.em to auto idzie jeszcze raz do roboty za Warty kase ale teraz gdzie indziej i nie ma zmiłuj
_________________ Pozdr. �ukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
elo yoshi dzis mialem okazje oblukac twoje autko(bo chyba go nie sprzedales?) na parkingu w reducie i powiem ze nie wyglada zle bo chyba cos naprawiales po tej sprawie z taxi? pomaluj srodki felg na czarno i bedzie kozak reszta tak na pierwszy rzut oka spoko
hehe busted
w Reducie jestem sobota-niedziela, 10-21 tak wiec w tych dniach mozna spotkac mojego Reksa na parkingu w okolicach tego wejscia
czekam do konca miesiaca i napisze co i jak z moim reksem dalej sie bedzie dzialo
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 9:26 am ]
26.lipca D.A.S. wysłał mi pisemko, ze ponieważ nie udało mi sie wydebic od Warty oryginalu pewnych dokumentow, to oni wystepuja o to do Warty, teraz Warta znow ma 7 dni na odpowiedz...
znow czekam co dalej
[ Dodano: Sob Sie 26, 2006 1:44 pm ]
w grudniu sprawa trafia do sądu, bo Warta nie chce współpracować z D.A.S.'em ani ze mną i nie chcą wydać dokumentów
[ Dodano: PiÄ… Wrz 08, 2006 3:06 pm ]
No więc czas wprowadzić auto do garażu na sezon jesienno-zimowy.
Z ciekawostek sprzedałem moje fotele Recaro i kupilem drugie - oryginalne, ktore wlasnie zanioslem do tapicera w celu obszycia tak jak obszywala fabryka. Dodatkowo tylnia kanapa bedzie uszyta na styl cabrio czyli na 2 osoby.
Czas szycia to ok 10-14dni wiec juz nie dlugo bedzie widac efekty
Jesli chodzi o sprawy do zrobienia w zimie:
- wymiana wszelkich elemetow gumowych w zawieszeniu
- wymiana sprezyny przod tyl na H&R 40/40
- wymiana tapiceki w srodku
- wymiana zderzakow
- wymiana lamp na soczewkowe z ringami
- nowy lakier raz jeszcze
- glowica od 2.0 na blok Ety, kolektor 2.5, sterownik, skrzynia V biegow E21 (tak by dzialal predkosciomierz)
i kupa innych detali
mam nadzieje ze do czasow zlotu w Borsku uda mi sie zrobic Reksa
aha od Stycznia 2007 staram sie o wprowadzenia auta na Weterana Szos
3majcie kciuki
P.S. Sprawa w D.A.S.ie nadal w toku
[ Dodano: Wto Paź 24, 2006 2:31 pm ]
D.A.S. otrzymał w końcu co chciał od Wary i auto pojedzie do rzeczoznawcy
dalej:
- zakupiłem maske, błotnik
- nowe zaciski na tył
- amorki poszły do regeneracji (tylne)
- i uwaga będę miał SZPERE do E21
[ Dodano: 2007-05-09, 11:07 ]
w końcu wyjechałem autem z garażu
auto ma nowe hamulce tył (przód ma jakieś 500-1000km) BMW nie dało plamy i przysłali dobrze reperaturki zacisków (33mm) pasowały jak ulał całość zajęła mi może z 2h od złożenia do założenia i wyjechania a poniżej fotki z prac
[ Dodano: 2007-07-15, 21:06 ]
trochÄ™ fotek z dnia 15.07.2007
wnętrze przejściowe
bagażnik
[ Dodano: 2007-11-04, 16:31 ]
Auto od września zimuje i czeka na nowe serduszko min. 190KM
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
dziś po rozmowach z rzeczoznawcą doszedłem do wniosku, że 315 dostanie swoje pierwotne serce, a dokładnie jego bazę, czyli M10
czemu tak, bo chyba wolę mieć klasyk na żółtych niż ścigacza (na to przyjdzie jeszcze pora) za jakieś 14 dni odbieram dokumenty do rzeczoznawcy, wkładam silnik jadę na przegląd i robie "żółtka"
myślę na m10b20 od Boxerb'a + głowica k-jet b18 od Boxeb'a + skrzynia IV i gaźnik sztuk 1
w najgorszym wypadku będzie m10b18 na gaźniku
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
misza, hehe kto robi to rok to robi rok mi to zajęło wszystko 30dni + WK
a co do kosztów 550zł konserwator zabytków, 180zł przegląd, 180zł WK + pierdoły
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach