BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E36] dragon240 ->> 323i Coupe
Autor Wiadomo¶æ
Kujon 

Do³±czy³: 09 Lut 2006
Sk±d: Tarnów
Wys³any: 2006-09-04, 00:26   

tak w moim uznaniu powinno wyglądać czerwone coupe...
http://img367.imageshack....mwnoc028ej0.jpg
http://img131.imageshack....mwnoc001an9.jpg
http://img127.imageshack....mwnoc020bt1.jpg

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Dragon240 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 03 Wrz 2006
Sk±d: Brzeg Dolny, WrocÅ‚aw
Wys³any: 2006-09-04, 00:50   

�ukasz18:

Co do neonów, długo zastanwaiałem sie czy je zamontowac, ale tak jak chyba juz wczesniej napisałem. Jest to rzecz która nie świeci ciągle. Moge tego wcel nie urzywac i nikt nie musi tego widziec, wiec nie uwzam zeby to moza byo zaliczac do wyglądu zewnętrznego

center 

Do³±czy³: 31 Lip 2004
Sk±d: Katowice
Wys³any: 2006-09-04, 02:33   

dla mnie bomba, wnetrze 1 liga...
gdyby wszystkie beemki byly takie same to nie bylyby takie piekne...
pozdrowionka

mgr inż. Jędrek ;)

tomcat944 
mental ill

Do³±czy³: 28 Cze 2006
Sk±d: zielona gora
Wys³any: 2006-09-04, 09:17   

hej,

jak dla mnie autko ok, z malymi wyjatkami, tj.:
- naklejki i znaczki Alpina - nie,
- naklejka Eibach - nie,
- klamki - nie,
- neony jak swieca - nie, jak nie swieca - moga byc,
- mimo wszystko wydechy po dwoch stronach tez jakos nie...

duzy plus za srodek i za ogolny stan auta...

P.S. chociaz srodek moglby byc czarny...

kiloff 

Do³±czy³: 10 Lut 2006
Sk±d: Krosno
Wys³any: 2006-09-04, 09:32   

plus za wnetrze (bezowa skora) .. ale szkoda ze fotele nie sa m-tech ..

poza tym to cos dziwny wzor tych felg (jesli to sa faktycznie felgi ALPINy - wg mnie to "zwykle" felgi od E46)

oprocz tego - hmm neony .. przednie swiatla .. podwojne wydechy .. spojlery .. napis "ALPINA" ... no i "kolor" - czerwony naprawde moze byc ladny (sam dlugo sie zastanawialem sie nad wlasnie czerwona kupeta) - ale ten (przynajmniej na tych zdjeciach) jest nie za bardzo (coby bardziej dosadnych slow nie uzyc) .. poza tym klamki .. brakuje jeszcze siatki w przednim zderzaku ..

niestety na tym forum jest za duzo zwolennikow innego sposobu robienia E36 w coupe .. ale za to podejrzewam ze w gazetach typu "GT" mozesz wystepowac smialo ..

poza tym to jak juz musiales malowac kilka elementow to i tak trzeba bylo pomalowac na orginalna czerwien .. przeciez czerwony z palety BMW jest calkiem calkiem ..

no i najwazniejsza rzecz - jaki "pelen" M-pakiet ??

www.system.mimbu.pl

lagadula 

Do³±czy³: 30 Gru 2005
Sk±d: .:P O Z N A Ń:.
Wys³any: 2006-09-04, 09:57   

KUJON napisa³/a:
ciekaw jestem co na to wszystko BMW KLUB POLSKA , którego Dragon240 jest członkiem , ponieważ ten klub znany jest z ostrej konserwatywności pod względem "upiększania" BMW...

BMW Klub Polska szanuje swoich członków i ich zamiłowanie do Tuningu. Oczywscie WT nie tolerujemy i skoro Dragon ma swoją galerie na naszym forum to najwyrazniej przeróbki dokonane przez niego nie rażą Admina.
Co wiecej widac dbałosć o szczegóły, i ogólny stan samochodu który napewno jest dobry.
Osobiście jest parę detali które bym zmienił ale to nie moja Coupe-tka. Poza tym o gustach sie nie dyskutuje.
Trzeba jednak uszanowac kolegów Beenkowiczów za ich krytykę i wybredny gust. Zawsze wnoszą świerze spojzenie na dokonane przeróbki. Mimo ostrego pojechania włascicielowi danego wozu - zawsze sa to konstruktywne uwagi , czasami ze zbędną złośliwoscią ale cóż...

Przypomne tylko pojechanie po moim "classic" Stajlu. Temat wysokosci zawieszenia jest tutaj nr. 1 !! Prawda Menel :mrgreen: ??

Dragon240 

Wys³any: 2006-09-04, 10:07   

Do Kilofa:

Nie wiem czy jest beżowa skróra w m-tech, ale miałem fotele kubełkowe ale w czarnej wersji no i wybrałem zwykłe beżowe

Felgi nie są orginalne alpina, jest to wzrór alpina i posiada dekle alpina

Siatka kolego jest w zderzaku orginalna M3 (czarna plastykowa) jaką miałem założyć siatke srebrną z bazaru ?? ?

Zauważyłem, że jest tutaj inny styl

Odnosnie koloru, gdyby to był orginalny czerwony z palety BMW, było by ono mało odróznialne od pozostałych BMW i innych marek, a miał byc unikatowy jak w srodku i odnosnie wyposażenia.

Bardzo podoba mi sie wypowiedź Tomcat944 i Kiloff-a naprawde maja klase i gdyby wszystkie wypowiedzi były takie to pewnie było by miło.

[ Dodano: 2006-09-04, 09:11 ]
Dzięki Lagadula jestem twoim dłużnikiem. Tak to prawda konsultowalem sie wczesniej z członkami mojego klubu odnosnie przeróbki swojej coupe.

kiloff 

Wys³any: 2006-09-04, 10:23   

Dragon240 napisa³/a:

Nie wiem czy jest beżowa skróra w m-tech,

napewno jest bananowa - i uwazam ze jest to najpiekniejszy komplet foteli do E36 (no moze poza //M) .. poprostu fotele m-tech sa o wiele wygodniejsze i lepiej trzymajace od standardowych (przerabialem juz obydwa komplety)

www.system.mimbu.pl

Dragon240 

Wys³any: 2006-09-04, 10:35   

To, że sa wygodniejsze, to bez dwóch zdań.

Tak jak pisałem miałem dwie E36 Coupe. W jednej był ten komplet (cały srodek co widac) w drugiej kubełki półskórzane czarno granatowe.
Wygoda duzo lepsza w kubełkach no i swietne trzymania boczne, do tego zawieszenia co mam jak znalazł, ale jednak wybrałem wygląd niz kmfort.
Ktos mi napisał ze mogłem obszyć tamten komplet jasną skóra, szkoda było mi niszczyc w tak swietrnym stanie kubełki zeby obszywac je jasną skóra, no i szczerze nie było mnie zabardzo stać, a miałem jasną skóre na stanie.

No i na plus mam to, że mam pompowane fotele fabrycznie, co sie zdarza chyba bardzo żadko o ile sie nie myle, a w tych kubwełkach nie miałbym tego.

[ Dodano: 2006-09-04, 09:37 ]
Dodam ze jakbym miał szukac wogóle M-tech bananowych to kosztowało by mnie to napewno z jakies 3000-4000 tys. troche duzy wydatek

kiloff 

Wys³any: 2006-09-04, 11:06   

Dragon240 napisa³/a:

Dodam ze jakbym miał szukac wogóle M-tech bananowych to kosztowało by mnie to napewno z jakies 3000-4000 tys. troche duzy wydatek

ja szukam od dwoch miechow .. i cos nie bardzo znalezc moge ... ;)

a co do auta jeszcze - poprostu takie osoby jak ja (podejrzewam ze podobnie jak kujon i miroll ktorzy najbardziej krytykowali) nie przepadaja za jakimikolwiek przerobkami - dobry sposob na zrobienie beemki to fajne kolko i odpowiednia gleba .. a tak to seria .. natomiast zamiast we wszelkiego rodzaju tuningi kase lepiej zainwestowac w stan samochodu .. ja np zamiast w swiatla, neony etc wolalbym ta kase wlozyc w orginalne felgi ALPIN-y .. no i podstawa oczywscie to odpowiedni wypasik .. ale akurat ten masz nawet nawet ..

www.system.mimbu.pl

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Do³±czy³: 10 Sie 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2006-09-04, 11:28   

Dragon nie denerwuj sie.To sa opinie roznych ludzi i kazdy ma inny gust.Co do koloru mogl by byc inny ale powiem szczerze ze widzialem kilka ladnie zrobionych w takim kolorze u Niemcow i podam ci kilka rzeczy ktore bym zmienil i wtedy ten kolor beda bardziej porownywac do czerwieni Ferrari a nie kombajnu.Pierwsze to pozdejmuj te lotki,tylni spojler itp szczegoly ktore nie wychodza w orginalnych wersjach.To moim zdaniem jest tu niepotrzebne.Dwie najistotniejsze rzeczy choc drogie ale zrobia z tego auta naprawde ladna bmke.Podstawa to wymiana zawieszenia.Rzucic ja klinem do gleby i wrzucic ladna 5 ramienna felge w 17 najlepiej z rantem.To zmieni wyglad tego auta ze sam sie zdziwisz ze po takich rzeczach tak potrafi sie auto przeksztalcic w diabelsko czerwona bestje.Silnik i skora w polaczeniu z tymi czesciami to naprawde wyjdzie cacko.Pozdrawiam i witam na forum!!!

Dragon240 

Wys³any: 2006-09-04, 12:23   

Kamil:

Tylko daszek na szybe nie jest orginalnym fabrycznym wyposażeniem lotka na klapie jest fabryczna.

Odnosnie felg miałem 17" 5 ramienne z rantem, ale sprzedałem te mi sie widza bardziej. Mam na oku fajne fele orginalne bmw, takie ze wszystkim wyjdą gały, ale za takie trzeba dac 3000 zł bez opon.

Co do rzucenia na glebe jest obnizona z przódu 4 cm z tyłu 3 cm według forumowiczów to optymalne obnizenie porównując z komfortem i bezpieczenstwem jazdy na naszych drogach. Chciałbym nadmienic ze kupiłem sprezyny -60 mm przód -40 mm tył były juz u mnie pod domem przywiózł je kurier i odprawiłem je spowrotem, poniewaz po zamówieniu załozyłem post na forum i 90% ludzi odradziło mi jazde na tak niskim zawieszeniu. Zasugerowanie sie tymi opiniami (jakby nie było samych uzytkowników tych aut) kosztowało mnie to dodatkowe pieniadze bo musiałem sprzedawcy zwrócic za przesyłke kurierska w obie strony i odrazu zamówiłem - 40/30 teraz okazuje sie ze dalej jest zle.

Wszystkim tutaj nie dogodzisz !! !!!

[ Dodano: 2006-09-04, 11:25 ]

Kiloff:

Wątpie, że szybko je znajdziesz, predzej kupisz czarne M-tech-a, i obszyjesz bananową skórą sam. Uwierz mi. Ja zanim znalałem beżową skóre tez troche szukałem i jest tego kilka procent w produkcji, a ty szukasz M-tech i to bananowe. To jak szukanie igły w stogu siana

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Do³±czy³: 10 Sie 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2006-09-04, 15:27   

Tak.Jesli chodzi ci o komfort to oczywiscie takie polozenie samochodu jest ok.Ja piszac zeby rzucic ja na glebe rozumialem zarzucenie jej na srubowym zawieszeniu i tym samym cholerne usztywnienie.Ale to zero komfortu i zgadzam sie z toba i rozumiem.Ja narazie jeszcze wole troche polatac po drogach pozamiejskich i czuc jak bmka trzyma sie jezdni niczym przyklejona(kicanie po jezdni) a to ze po miescie "jezdze jak patrol" (slowa menela e 30) :lol: :lol: to trudno.Jakos to zniose.Z bezpieczenstwem jest akurat podobnie byle by gwintu nie usztywnic totalnie bo moze tracic przyczepnosc w pewnych momentach. :twisted:

Kazdy ma inny gust i wymagania i to dobrze dlatego nie wszystkie bmki sa takie same.Pozdrawiam

KORDI 
RWD love.. 8)

Do³±czy³: 12 Wrz 2005
Sk±d: Pacanów..... :))))))
Wys³any: 2006-09-05, 01:41   

Powiem Ci tyle.....jedno jest pewne....gdyby nie wyrózniała sie niczym,to w Twoim temacie było by max dwie strony....a tak choć czasem pewnie troche mniej miłe ale cały czas beda nowe komenty.... :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Ja dla mnie bumka całkiem spoko... to co dla mniej jest najważniejsze widać że jest Ci ważna i że dbasz o nią...i to bardzo duży plus....masz spoko wyposarzenie i śliczny srodeczek....pasiłoby zmienic pare rzeczy ale to już dopiero wtedy jak Ty będziesz miał na to ochote... :) ;)
Autko ogólnie jak dla mnie pozytywne...a lakierek nie jest taki zły.... :)

PozdrOOfki.... :-D

Dragon240 

Wys³any: 2006-09-05, 11:20   

Dzieki KORDI

Święta racja nawet ostatnio zwróciłem na to uwage

Mr X 

Do³±czy³: 09 Lut 2006
Sk±d: z KÄ…towni
Wys³any: 2006-09-05, 16:27   

+wnętrze
+felgi
+silnik
+plastiki ///M
-nerki
-światła
-podświetlanie
-klamka od strony kierowcy (wygląda jak w małym fiacie z lat 70-tych :P )
-mało wymowna nalepka Alpina (dobrze ze np. nie ///M-pakiet i że nie na tylniej szybie ale i
tak nie wiem po co ona tam jest ?? :P )

Dragon240 

Wys³any: 2006-09-15, 15:31   

Nalepka została usuneta dziwie sie ze ja tam nalepiłem :oops:

adiadi 

Do³±czy³: 16 Wrz 2006
Sk±d: Lomza
Wys³any: 2006-09-16, 21:29   

Witam wszystkich uzytkownikow
To moj pierwszy post na forum.Uwazam ze Twoje auto prezentuje sie naprawde super,przede wszystkim tapicerka,ktora powala na kolana oraz piekne lampy.Bardzo ciekawym detalem jest naklejka alpina na zderzaku-super sprawa.Jedyna rzecz ktora nie zachwyca to felgi ale cos za cos-mniejsza felga lepszy komfort
Podrawiam
Adrian

KORDI 
RWD love.. 8)

Do³±czy³: 12 Wrz 2005
Sk±d: Pacanów..... :))))))
Wys³any: 2006-09-16, 23:49   

Dragon240 napisa³/a:
Nalepka została usuneta dziwie sie ze ja tam nalepiłem :oops:

I widzicie...troche pobył na forum i już zaczynają sie zmiany... :D ;)
I po co było ludziska tak od razu na chłopaka wyskakiwac....?? :mrgreen: :mrgreen:

PozdrOOfki.... :-D

adiadi 

Do³±czy³: 16 Wrz 2006
Sk±d: Lomza
Wys³any: 2006-09-17, 07:19   

Heheh wlasnie szkoda ze ja zdjal bo np.oryginalne alpinki jak wszyscy wiedza takowe posiadaja,rowniez napisy na siatkach w zderzakach.Ale coz,jak mowia psychologowie-presja grupy rowiesniczej :mrgreen: :mrgreen:

Gasper