witam jestem juz kilka tygodni na forum i wypadalo by sie przedstawic ,mianowicie moja pzygoda z bmw zaczela sie kilka lat temy od tamtego czasu jest u nas w rodzienie juz 4 bawarki e34 2xe30 i ostatnio dolonczylo e36 ja smigam moja ISą auto urodzilo sie w 1989r posiada dzisial zalozone elektryczne szybki i el.szyberdach wiecej widac na fotkach auto nie jest tak wycackane jak wasze ale mysle ze tej zimy bedzie doszczetnie rozebrane i dostanie nowe sarduszko jak i lakierek a ha i nie krzyczcie na mnie za plener!!!!!
jestem w trakcje wklejania wiekszej ilosci fotek ale co chwile ginie mi zasieg wiec trwa to o wiele dluzej
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-04-10, 21:59, w całości zmieniany 3 razy
całkiem fajny IS-ik, nie ma sie czego wstydzić no może poza lusterkami i nakładkami na tylne pasy bezpieczeństwa ale może jak na zimę ją rozbierzesz to już nie założysz tych "dodatków" poza tym podoba mi się
nakladki na pasy to nie moja dzialka mam 2 letniego synka i jak siedzi z tylu to zajmujie sie wlasniem demolowaniem tych nakladek hehe jednej juz nie ma!!!
odseparuj stożka od reszty silnika żeby nie brał ciepłego powietrza i daj mu nadmuch zimnego powietrza tym tunelem oryginalnym przy lampie, powinien być żwawszy
przeżyłem to samo - współczuje, pooglądaj dokładnie przód silnika czy przypadkiem nie pękł - mi podobnie wyrwało miske i niestety pękł przód - skończyło sie wymiana silnika jeśli tylko dolna część miski poszła to po naprawie jak najszybciej płyta pod silnik
wlasnie teraz bede musial cosik zrobic zeby chronic przynajmniej troszke te miske no i bede uwazniej obserwowal gdy moj 2letni synek bedzie prowadzil rodzinny samochod hehhe naszczescie to tylko mala miska i smoczek naprawy nie wielki ale auto bedzie stalo kilka dni z uszkodzonym sarduszkiem
wyglada na to ze bede musial oddac moja e30 w dobre rece bo zabieram rodzinie do irlandi i nie bedzie miala komu sluzyc jezeli jest ktos zainteresowany to moge napisac wszystkie minusy auta i jesli bedziecie mili to pomozecie wycenic moje auto bo sam nie wiem ,jak przyjezdzam do polski i jade do znajomych to mowia ze najdrozsze auto przyjechalo bo ciagle do niego pcham i to nowe czesci jak by co to piszcze tak aby wszyscy widzieli czyli w tym temacie a nie na pw dzieki i pozdrawiam
ile chce moze napisze co w aucie bylo wymienione ok
a wiec tak w
sierpniu rzeszlego roku wymiana silnika w starym padl razrzad jezeli by ktos chcial moge dodac stary
-4 nowe oponki BARUM 205/45r16
-nowa przekladnia kierownicza
w przodzie zawieszenie bez luzow(robie wszystko co pol roku chodzi mi o laczniki czy jakies luzy ktore powstana w czasie mojej nieobecnosci)
-nowe tulejki tylnej belki
-w aucie jest sony na pm3 w bagazniku blaupunkt tuba+zmaczniacz
-nowa popma paliwa
-centralny na pilota
-w aucie jest gaz butla w kole
-do auta mam jeszcze 4 zimowki na blaszakach i jeden komplet borbetow a
-ostatnio mialem problem z wydechem i jest modzony nowy koncowy tlumik nie wiadomo jakiej firmy ale jak bede teraz w polsce to chyba kupie jakis seryjny wydech (cena 700zł)
-sa tez elek szyby
-szyberdach rowniez elektryczny
i wiele innych truskawka o ktorych juz zapomnialem jak by co to pytajcie !
w aucie do zrobienia jest lakier z moich planow nici mialem lakierowac cale auto (pasja pasja ale rodzina wazniejsza) malowalem je jakies 2 lata temy przed wyjazdem bylo malowane cale bez dachu i pokryw i wlasnie to przydalo by sie zrobic dach i pokrywy maska przednia jest do wymiany widac na fotkach rdze kolo nerki jezeli uda mi sie kupic maske w tym samym kolorze to bedzie bez lakierowania, co do tylnej klapy to jest porysowanaale ale to tylko bezbarwny no i ten spojler ktos go polakierowal ale lakier jest popenkany , nie pamietam jak wyglada lakier do okola pod listewkami dzwi moga byc odpryski od kamieni czy jakies takie zarysowania .
Bede w polsce na poczatku czerwca ale tylko przez kilka dni jesli znajde jakis sposob aby zatrzymac auto to bedzie polakierowane w w komorze w salonie opla w stalowej woli pracuje tam moj brat wiec nie bedzie problemu jezeli kogos interesuje to auto to zapraszam gdy bede w polsce ewentualnie moge spuscic na te lakierowania a jesli ktos bedzie chial to moge je zrobic .
cena kolo 6 tys bo wiem ze to auto jeszcze bedzie dlugo sluzyc mechanika jest super jedynie ten lakierej ale wszystko mozna zrobic
pozdrawiam !!!!!!
[ Dodano: 2007-05-10, 21:47 ]
witam wystawilem autko na allegro srednio 12 meili dziennie ale po odpisaniu na pytanie ile za auto kontakt sie urywa, jeden koles na gg napisal ze auto dla niego jest warte 2.5tys czy ci ludzie sa normalni?????w dziale ''jak zeszpecic bmw'' kupa wynalazkow z allegro po 7 tys a tutaj na naprawde zadbane auto wyskakuja z takim haslem!! dlaczego tak jest ?? pewnie jak bym pozakladal jakies ''dachoszybospojlery''poszla by szybcie ale napewno tego nie zrobie .. mam nadzieje ze cena minimalna nie zostanie osiagnieta i autko zostanie, co prawda bedzie stalo w garazu nie uzywane ale lepier dla niego zeby stalo niz zebym sie go pozbyl. i czy cena 6 tys to duzo za ISe?
ps. jak czuliscie sie gdy sprzedawaliscie swoje autko nie chcial bym tego doswiadczyc??????