nie wazne jak sie kreci ja pojade ty zostaniesz
masz wiekszy moment ,wiekszy przy 2tys obr o ok 8-10nm pozniej powyzej 2 tys masz nizszy,praktycznie nie rosnie idzie rowno do ok 3500,zobacz moj idzie w gore caly czas sie pnie na max i przy 4000 obr ma 310nm,to wyjasnia czemu ja jade ty zostajesz
przy 3tys duzo nizszy i to bardzo
a ogolnie moment masz nizszy i przy wyzszych obrotach
dlatego moja sie tak nakreca co miales okazje zobaczyc
glownie chodzi tu o moent i kiedy jest max
ale kombinuj moze mi dorownasz.narazie jeszcze sporo brakuje
i zobacz ja mam kolektor seria
czyli jaki z tego wynik?
jak mowilem kolektor m50 nic nie daje
Ostatnio zmieniony przez bmwm 2007-06-30, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
teraz poplynales z tegp co ja pamietam to miales lepszy start a pozniej kto Cie dochodzil i wypszedzal buahahhahahahahhaha trza sie umowic na konfrontacje
mnie ktos dochodzil?
start lepszy?wyprzedazl? nic takiego mi sie nie zdazylo
ja mam zawsze start zly bo 1 bieg wogole nie potrzebny
mieli okrutnie ale od 2 jest masakra
nie wiem o czym piszesz
pokombinuj jeszcze zebys mial chociaz z 300nm
mozesz sie umawiac
bo teraz bedzie lanie konkterne,jak chcesz z 2 biegu,z 1, 3?
z pirwszego od 1500 obrotow
z reszty biegow od 2000
sprawdzalem sie z e30 z 2.8l i dostala okrutnie w coupe byla
nawet z e36 3l m54 240km i 348nm
Ostatnio zmieniony przez bmwm 2007-06-30, 14:50, w całości zmieniany 1 raz
ja osobiscie nic nie spinam(puz kiedys mowil ze wklada silnik jak moj i na bank dostane od niego)wydaje mi sie to malo prawdopodobne(patrzac na wykres puza oraz realistycznie jak widzialem,jak to auto jezdzi)
jak moje np jest lepsze nie bede skakal do gory,jak gorsze nie bede plakal,z duzo autami wygrywam jak i takze przegrywam
sprawdzic sie moge i z toba co pewnie z tym silnikem co mam teraz to bym przegral,chociaaz jechalem z m3 (doklanie z e36 sedan ze swapem na 3.2l m3 ,z niemiec)raz bylem raz rowno ,raz minimalnie w przodzie
albo kierowca cieniki byl albo cos z ta m3 nie tak bylo
jechalem z inna org m3 naprawde szla rewelacja dostalem ok 5m na 400m
byla hamowana czy tak strzelasz? pytam bo z tego co wiem to coupe idzie identycznie jak moja limu. ma taki sam czas na 1/4 jak ja 14,20 a mi sporo brakuje do 240 koni a luk325 to cienias, nie ma co nawet z nim gadac
tak ta e36 byla hamowana tego samego dnia na hamowni maha
w upalny dzien(ok 33st) (to wazne bo w chlodny dzien(czyli ok 22st) potrafi byc roznica z 4-7km)
ta e36 wykrecila czas na 1/4mili tez w upal najlepszy czas bez czasu reakcj wykrecil ok 13.9-14.1 jak dobrze pamietam nie wiecej
pozdro daniel
teraz jakos niedlogo bedzie Maslow 1/4 mili walcie tam nie jest tak daleko, a bedzie spoko i wszyscy beda mieli w miare taka sama droge zobaczymy kto jaki czas sieknie jest profesjonalny sprzet pomiarowy, ostatnio bylo kilka beemek ze slaska wiec jak oni dali rade sie dowlec to chlopaki z central. pol. tez moga dac rade (zdominujemy przynajmniej liczebnie klase prof+) zawsze start kosztowal 15 zl [/list]
teraz jakos niedlogo bedzie Maslow 1/4 mili walcie tam nie jest tak daleko, a bedzie spoko i wszyscy beda mieli w miare taka sama droge zobaczymy kto jaki czas sieknie jest profesjonalny sprzet pomiarowy, ostatnio bylo kilka beemek ze slaska wiec jak oni dali rade sie dowlec to chlopaki z central. pol. tez moga dac rade (zdominujemy przynajmniej liczebnie klase prof+) zawsze start kosztowal 15 zl [/list]
fajnie 300 km w jedna strone trza poszukac czegos blizej
fakt nadkola lipnie wygladaja jak i brak spojlera Mtecha bez niego auto wyglada dziwnie ale to rzecz gustu no i jeden z niewielu angoli gdzie przod jest niezej niz tyl
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Sie 2005 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2007-08-15, 13:03
elo, Puz ty kombinujesz ciagle z dolotem od m50, a moze by sie zastanowic nad takim z s50? tak jak tu:
i czy wy ty, buni, bmwm i adrian macie te silniki na seryjnych kolektorach wydechowych?
czy moze jakies barany renomowanej firmy nie poprawia osiagow?
co ty o tym sadzisz?
pozdro