BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zamkniêty przez: RoboCop
2007-10-05, 08:20
[E30] BARABUS ->> 318iS
Autor Wiadomo¶æ
adamwsb 

Do³±czy³: 10 Sie 2006
Sk±d: Rybnik
Wys³any: 2007-09-03, 23:42   

masakra na tych felach !! !!!!!!!!!!!!!!

RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2007-09-04, 11:20   

kto widział w Borsku, wiedzą, że fele miazdzą :brawo:

Grzesio 
BMW Power

Do³±czy³: 05 Kwi 2004
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-09-09, 11:45   

cena też miażdży :cry:

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Do³±czy³: 10 Sty 2006
Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2007-09-09, 11:47   

ISik sprzedany :( , mam tylko nadzieję że nowy 19 letni właściciel będzie o niego dbał tak jak ja, a na pewno autko posłuży mu jeszcze dłuuugo :)

Od dziÅ› podbija okolice Krakowa... Huty 8-)

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------
Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2007-10-01, 08:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

adrian e30 
Reanimator

Do³±czy³: 18 Pa¼ 2004
Sk±d: Czernikowo k/Torunia
Wys³any: 2007-10-01, 08:57   

to teraz "M" + 20 znakow

Yakuzatti 

Do³±czy³: 04 Pa¼ 2006
Sk±d: Bytom/Katowice
Wys³any: 2007-10-01, 15:41   

spoko loko Barabus, jeszcze jest coÅ›, co zwiewa sen z powiek - CABRIO! :mg:

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Do³±czy³: 21 Lis 2004
Sk±d: Warszawa - Zacisze
Wys³any: 2007-10-01, 16:24   

BARABUS napisa³/a:
mam tylko nadzieję że nowy 19 letni właściciel będzie o niego dbał tak jak ja

hahahaha wybacz, ale bardzo prawdopodobne, że auto skończy swój żywot i to szybko, ale cóż to już nie twoje zmartwienie :)
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Robsy-M-Technic 
S3.46 :)

Do³±czy³: 16 Sie 2006
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-10-01, 16:35   

yoshi napisa³/a:
hahahaha wybacz, ale bardzo prawdopodobne, że auto skończy swój żywot i to szybko, ale cóż to już nie twoje zmartwienie :)

Nie koniecznie,ja kupiłem swoją e30 w wieku 18 lat i stan jest jej idealny od momentu zakupu do dziś :D Zależy od człenia, a nie od tego,że młody... Stary też może nie dbać,pozdro. :)

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Do³±czy³: 04 Wrz 2006
Sk±d: BIAÅ�YSTOK
Wys³any: 2007-10-01, 19:16   

BARABUS napisa³/a:
ISik sprzedany , mam tylko nadzieję że nowy 19 letni właściciel będzie o niego dbał tak jak ja, a na pewno autko posłuży mu jeszcze dłuuugo
PRZYZNAJ SIĘ silnik nie odpowiedni nie to co 6 garów :wink:
Miejmy nadzieję że trafiła w dobre ręce, jeżeli można wiedzieć za ile poszła???? Oczywiście na PW.

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wys³any: 2007-10-01, 19:33   

ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a:
BARABUS napisa³/a:
ISik sprzedany , mam tylko nadzieję że nowy 19 letni właściciel będzie o niego dbał tak jak ja, a na pewno autko posłuży mu jeszcze dłuuugo
PRZYZNAJ SIĘ silnik nie odpowiedni nie to co 6 garów :wink:
Miejmy nadzieję że trafiła w dobre ręce, jeżeli można wiedzieć za ile poszła???? Oczywiście na PW.

To nie tajemnica :) dostałem za nią 8 tyś... koleś był pod takim wrażeniem ze się nawet nie targował. Dziś do mnie dzwonił i podziękował jeszcze raz za auto w doskonałym stanie, powiedział ze się odezwie na tym forum..

pozdro

piotrek528 

Do³±czy³: 25 Sty 2007
Sk±d: wieliczka
Wys³any: 2007-10-02, 18:39   

Barabus ale skoro odezwie się na tym forum to nie masz się czym martwić :) będziesz miał wgląd do stanu autka :) i tak jak mówi Robsy to że młody nic nie znaczy :)
pozdro

http://www.facebook.com/AUTHENTICCARSDETAILING
www.authenticcars.pl

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wys³any: 2007-10-02, 20:04   

... a oto mój nowy nabytek, który zastąpi mi moją ukochaną IS-kę.... czyli tzw codzienny dupowóz :lol:

Renault Megane II 2003r, przebieg 126 tyÅ›, bardzo zadbana jak na auto z francji :mg:
- autko z silnikiem 1.9dCi 120 KM :!: !! ~ 5 L/100 ON :!: może być sporo poniżej to zależy jak sie jeździ
- klima dwustrefowa
- ABS, ESP, ASR
- skrzynia 6-cio biegowa :wow:
- 6 poduszek.... niestety dwie chwilowo nieczynne :lol:
- komputer pokładowy ! rewelaja !!
- autko z kartą, którą noszę ze sobą, wystarczy że mam ją przy sobie a autko się samo otwiera i odpala na życzenie bez zbędnych copów (czyli ta lepsza opcja)
- tapicera welurowa...
- elektryczne szyby i lustra to już norma
- wbudowane radio CD

Jak wcześniej wspomniałem autko z Francji, delikatnie puknięta, wystarczy wymienić plastykowy błotnik, maskę, lampę i przedni zderzak i jazda, wszystko zrobię sam bo nie ma poważniejszych uszkodzeń....

Szkoda czerwonej, ale niestety gaz to nie jest wyjście z sytuacji, wolałem wymienić ja na coś takiego oszczędnego i pozwolić jej żyć dalej :)

:!:

Miro 

Do³±czy³: 07 Maj 2007
Sk±d: Nowy Dwór Mazowiecki
Wys³any: 2007-10-02, 20:07   

no tak bo w sumie jedną zabaweczke już masz :D

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

Jacek E30 
em pała E30

Do³±czy³: 19 Lis 2004
Sk±d: P O Z N A Ń
Wys³any: 2007-10-02, 20:12   

Gdzieś to kupił w Gnieżnie ?? ?? ??

Pawel-e30 

Do³±czy³: 17 Kwi 2004
Sk±d: Wawa-Grochów
Wys³any: 2007-10-02, 20:19   

lol co jak co ale tego się nie spodziewałem :wow:

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wys³any: 2007-10-02, 20:22   

Pawel-e30 napisa³/a:
lol co jak co ale tego się nie spodziewałem :wow:

:P .... miało być na co dzień i mega oszczędnie 8-)

lansowóz to BMW E30 325iC
dupowóz to megana :roll:

Adi 
urzędas

Do³±czy³: 30 Sie 2005
Sk±d: Hindenburg OS
Wys³any: 2007-10-02, 20:29   

BARABUS napisa³/a:
i mega oszczędnie

Żeby nie było na odwrót, dwóch moich dobrych kumpli pracuje w serwisie Renault i mówią, że to jedne z gorszych aut, szybko się sypią zawieszenia i silniki też nie są zbyt trwałe. Po prostu są częstymi gośćmi serwisu :(

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wys³any: 2007-10-02, 20:50   

Adi napisa³/a:
BARABUS napisa³/a:
i mega oszczędnie

Żeby nie było na odwrót, dwóch moich dobrych kumpli pracuje w serwisie Renault i mówią, że to jedne z gorszych aut, szybko się sypią zawieszenia i silniki też nie są zbyt trwałe. Po prostu są częstymi gośćmi serwisu :(

mój teściu ma już od 8 lat reno i powiem ci że jeszcze nigdy nic się nie popsuło :wink: , wiadomo wszystko zależy od tego jak się dba i jak sie jeździ

jest również taki stereotyp .... popsuje się niemieckie auto mówią.... zdarza się :) popsuje się żabojad mówią ale gówno itd :roll:

autko mam za naprawdę przyzwoite pieniądze,, ja wychodzę z założenia że jak się dba to się ma, tak było z moim ISem, nigdy mnie nie zawiódł, zawsze palił i jeździł... nie było nigdy podczas 3 letniej eksploatacji żadnych problemów, wiadomo eksploatacja to jedno a psucie sie to drugie... zawieszenia w francuzach są słabsze, no ale drogi w Polsce są jakie są... zawieszenia wytrzepują sie we wszystkich autach mniej lub bardziej... a co do silnika to 1.9 jest dużo lepszy od tego 1.5... jak będzie, i czy jestem zadowolony to powiem za rok...dwa.... o ile jeszcze będzie

będzie sie psuło to się sprzeda :)

Adi 
urzędas

Do³±czy³: 30 Sie 2005
Sk±d: Hindenburg OS
Wys³any: 2007-10-02, 20:59   

BARABUS napisa³/a:
Adi napisa³/a:
BARABUS napisa³/a:
i mega oszczędnie

mój teściu ma już od 8 lat reno i powiem ci że jeszcze nigdy nic się nie popsuło :wink: , wiadomo wszystko zależy od tego jak się dba i jak sie jeździ

jest również taki stereotyp .... popsuje się niemieckie auto mówią.... zdarza się :) popsuje się żabojad mówią ale gówno itd :roll:

autko mam za naprawdę przyzwoite pieniądze,, ja wychodzę z założenia że jak się dba to się ma, tak było z moim ISem, nigdy mnie nie zawiódł, zawsze palił i jeździł... nie było nigdy podczas 3 letniej eksploatacji żadnych problemów, wiadomo eksploatacja to jedno a psucie sie to drugie... zawieszenia w francuzach są słabsze, no ale drogi w Polsce są jakie są... zawieszenia wytrzepują sie we wszystkich autach mniej lub bardziej... a co do silnika to 1.9 jest dużo lepszy od tego 1.5... jak będzie, i czy jestem zadowolony to powiem za rok...dwa.... o ile jeszcze będzie

będzie sie psuło to się sprzeda :)

