Pomóg³: 4 razy Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005 Sk±d: CzÄ™stochowa
Wys³any: 2007-12-16, 12:01 BMW i Å›mierć...
Samochód uderzył w betonowy słup, 6 osób zginęło
Sześć osób zginęło w wypadku, do którego doszło w okolicach Mierzęcic (Śląskie) - podała policja. Ze znalezionych w miejscu tragedii dokumentów wynika, że ofiary to nastolatek i pięciu mężczyzn w wieku od 25 do 46 lat.
Do wypadku doszło na otwartym niedawno odcinku drogi ekspresowej S-1. Bmw uderzyło najpierw w oddzielające pasy ruchu betonowe płyty, potem w słup tablicy z drogowskazami, potem jeszcze w słup wiaduktu. Następnie stanęło w płomieniach - powiedziała rzeczniczka będzińskiej policji nadkomisarz Monika Francikowska.
Siła uderzenia była tak duża, że części samochodu były porozrzucane na obu pasach ruchu.
Ze znalezionych w miejscu wypadku dokumentów tożsamości wynika, że wśród ofiar są czterej mieszkańcy woj. dolnośląskiego, jeden z Małopolski oraz mieszkaniec Chorzowa. Najmłodsza ofiara miała 15 lat, a najstarsza - 46. Pozostali mieli 25, 27 i dwóch po 31 lat.
Poprosiliśmy kolegów z policji dolnośląskiej i małopolskiej o dotarcie do rodzin ofiar wypadku, na tej podstawie będziemy czynić kolejne ustalenia - powiedziała nadkom. Francikowska.
Policja wciąż nie wie, dokąd jechała cała szóstka. Przypuszczenia, że na pobliskie lotnisko w Pyrzowicach, nie udało się jeszcze zweryfikować.
Po wypadku droga S-1 była zablokowana. Ruch w obu kierunkach został już przywrócony - poinformowała rzeczniczka policji.
Przyczyną tragedii mogła być nadmierna prędkość i oblodzenie jezdni. W ustaleniu tego pomogą powołani do sprawy biegli. Wszelkie okoliczności tragedii ma ustalić śledztwo prowadzone pod nadzorem prokuratury w Zawierciu. (aka)
Tak będzie coraz częściej - BMW i niedoświadczeni posiadacze Polonezów.
[']
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Z mojej roboty ponad rok temu zgineło 4 kolesi pod Bytomiem,właśnie kierowca przesiadł się z poloneza...
[*]
Wys³any: 2007-12-16, 12:29
kirek napisa³/a:
Tak będzie coraz częściej - BMW i niedoświadczeni posiadacze Polonezów.
[']
Przesadzasz, przeciez nie wszystkie wypadki to wypadki z udzialem BMW i nie wszystkie wynikaja z nie umiejetnosci owladniecia tylnego napedu. Ja zaczynalem jezdzic polonezem, a moje pierwsze auto mialo 200KM i jeszcze zyje, nie mialem zadnego wypadku ze swojej winy, czy ktos jezdzi bmw czy polonezem moze miec wypadek z wlasnej glupoty, ale kto powiedzial ze kazdy wypadek to wina glupoty. Dzieja sie rozne rzeczy -zmeczenie, awaria auta, miejscami oblodzona nawierzchnia, wcale nie znaczy ze gdyby jechali oni innym autem nie doszlo by do wypadku, chociaz musze tez przyznac ze duzo osob ktore wsiadaja po raz 1 do BMW nie koniecznie musza to ogarnac -mowa nawet i o 1.6 ale nie ma reguly naprawde.
W kazdym razie wyrazy wspolczucia dla rodzin i znajomych [*]
gdyby miał "zwiniętą gazetę" pod gazem to prawdopodobnie by wszyscy żyli.
Mówcie co chcecie ale tylko idiota zapier.... na oblodzonej drodze... i tu nie ma różnicy czy jedzie poldkiej czy BMW praw fizyki nie da się oszukać.
Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 27 Sty 2006 Sk±d: Bydgoszcz
Wys³any: 2007-12-16, 14:37
Pietrek napisa³/a:
gdyby miał "zwiniętą gazetę" pod gazem to prawdopodobnie by wszyscy żyli.
Mówcie co chcecie ale tylko idiota zapier.... na oblodzonej drodze... i tu nie ma różnicy czy jedzie poldkiej czy BMW praw fizyki nie da się oszukać.
[*]
ile lat jeżdzisz samochodem? masz prawo jazdy w ogóle?
czasem jest tak że droga jest oblodzona tylko w niektórych miejscach bo np w pobliżu jest jakaś rzeka itp.
ile lat jeżdzisz samochodem? masz prawo jazdy w ogóle?
Nie mam , chociaż czasem samochodem jeżdżę...
Raz już wyleciałem z drogi z takiego powodu jak wyżej, nie ja prowadziłem , ale wiem że gdybyśmy jechali wolniej nie doszłoby do tego. Jestem wyczulony na takie sytuacje.
Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 22 Mar 2007 Sk±d: Kraków N-H
Wys³any: 2007-12-16, 17:44
Strasznie to wyglÄ…da
[*] [*]
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 10 Sie 2006 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-12-16, 18:35
Piertek ma racje.Tylko matoł bezmózgowiec zapieprza w zime i własnie ktos kto mysli i nie mówie tu o tym czy ktos jezdzi dzien czy 30 lat wie o tym że w takich warunkach a już na pewno w nocy potrafi złąpac mróz i nie ma mowy o szybkiej jezdzie bo nawet najlepsi rajdowi kierowcy nie wyprowadza auta z poslizgu jak wpadasz na lód z predkoscią 150 -200 km/h a po miejscu wypadku widać że taką predkosc musieli miec .Niestety tylko szkoda że przez tą niemyslącą postac zgineło 5 niewinnych osób i to jest tu najstraszniejsze że ktoś ginie przez lekkomyslną osobe .Pamiętajcie że sliska nawierzchnia czyli lód czy asfalt po deszczu to niebezpieczna powierzchnia i lepiej nie szarżowac.Poszarżuj sobie na teranch gdzie nie pieprzniesz w nic czyli najlepiej na lotnisku a na jezdni zachowuj się w miare normalnie.Wsółczucia dla rodzin zmarłych!
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach