Wysłany: 2006-12-16, 18:59 E36 - kontrolka poduchy i klakson - a błąd kompa
witam
w temacie o zdejmowaniu kierownicy z poduchą wyczytałem o możliwości powstania błędu na kompie
czy przy powstaniu takiego błędu będzie nadal działał klakson?
pytanie jest może dziwne, ale podejrzewam u siebie padniętą taśmę kierownicy, jednak po przeczytaniu tego tematu zacząłem się zastanawiać, czy to przypadkiem nie jest skutek takiego właśnie błędu
Wysłany: 2006-12-17, 01:53
Klakson będzie działał niezależnie od tego czy świeci się lampka poduchy czy nie.
Pewnie ci coś nie styka pod kierą.
Dla pewnoście sprawdź jeszcze bezpieczniki
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-17, 02:25
spoko - trochę lamerskie pytanie, ale chciałem się upewnić
dzięki
nie wiem czy ci to pomoze ale ja miałem taki problem w OPEL VECTRA B.Nie działał mi klakson i swieciła kontrolka od poduszki.Okazało sie ze miałem padniętą tasme pod kierownicą.
Pzdr.Prosiak
Wysłany: 2006-12-17, 12:43
najgorzej jest odpiac poduche lub np od poduch w siedzeniach uszkodzic kabel i podlaczyc zasilanie lub jeszcze gorsza odpalic auto... komputer odczytuje to jako blad kompa i w zaleznosci od auta mozna probowac resetowac kompa (sterownik airbag) ale nie wszedzie sie da i czesto sporo to kosztuje albo tylko nowy sterownik...
nie wiem czy ci to pomoze ale ja miałem taki problem w OPEL VECTRA B.Nie działał mi klakson i swieciła kontrolka od poduszki.Okazało sie ze miałem padniętą tasme pod kierownicą.
Pzdr.Prosiak
no tak, jak napisałem wyżej - podejrzewam właśnie tę taśmę