Trochę nie jasno napisałem. Te starsze egzemplarze były bardziej wytrzymałe, lepsze jakościowo, mniej awaryjne. Sam jeździłem przez rok z moją kobietą Twingo 13 letnim i latał codziennie i to dość spore kawałki i nie zawiódł nigdy. Chodzi mi tylko o to, że te nowe szczególnie meganki i laguny są mniej trwałe niż ich poprzedniczki. Nie piszę, że Ty będziesz co chwile coś robił, że się będzie sypać. Tak tylko napisałem opinię mechaników zajmujących się na co dzień tymi autami. Ja ze swej strony życzę bezstresowej eksploatacji. Też wkrótce się będę rozglądał za jakimś dieslem ale raczej będę szukał wśród grupy VAG jednak bardziej sprawdzone (takie jest moje zdanie).
Pozdro! :)

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wys³any: 2007-10-02, 21:05   

Adi napisa³/a:
....

wiadomo, ja nic nie mówię bo jeszcze francuza nie miałem, BMW 318is to było moje pierwsze auto :P

reno jest niestety delikatniejsze i po prostu będzie trzeba o nie dbać :) pojeździmy zobaczymy

Yakuzatti 

Do³±czy³: 04 Pa¼ 2006
Sk±d: Bytom/Katowice
Wys³any: 2007-10-02, 21:55   

Clio, Megane... co siÄ™ na tym forum dzieje :mg:

Barabus, jaki rozstaw śrób ma megana i czy wejdą eresy :mg:

fileo 
PowerOfDreams

Do³±czy³: 26 Sty 2006
Sk±d: WA
Wys³any: 2007-10-02, 22:08   

Znam 4 osoby które miały lub mają megane dci w tym jedna za prawie 100.000 zł. Wszyscy maja złote karty klienta serwisu renault. czekaja na koniec kredytu lub się łudza ze przestanie się sypać.
życzę Ci zeby twoja była inna. szczerze. moze to ze na rynek franców robiona moze coś zmieni.

- plynu do spryskiwacza

"... zabijać komary bocznymi szybami - bezcenne ..."

Luxsus_MichaÅ‚ 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
tylko bokiem

Do³±czy³: 06 Lis 2006
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2007-10-02, 22:09   

o mój Boże TRAGEDIA Renault :cry:

powiem szczerze gorzej juz nie mogłeś kupić ja jezdze na codzień Meganem II 1,6 wersja privitage czyli full opcja + hands free itp itd .Kupiony jako nowy w salonie

W ciągu 3 lat wymieniłem 1/3 elektryki ,3 razy alternator oczywiście zamykanie na przyciski w klamkach juz nie działaja , żarówki sie przepalają co miesiąc ,wczoraj wysprzęglik ,gumy w zawieszeniu ,sworznie,listwa od poduszki w kierownicy 2 razy wymieniona i tak nie działa ,skóra wytarta -była kremowa -poprostu FATALIZAAAA

Mam nadzieje ze trafiłeś na cudowny model bo ja jeszcze nie poznałem użytkownika modelu Megane który byłby z niego zadowolony ,a naprawde dużo szukałem bo myślałem ze trafiłem na jakiś złom z fabryki -myliłem sie poprostu TEN SAMOCHÓD to jedna wielka porażka

Rozstaw 4x100

Pozdrawiam i przykro mi że takie rzeczy pisze ale moze zrezygnujesz z tego samochodu

Michał
Ostatnio zmieniony przez Luxsus_MichaÅ‚ 2007-10-02, 22:10, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

mattim_bmw 
oldschool'owiec

Do³±czy³: 29 Lis 2006
Sk±d: kruszwica/poznaÅ„
Wys³any: 2007-10-02, 22:27   

BARABUS napisa³/a:
... a oto mój nowy nabytek, który zastąpi mi moją ukochaną IS-kę.... czyli tzw codzienny dupowóz

WTF :?: :!: :?: :!: gdzie tu kalkulacja.... :roll:

emeryt style :D :D

RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2007-10-02, 22:33   

BARABUS napisa³/a:
Szkoda czerwonej, ale niestety gaz to nie jest wyjście z sytuacji, wolałem wymienić ja na coś takiego oszczędnego i pozwolić jej żyć dalej :)

Robert nie chce wszczynać wojny czy coś w tym stylu, bo obydwaj dawno obchodziliśmy 18-stke, ale dla mnie to jest chore sprzedawać zarąbiste BMW, bo żal jej założyć gazownie i kupować jakiegoś strucla podłej marki...
myślę, że Ty tak jak jeszcze ktoś tam na forum uległ tym wszystkim klimatyzacjom, poduszkom, rocznikowi itd...

a ja się przejmowałem, ze przesiadłem się na kebaba...

ps.nie zamierzam nic więcej dodawać czy odpowiadać do tej swojej wypowiedzi -
- jak to się mówi, każdy orze jak może... pzdr

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: