BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kafarek
2007-05-14, 12:14
[e30] dtm - warsteiner nerwowy
Autor Wiadomość
nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-15, 19:54   

po mieście 21l a paliła 17l :D :shock:

LoveJoy 

Wysłany: 2006-09-15, 20:09   automat

Siema,

Nerwowy46, olej to co móią inni o automacie :!: :!: :!: Olej to, bo wcale nie jest gorszy! Przykład? Proszę: moja Mama ma Peugeta 106, silnik 1,6 98KM(!!!!) w automacie. Nie mówię że objechała mnie (zachipowany i troszkę zmieniony bocian m40b18) ale zostawia w tyle astrę GSI!!!! Właśnie to sprawdziłem!!!!! Ci co mówią, że automat to szajs nie mają o nim pojęcia.....

Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2006-09-15, 20:19   

jesli palila ci 17L a teraz w automacie pali 21L to znaczy ze masz cos nie tak z autem albo bardzo ostro jezdzisz.

ze co astre GSi :lol: litosci , to auto idzie rowno z moim 8) a jak ma lekkie kolo zamachowe to mi odjezdza :( wiec prosze nie pisac ze ktos objechal GSi zdrowe GSi bo objechac zajezdzone GSi z lpg i :cenzura: zamiast kierowcy to zadna satysfakcja

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

LoveJoy 

Wysłany: 2006-09-15, 20:33   

ze co astre GSi :lol: litosci , to auto idzie rowno z moim 8)

nie wątpie, ale peugeot 106 to nieco mniejsze auto.....

a jak ma lekkie kolo zamachowe to mi odjezdza :( wiec prosze nie pisac ze ktos objechal GSi

stań Oplem obok mnie - moim bocianem objeżdżam GSI bez problemu - chcesz spróbować :?:

zdrowe GSi bo objechac zajezdzone GSi z lpg i truskawka zamiast kierowcy to zadna satysfakcja[/quote]

To które objechałem Pugiem 106 (automat!!!) to była żadna frajda - auto w pełni sprawne, a jednak g... warte., jak każde GSI w oplu... JAk to mówią Niemcy: Optik, perfektion, eleganz, leistungQ! czyli .... JEDEN SZAJS!!!

Pozdr
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-15, 21:53   

POWIEM AM ŻE Z POD ŚWIATEŁ IDZIE PIĘKNIE NIE MA STRAT DO 3 BIEGU. MÓWIĘ TYLKO ZE NIE MA TAKIEJ DYNAMIKI PRZY WYPRZEDZANIU Z PRĘDKOŚCI OD 100Km/h ALE JAK TAK POŚMIGAM JESZCZE Z TYDZIEŃ TO CHYBA NIE BĘDE CHCIAŁ INNEGO AUTA NIŻ Z AUTOMATEM :D A TO ZE PALI PONAD 20 TO SKRZYNIA :D NAPEWNO JEST OK :D PRAWĄ NOGĘ MAM ZDROWĄ WIĘC NIECO CIĘŻSZĄ 8) 8) :D W ŚRODĘ JADĘ DO WARSZAWY, A DOKŁADNIE DO OTWOCKA DO SZPITALA NA KONTROL TO JĄ PRZELITRAŻUJĘ NA TRASIE. TERAZ AKTUALNIE LITRAŻUJE JĄ W CYKLU MIESZANYM MIASTO , TRASA NAPISZĘ JUTRO JAK WYSZŁO.

puz 
swapownik

Wysłany: 2006-09-15, 23:54   

nie pamietam ale czy Ty masz gazownie Nerwowy? te cyferki jakies kosmiczne moje 325i nie pamietam zeby zreralo wiecej niz 15 srednio 12-13l trase potrafilem zejsc nawet do 10l
na PB bywalo jeszcze lepiej na szkopskiej zupie autostrada 8l :? myslae ze pora na dobrego doktora :!:

nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-16, 06:25   

Nie, no oczywiście że mam instaację podtlenku gazu :D :D :D gdzie bym dał radę z mojej wypłaty od państwa tankować benzynkę. to spalanie jest na gazie :( w trasie spada drastycznie nawet do 11l. ale tak to jest jak auto pali 15l pb to na gazie na zwykłej śróbie pali 30%więcej i dochodzi automat. napewno jest wszystko ok. może dzisiaj na wieczór napiszę jak wyszło w cyklu miasto/trasa

puz 
swapownik

Wysłany: 2006-09-16, 07:08   

sroba i wszystko jasne!!! wywalilem ze swojej bety bardzo dobra instalke elpigaz na sonde z krokowym oddam po taniosci jak chcesz wal na pw.
pozdro puz

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2006-09-16, 08:32   

GSi 1 i GSi 2 prawym zapisz jako 8) :lol: prosze sciagnij i napisz jeszcze raz ze objedziesz GSi :mrgreen:

uwierz chlopaku , moj kolega mial astre GSi i E30 325i jednoczesnie wiec dobrze wiem ze to szybkie auto tylko jak zwykle trzeba umiec jezdzic.

szkoda ze astry juz nie ma bo czesto nia smigal na wawe .chetnie bym cie uswiadomil co jest szybsze 8)

co ty niby masz w tym bocianie ze taki jestes pewny wygranej :?: zrozum jeszcze raz nie trafiles na zdrowe GSi i dobrego kierownika :wink:

nerwowy duzo za duzo ci pali mimo ze jest w automacie

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2006-09-16, 09:51   

kamil.k napisał/a:
GSi 1 i GSi 2 prawym zapisz jako 8) :lol: prosze sciagnij i napisz jeszcze raz ze objedziesz GSi :mrgreen:

uwierz chlopaku , moj kolega mial astre GSi i E30 325i jednoczesnie wiec dobrze wiem ze to szybkie auto tylko jak zwykle trzeba umiec jezdzic.

szkoda ze astry juz nie ma bo czesto nia smigal na wawe .chetnie bym cie uswiadomil co jest szybsze 8)

co ty niby masz w tym bocianie ze taki jestes pewny wygranej :?: zrozum jeszcze raz nie trafiles na zdrowe GSi i dobrego kierownika :wink:

nerwowy duzo za duzo ci pali mimo ze jest w automacie

No masz tu rację Kamil, a LoveJoy niezłą fantazję, tudzież wyobraźnię :?

Gsi są 2 wersje 125 i 150 KM, i tak jak np.323 może np. iść równo równo z tą słabszą, tak z tą 150konną miewa problemy także 325...

150 konny silnik opla jest jednym z fajnieszych oplowskich motorów i podatny na mody..

bociana 1.8 miałem i wiem co to objeżdża, a co nie, był juz tu jeden taki na forum co twierdził, ze jego 316i ma 9 sekund do paki (starzy forumowicze pamietaja) , na fire pokazałem mu jednak jeszcze bocianem, że miał około 12 :lol:

1.8 m40 to nie jest ścigant, o nie.....

a co do francuzów to mam teraz clio II 1.4 16v 98 KM i 127 Nm 980 kg wagi w MANUALU :lol: i mimo, że ma katalogowe 10,5 do paki to nie porwałbym się na 8 zaworową Astrę i na wiele innych bym sie nie porwał :lol:

A Ty piszesz, że 1.6 automat w peżo to taka rakieta???? :lol:

LoveJoy - Halo!!1 Tu ZIEMIAAA :lol: :mrgreen: :lol: pozdro Kamil

GRATKI NERWOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-16, 15:07   

nie no gsi 150km chodzi a wręcz zap.... ja dawno temu miałem hondę crx i minimalnie odchodziłem od gsi ale crx to lekkie autko.

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-09-16, 19:46   

nie chce mi się wracać do wcześniejszych wypowiedzi, więc wypunktuje:
1. Maciek co ma do rzeczy "wąska " czy "szeroka lampa" do tempomatu? nic nie powinna mieć, bo to się wkłada z e34 - Grześ przerabiał u siebie ten temat - może tu zajrzy i się odezwie (było o tym na Technicznym dawno temu)...
2.spalanie w 325i to sprawa naprawde bardzo indywidualna - mnie nigdy nie zszedł ponizej 12litrów LPG :cry:
3.nerwowy46 - jest zdajesie mechanikiem motocyklowym, tak prosty silnik jak M20 -to raczej nie ma dla Niego żadnych wielkich tajemnic :wink: chyba że się myle... to w związku z pkt2

nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-17, 08:39   

Tak silnik m20 faktycznie jest prosty i raczej nie ma przedemną żadnych tajemnic. tylko że z automatem mam pierwszy raz do czynienia. a z tym spalaniem to wiele czynników na to wpływa. sami wiecie postoje w korkach jak przyspieszam i w końcu sama jakość gazu . teraz w cyklu mieszanym miasto / trasa spalanie wyszło 15.6l do przyjęcia jak by tak zostało :D ale teraz zrobię smo miasto. napiszę jaki wynik jak wyjeżdrze gaz. a w środę pomykam na kontrol do szpitala za warszawę i wtedy zobaczymy ile wyjdzie na samej trasie.
jest dobrze i nie ma co psuć :D

nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2006-09-20, 08:48   

Średnie spalanie mojej 325 w automacie to: na instalacji LPG 2 gen.
a jak klikniesz w tą ikonke zobaczysz jak to sie prezentowało na poszczególnych tankowaniach

moim zdaniem za dużo ci hajcuje, albo niezły rejser z ciebie :mrgreen:
no ale z drugiej strony szkoda żeby warsteiner ostatni ze skrzyzowania zjeżdżał nie 8)

PZDR

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

lagadula 

Wysłany: 2006-09-20, 08:59   

OT:Jest jeszcze astra gsi 2.0 8v 115Km i tą da się objechac zdrowym ccs'em. Ja miałem 1.8 16v zhamowaną na 140 KM i 190 NM. Jechała równo z 2.0 16v 150 KM (do ok 160 KM/h , potem skrzyni nie starczało). Po wielu testach e36 325 i e30 325 miały podobne przyspieszenia. Założyłem krótką skrzynie od kadetta Gsi , przyspieszenie spadło o ok 1sek. (z 8,1 na 7,4). Wtedy kolega Subaru GT miał problemy , nie wspominajac o wiekszosci e36. Prawdą też jest że miałem opony z mieszanki sportowej i auto praktycznie nie mieszało na 2 i 3 biegu tylko jechało do przodu. :mrgreen:

nerwowy46 

Wysłany: 2006-09-21, 04:17   

Nie no panowie jest dobrze wczoraj wróciłem z wa-wy i po trasie przy prędkościach 120 / 140 spaliła niecałe 12.5l w cyklu mieszanym miasto trasa 15.6 l zostaje mi ją przelitrażować w samym mieście. pamiętam że na manualu na tej samej trasie paliła 11litr. jak na mieście zmieszczę się w 17tu litr. to będzie ok na takiej zwykłej instalacji na śróbę

[ Dodano: 2006-09-30, 16:49 ]
No i obleci nie ma tragedji w mieście i to przy normalnej jeździe 17.5l nie jest źle . tylko 0.5l wiecej niż na manualu.

Jacek E30 
em pała E30

Wysłany: 2006-11-23, 00:20   

A tutaj moja sesja zdjęciowa tego bolida :lol: :
http://img299.imageshack.us/my.php?image=gley1.jpg
http://img299.imageshack....mage=bokkg0.jpg
http://img299.imageshack....age=kolaxq7.jpg
http://img134.imageshack....mage=tylfx5.jpg
Ja, Maciek i WARSTEINER we własnej osobie :mrgreen: :
http://img134.imageshack....e=jaimacmu6.jpg

southOFheaven 
Szydera:>

Wysłany: 2006-11-23, 07:37   

ladna :shock: masywna i widac ze ma power.

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysłany: 2006-11-24, 18:34   

ladna ladna...widzialem na zywca...co prawda jechal....ale ekstra...

Yakuzatti 

Wysłany: 2006-11-24, 21:13   

Fajnie sie prezentuje w masie innych aut :-)

tomcat944 
mental ill

Wysłany: 2006-11-25, 14:40   

hej,
kazde biale e30 fajnie sie prezentuje w masie innych (ciemnych) aut....
ale to prawda - Nerwowego niunka jest wyjatkowa...

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2006-11-25, 15:00   

tomcat944 napisał/a:
kazde biale e30 fajnie sie prezentuje w masie innych (ciemnych) aut....

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :D