Po TYM WYDARZENIU zmuszony zostałem do szybkiego kupna pojazdu by móc dojeżdżać do pracy. Z założenia miało być to tanie i ekonomiczne w eksploatacji auto - wiec gruźlik. Ale też po ostatnich przeżyciach nie chciałem brać czegoś co nie zapewniłoby mi należytego bezpieczeństwa. Wiec w tak krótkim okresie czasu udało mi sie jednak dokonać takiego zakupu:
1998 VOLVO S40 TD SE 4dr Diesel Saloon
Features:
* 82,000 miles
* Manual
* Green
* Diesel
* Saloon
* 1870 cc
Full Description:
Manual, 82,000 miles, 1998 R REG,METT SUMMER GREEN,ALLOY WHEELS,FRONT FOG LIGHTS,ELECTRIC PACK INC ELECTRIC WINDOWS,ELECTRIC HEATED MIRRORS,ELECTRIC TILT AND SLIDE SUNROOF,HALF LEATHER TRIM,FULL WINTER PACK INC HEATED FRONT SEATS,HEADLAMP WASH/WIPE,FRONT FOG LIGHTS,HALF LEATHER,CRUISE CONTROL,REMOTE LOCKING,ALARM,RADIO,CASS,ABS,SIPS,(SIDE IMPACT PROTECTION),82,000 MILES FULL DOCUMENTED SERVICE HISTORY,ONLY 2 OWNERS FROM NEW SAME OWNER SINCE 2001,1 YEARS MOT,PREVIOUS MOTS,EXCELLENT MPGS,45+ MPGS,STUNNING CONDITION INSIDE AND OUT,MUST BE SEEN AND DRIVEN,GREAT ECONOMY AND RELIABILITY
A W międzyczasie i tak będę zbierał kasę na kolejna Becię... na pewno w Touringu i albo będzie to seria 3 (E46 330i) albo piąteczka również z dużym motorem
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALI�A MI ŻYCIE - brak mi jej
Pomóg³: 14 razy Do³±czy³: 01 Cze 2005 Sk±d: Glasgow
Wys³any: 2007-12-25, 12:40
wie może ktoś co jest tam lane do chłodnicy? - bo mam żółtawy osad i pusty zbiorniczek wyrównawczy a za zimno jest by wodę dolewać. samochód był cały czas serwisowany więc pewnie lali to samo co fabryka.
Pomóg³: 8 razy Do³±czy³: 01 Kwi 2004 Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2007-12-25, 12:58
Wszystko ładnie pięknie, ale uważam że w tym dziale powinny znajdować się tylko beemki. Możesz pokazać swojego wolwiacza w temacie o wypadku swojego autka, bo za chwilę zrobi się tu niezły bajzel!
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
�ukasz
Wys³any: 2007-12-25, 13:03
Sosen napisa³/a:
Wszystko ładnie pięknie, ale uważam że w tym dziale powinny znajdować się tylko beemki. Możesz pokazać swojego wolwiacza w temacie o wypadku swojego autka, bo za chwilę zrobi się tu niezły bajzel!
pozdrawiam
Sosen
co to za dyskryminacja sosen ty mi tu nie pitol - wystarczajaca kara dla mie to to ze teraz bokiem nie polece i o przyspieszeniu tez moge zapomiec
Pomóg³: 8 razy Do³±czy³: 01 Kwi 2004 Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2007-12-25, 13:06
Nie rozumiem Twojego wzburzenia Dawidzie, sama nazwa działu wskazuje co powinno się w nim znajdować! Bardzo mi przykro, że Twoja beemka się zepsuła, ale nadal uważam to co napisałem!
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
�ukasz
Wys³any: 2007-12-25, 13:11
Sosen napisa³/a:
Nie rozumiem Twojego wzburzenia Dawidzie, sama nazwa działu wskazuje co powinno się w nim znajdować! Bardzo mi przykro, że Twoja beemka się zepsuła, ale nadal uważam to co napisałem!
pozdrawiam
Sosen
sprobuj bokiem polatac s40 to zrozumiesz
a moja beemka nie jest zepsuta tylko zniszczona
tak w sumie to masz racje o tym dziale - ale powinien tez powstac dzial gdzie mozna zamiescic inne marki, a skoro go nie ma to zamieszczam tu.
Pomóg³: 6 razy Do³±czy³: 17 Wrz 2005 Sk±d: PZL, Wernhout
Wys³any: 2007-12-25, 13:14
Takowe volvo to tam jeszcze jakies przyspieszenie ma...
jak na diesla to ladnie lata...
Moze ktos jest lepiej obeznany w temacie plynow, chlodnic itp
i pomoze koledze czym zalac chlodnice...
[ Dodano: 2007-12-25, 13:16 ]
Sosen napisa³/a:
metaldaw napisa³/a:
tak w sumie to masz racje o tym dziale - ale powinien tez powstac dzial gdzie mozna zamiescic inne marki, a skoro go nie ma to zamieszczam tu.
Wybacz za porównanie, ale jakby nie było kibelka to wykasztaniłbyś się na środku?
PrzenoszÄ™
Hehe dobre Sosen
No ale kolega chcial tylko zaprezetowac nowy nabytek ktory zastapil mu narazie BMW!!
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Bruner moze Ty wiesz co nieco na temat plynow i chlodnic i pomozesz koledze Metaldaw?? czym ma zalac chlodnice...
Nie znam sie na plynach, tym bardziej nie wiem co tam maja w sklepach w tym barbarzynskim kraju gdzie jezdzi sie odwrotnie niz wszyscy, ale co to za problem oproznic uklad i wlac cos innego?
Pomog³a: 4 razy Do³±czy³a: 15 Wrz 2007 Sk±d: South Lanarkshire
Wys³any: 2007-12-25, 17:07
Za 1500 funtów można dostać ładne benzyniaki S40 nawet w kombi
Nie jest ta jakaś rewelacyjna cena za diesla ale też nie jest to cena wygórowana
Najważniejsze by to szwedzkie produkowane w Holandii przy współpracy z japońcami i w twoim przypadku posiadające francuski silnik auto dobrze Ci sie sprawowało.
A wg tabel spalanie 6,6 na 100 to dobry wynik (nieosiÄ…galne niestety dla BMW)
Pomóg³: 17 razy Do³±czy³: 12 Maj 2005 Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2007-12-25, 17:23
jeździłem takim S40 -też anglik, tylko benzyna - i jak dla mnie lipa na maxa w porównaniu z e30, byłem zaskoczony bylejakością tego samochodu, nawet w porównaniu z takim zabytkiem jak e30, a jakby brać pod uwage równoletnie BMW (czyli e46) to już byłaby niezła przepaść....
dobrze, ze masz już czym jeździć
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach