Wys³any: 2004-12-11, 16:33 Podwójne sprzÄ™gnÅ‚o w iX?
W moim iX stało się coś dziwnego. Z 3 miesiące jeździłem bez wałka przekazującego napęd a więc miałem tylko na tylnie koła napęd , wszystko chodziło jak należy..Wczoraj troszkę ostrzeć potraktowałem moją niunie i były objawy jak by się spaliło sprzęgło.Musieli mnie scholować na chate bo niedało rady jechac obroty rosły a samochod niejechal..Pierwsz diagnoza to sprzęgło.Ale jakos wpadlem na pomysł zeby zalozyc ten wałek co przekazuje naped na przod.Po jego załozeniu samochod chodzi jak dobrze ciagnie wrac z rosnącymui obrotami.ale postanowilem dzis go zdjąc bo wiecej pali na 4 koła...Okazało się ze dalej zachowuje się jak by bylo spalone sprzeglo.Musialem zalozyc i nadal jeźdze na 4 kolka .Czy ten mosik odp przedniego napędu ma jakies sprzęgło a może jakas regulacja? z góry dziekuje za każdą podpowiedzi.
sprzegło jest jedno bo jedna jest skrzynia,dopiero za skrzynia jest rozdzielacz(reduktor),moze cos sie stało za reduktorem lub w reuktorze?,odepnij wałek,pusc na bieg i wejdz pod auto , zobacz co sie dzieje,czy wał sie kreci?,moze przegup poszedł?,lub walnoł dyfer?,cos tam zawsze moze wypatrzysz.Z twego opisu wymika ze ciagnie ci tylko przod,tył padł
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach