Robota konkret. Na pewno na kilka dobrych lat będzie spokój.
He he ta dziura w bagażniku też znalazłem u siebie w tym samym miejscu, tylko troche mniejszą, zastanawiałem skąd do bagażnika woda mi leci.
P.S. tak przy okazji się zastanawiam jak powinno się prawidłowo kłaść żywice na oczyszczoną z rdzy gołą blache czyli najpierw podkład i czekać aż wyschnie, czy najpierw żywica a potem podkład.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Tam pod tą podłogą jest jakieś wzmocnienie z otworami i tam pewnie kisi się też ta woda ...
ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a:
tak przy okazji się zastanawiam jak powinno się prawidłowo kłaść żywice na oczyszczoną z rdzy gołą blache czyli najpierw podkład i czekać aż wyschnie, czy najpierw żywica a potem podkład.
Ja to robiłem tak :
Najpierw oczyszczałem z luźnej rdzy , później szczotka na wiertarke i oczyścić jak sie da , później PolRust na rdze jako grunt (jest on biały a gdy zachodzi w reakcje z rdzą robi się czarny) , na to Cynkal jako podkład i później już jakaś farba albo żywica . Wczoraj byłem kupować jeszcze pare rzeczy do malowania i pewien gość strasznie mnie pojechał że PolRust i Cynkal to na płot a nie na auto gdzie są oleje , smary itp no ale jak już zrobiłem to cóż ... Na przyszłość bede wiedział , przynajmniej bede miał rozeznanie . A używałem tych podkładów bo na jednych z grup dyskusyjnych (bodajże o Skodzie Favorit ) pisali że to dobre środki i ktoś tam zrobił rok temu i trzyma się ładnie , także myśle że nie bedzie źle
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Black Hella
A tutaj naczelny psuja mojej Beemeczki czyli Wojtaq w akcji
Dzięki Pietrkowi pomalowałem też wskazóweczki na czerowno
Tu polerowanko przed Żywcem
A na koniec autko dostało pełny baczek paliwa szatana
Doszedł jeszcze centalny zamek , z którym mieliśmy kupe zabawy bo strzelał fochy ale udało się i wszystko gra
Następne w planach jest pomalowanie pasa przedniego , zderzaków i lusterek w kolor ... Ale najpierw zbieram pieniążki
Pozdrawiam
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Dobrze wytrzepałeś puszke z farbką ? bo tak jakby się lekko błyszczały wskazówki a farba to półmat Jak sie porządnie nie wymiesza to matowy pigment osiada na dnie i potem farbka sie błyszczy
Lakier lepiej wygląd niż wcześniej Czarna Helga też dobrze wyszła moim zdaniem Krzyże sami robiliście ?
Z przodu do BH przydały by się ciemne kierunki + czarna nerka. Kierunki możesz prysnąć dwa razy delikatnie Motipem i będzie fajnie wyglądać (sam tak mam )
Z przodu do BH przydały by się ciemne kierunki + czarna nerka. Kierunki możesz prysnąć dwa razy delikatnie Motipem i będzie fajnie wyglądać (sam tak mam )
Co do nerki, to juz myslelismy nad tym i zostaje w chromie (tak kavka? ) Po prostu jakis akcent musi byc
A poza tym to reszta jak mowisz, czyli kierunki w motip
probowalismy juz z kierunkami wczesniej przed modyfikacjami i jak dla mnie za slabo swiecÄ… czarne
jak się spotkamy musicie zobaczyć moje, nie są mega czarne i świecą ładnie a mają tylko dwie warstwy Motipa, który po około dwóch latach schodzi sam więc zawsze można wrócić do oryginału
Tak się zastanawaim, co Wyście brali że się chciało?
Tyle włożonej roboty, że aż mi się odechciało, a mnie troche takiej roboty czeka - szczególnie przednie błotniki pod plastikami . . . .
Brawo ! Chyba kochasz swoją beemke . . . . zresztą jak wielu maniaków z forum . . . .
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach