Wys³any: 2007-11-09, 19:21 OC - przy najbliższej okazji zapytajcie
Kilka dni temu ubezpieczałem auto (OC) i facet mnie niemile zaskoczył informacja ze do aut powyzej 15 lat jest doliczane 20% do OC.
Oczywiście nie we wszystkich TU.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dla mnie nowość. W ostatnim czasie rejestrowałem 2 auta i nie było w PZU opcji dodatkowych 20% za wiek. TU może Ci odmówić Ubezpieczenia AC jeśli auto ma powyżej 15 lat w innym przypadku to lekkie naciąganie.
No własnie ja tez pierwsze słyszałem a koles zajmuje sie ubezpieczeniami od wielu lat.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pomog³a: 8 razy Do³±czy³a: 28 Sie 2006 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-11-10, 01:02
Każde towarzystwo ma inne ograniczenie wiekowe co do AC nie ma jednolitych przepisów.
Jeżeli chodzi o OC to nie spotkałam się ze zwyżką za wiek samochodu i nie wydaje mi się żeby była stosowana, chyba że w jakiś marginalnych przypadkach, a co do jej zasadności nie jestem pewna co na to ustawa.
Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 04 Lut 2005 Sk±d: Ostrowite
Wys³any: 2007-11-12, 12:38
Moze nie tak dosłownie na temat ale, jakieś trzy miesiace temu siostra ubezpieczała swoja E36 (1.6)...+ ojciec jako współwłasciciel i wyszło jej 283zł na rok w SAMOPOMOCy.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach