BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E36] krzyÅ›
Autor Wiadomo¶æ
Kujon 

Do³±czy³: 09 Lut 2006
Sk±d: Tarnów
Wys³any: 2007-10-24, 13:28   

podziwiam ludzi, którzy kupują "gołe" auta i rzeźbią je to ideału :prosze:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

adamwsb 

Do³±czy³: 10 Sie 2006
Sk±d: Rybnik
Wys³any: 2007-10-25, 22:50   

Oooo widze ze Krzys sie rozpedzil ze zdjeciami heeh :)

krzyÅ› 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 16 Sie 2007
Sk±d: Åšwierklany
Wys³any: 2007-10-26, 13:56   

jednak poszerzenia nie bedzie. Tak zostalo postanowione. Dokoncze m pakiet i zrobie wszystie poprawki zeby autko wygladalo idealnie i oryginalnie :)

krzysiek e34 
kierowca ciężarowki

Do³±czy³: 11 Cze 2007
Sk±d: Hindenburg
Wys³any: 2007-10-26, 19:04   

:spoko: krótko bajka :)

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Do³±czy³: 04 Sty 2007
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-10-26, 22:35   

Kujon napisa³/a:
podziwiam ludzi, którzy kupują "gołe" auta i rzeźbią je to ideału

Kujon, wtedy jest większa frajda i człowiek bardziej docenia te dodatki a co za tym idzie bardziej o nie dba niż jak by zostało wszystko podane na tacy czytaj ''pełny M-Pakiet'' :mg:

Tak trzymaj krzyś piękny kebab :spoko:

Pozdrawiam
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3
Ostatnio zmieniony przez LUCAS_M3 2007-10-26, 22:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

jezierek 

Do³±czy³: 14 Maj 2007
Sk±d: BiaÅ‚ystok
Wys³any: 2007-10-26, 22:47   

mozecie mi pokazac dokładną fotke tylnego zderzaka od e36 zwykłego i od m-pakietu ? czym ona sie rózni ? bo za bardzo nie jestem w temacie :)

nisko, twardo, szybko i ciemno ;)

Sprzedam sportowe zawieszenia, gwinty, sprezyny, xenon!

krzyÅ› 

Wys³any: 2007-10-27, 00:32   

CarF w zderzaku z M pakietu jest taka dokladka dolna jak widac na zdjeciu. A w zwyklym tej dokladni nie ma i jest tak na dol normlanie prosto sciety.

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Do³±czy³: 04 Sty 2007
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-10-27, 09:37   

CarF, u mnie w moim temacie na str 4 jest dobre zdjęcie tyłu (zderzaka) to sobie obczaj :spoko: i porównaj :)
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3
Ostatnio zmieniony przez LUCAS_M3 2007-10-27, 09:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

REMUS 

Do³±czy³: 30 Maj 2006
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2007-10-30, 23:42   

ładna tylko ta skóra mnie osobiście nie pasuje jakoś co orginał to orginał.

zaq1982 

Do³±czy³: 07 Lut 2007
Sk±d: Rawa Mazowiecka
Wys³any: 2007-10-31, 15:16   Re: BMW E36 325i copue (krzyÅ›)

krzyÅ› napisa³/a:
- przod zawieszenie Bilstein B4 nowe
- sprezyny KW -60/-40

Napisz prosze jak sie sprawuje taka kombinacja.Z tego co wiem B4 nie powinno sie stosować z innymi sprężynami niż orginalne a u Ciebie aż -60mm.B6 można stosować do -30mm ale myśle że -60mm też by zniosły ale co do B4 to mam obawy.Nie dobija Ci go do końca? Jak sie na tym jeździ. Sam bede teraz zmieniał zawias i jestem poprostu ciekawy.

P.S. Dobrze dopracowane auto.Fajnie że wpadło w Twoje ręce bo wyprowadziłeś je na prostą w porównaniu z tym co było na początku.Tak trzymaj :spoko: .

Pozdr

325i

krzyÅ› 

Wys³any: 2007-11-01, 01:07   

Cytat:
ładna tylko ta skóra mnie osobiście nie pasuje jakoś co orginał to orginał.

niestety skorka w oryginale byla juz w tragicznym stanie wiec nie bylo raczej innej opcji. No chyba ze zrobic pod jeden kolor.

zaq1982 napisa³/a:
krzyś napisał/a:
- przod zawieszenie Bilstein B4 nowe
- sprezyny KW -60/-40

Napisz prosze jak sie sprawuje taka kombinacja.Z tego co wiem B4 nie powinno sie stosować z innymi sprężynami niż orginalne a u Ciebie aż -60mm.B6 można stosować do -30mm ale myśle że -60mm też by zniosły ale co do B4 to mam obawy.Nie dobija Ci go do końca? Jak sie na tym jeździ. Sam bede teraz zmieniał zawias i jestem poprostu ciekawy.

P.S. Dobrze dopracowane auto.Fajnie że wpadło w Twoje ręce bo wyprowadziłeś je na prostą w porównaniu z tym co było na początku.Tak trzymaj :spoko: .

Pozdr

szczerze mowiac to zbytnio problemow nie ma a mam juz tak rok. Troche czasem odbija na nierownosciach i trzeba sie tego nauczyc. Powoli zbieram na nowe amory ale sportowe albo gwinta. Na poczatek mozesz meic B4 i taki zawias choc nie jest to wskazane. Ale nic nie dobija i na przegladzie wyszlo ze amorki sa w stanie swietnym ;)

miroll 
notoryczny fan serii

Sk±d: Kraków-NH
Wys³any: 2007-11-01, 11:31   

Bo caly myk z seryjnymi amorami i niskimi sprezynami polega na tym ze ludzie jezdza na niskim zawiasie dosc szybko i dobija im co chwile a seryjny amor tak nie tlumi jak sportowy i przez to potem wylewaja od tych dobić... Jak sie jezdzi normalnie i uwaza to nie widze problemu. Ja mam amorki m technik i glebe sporo wiekszą niz -20 mm i nic mi nie wylalo i tlumi ok.

Co do wytrzymalosci Bilstein`ow to niech cos skrobnie kujon bo z tego co wiem on ma wlasnie b4 i niski zawias.

Mój turek i kant
Ostatnio zmieniony przez miroll 2007-11-01, 11:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kujon 

Wys³any: 2007-11-01, 11:58   

miroll napisa³/a:
o do wytrzymalosci Bilstein`ow to niech cos skrobnie kujon bo z tego co wiem on ma wlasnie b4 i niski zawias.

testowałem B8 i B4 , wiec tak jak ktoś potrzebuje (czyt. ja :mg: ) glebe do lansu oraz w miare przyzwoity komfort a nie zależy mu na pociskaniu 200km/h po zakretach to polecam B4 i gleba -60,-80

--==maly==-- 

Do³±czy³: 29 Mar 2005
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-11-01, 12:49   

Kujon a jak myślisz co lepiej kupić B4 czy GT CUP?
Ja mam glebę jakieś -70/-40 i na tyle nowe b4 sprawują się ok i komfort jest ok z przodu mam sachs touring i są już zbyt miękkie buja i dobija na studzienkach i dużych dziurach choć na stacji diagnostycznej wychodzą po 70% i teraz chce coś kupić żeby nie dobijało i tak bardzo nie bujało ale trochę komfortu zostało co polecisz? Sprawdzą się te b4?
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-11-01, 12:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kujon 

Wys³any: 2007-11-01, 15:57   

Mały ja polecam B4 są naprawde komfortowe, jeśli wogóle można mówić ze E36 to jest komfort, firma Bilstein mówi sama za siebie, amory są naprawde wytrzymałe na naszych drogach.
Mały powiedz mi jakie masz spezyny że masz -70 z przodu ?? ja włąsnie czegoś takiego szukam do siebie bo -60 to troche mało na moich nowych kółkach a -80 może juz być za dużo.

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Do³±czy³: 10 Sie 2006
Wys³any: 2007-11-01, 16:14   

No własnie tu przy takiej penetracji uglebienia nastepuje problem.Jesli mały nie zmienił to wydaje mi sie tak na oko że ma przód koło 60-65 .Przy takich obniżeniach samą spreżyna już jest rezyko wycyrklować i dlatego tu już zajebiscie sprawdza sie gwint i nastawienie zawieszenia zmianiasz sam jak tylko chcesz.Wiadomo ze to koszt ale teraz już sporo tego na rynku wtórnym i trzeba szukać.A nóż może sie cos znajdzie przyzwoitego nie wybitego.Kujon ten przód musi byc niżej u ciebie :wink:

--==maly==-- 

Wys³any: 2007-11-01, 16:59   

Kujon nie jest to zbyt mądre co teraz napiszę ale mam dwa komplety sprężyn na przód.
Oba to nowe komplety -60 GT cup tylko jedne na których obecnie jest samochód są po małym tuningu :lol:
Generalnie szukałem długo i nie dało się znaleźć do e36 nic niższego od -60 a gwintu nie chciałem więc musiałem sam zrobić. Podmieniałem już dwukrotnie te sprężyny na te GT tylko nie skracane i nie widze różnicy dlatego obecnie już od 3 miesięcy mam na aucie tamte może teraz na zimę założę te -60 w orginale ale jakoś mi się nie spieszy bo poza wysokością nie ma różnicy w jeździe.

miroll 
notoryczny fan serii

Sk±d: Kraków-NH
Wys³any: 2007-11-01, 17:12   

Lepsza gleba "na ucinke", niz gdybys w zwoje wsadzil spinke :)

Mój turek i kant

Shreku 

Do³±czy³: 18 Kwi 2006
Sk±d: Warszawa/Hrubieszów
Wys³any: 2007-11-01, 18:39   

--==maly==--, są spingi poniżej -60.. są są 8-)

miroll, dobry tekst :lol:

--==maly==-- 

Wys³any: 2007-11-01, 18:55   

Shreku to znajdź mi takie które naprawdę będą tak obniżały miałem swego czasu 2 komplety znalezione na allegro i żadne nie były niższe od -60 wkurzyłem się i w tej chwili mam oponę równiutko z nadkolem nie ma prześwitu i o to chodziło.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-11-01, 18:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Shreku 

Wys³any: 2007-11-01, 19:26   

tak się składa że leżą u mnie w garażu i sie kurzą prawie nowe FK -75 :wink:

--==maly==-- 

Wys³any: 2007-11-01, 19:35   

Hmm how much ?
:lol: Ciekawy jestem tylko jaka gleba na nich jest tak naprawdę bo testowałem już tyle zestawów że niedługo śruby się powyrabiają od ciągłego rozbierania mc personów.

Shreku 

Wys³any: 2007-11-01, 19:43   

tylko pytanie czy te springi które miałeś czy były takie jak zapewniał Cię sprzedawca?
sprawdzałeś w katalogach itp.?

krzyÅ› 

Wys³any: 2007-11-01, 20:28   

znajomy ma sprezyny -80/-60 i chyba bedzie chcial zmienic na -60/-40. Co do amorkow to moje B4 nie dobijaja az tak mocno. Kupilem nowe amorki i sprezynki do tego i jest ok. Sprawnosc na przegladzie ok 77% Tez bym jeszcze obnizyl te 10mm ale jak zaloze nowe oponki 215/40/17 to zejdzie te 10mm ale szkoda ze nie na szczelinie miedzy opona a blotnikami.

Wacha 
Gleboszuracz

Do³±czy³: 10 Cze 2007
Sk±d: Gdynia
Wys³any: 2007-11-01, 21:26   

panowie, ja mam z przodu -75 fk i z tylu -40 . te przednie bede w ciagu dwuch tyg zdejmowal i zakladal -60. Jesli byl by ktos chetny to moge sprzedac :) ponizej fotka jak fura wyglada na tych sprezynkach (sprezyny zalozylem na oryginalne amorki i nie jest tak zle ;) )

pozdro

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: