Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 05 Kwi 2007 Sk±d: Mielec/Tiel
Wys³any: 2007-12-29, 11:10
Podświetlenie kontrolek, zeby np. jedna kontrolka ( (P) ) oznaczała włączony budzik, albo coś w tym stylu a obudowe - troche skleki, jakiegoś materiału skóro podobnego i ładna obudowa
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
Pomóg³: 97 razy Do³±czy³: 14 Maj 2006 Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-12-29, 11:19
Hmmm budzika to w tym nie ma niestety a skóra to dobry pomysł, trzeba się będzie do ciuchlandu wybrać : ] hmmm kontrolka hmmm może kontrolka w sprawie zaciągniętego ręcznego będzie dobra. Bo na zużycie klocków to mam już alergię hehehe
Pomóg³: 97 razy Do³±czy³: 14 Maj 2006 Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-12-29, 11:37
Podłączone pod prostownik bo chwilowo nie mam nic innego hehhe. Całych zegarów bym nie zostawił bo miałem tylko to. Kupiłem zegary na części i to mi zostało. Zobaczymy jak dorwę następne zegary to będę jeszcze kombinował ; ]
Pomysl super, fajnie to wyglada, popracuj tylko nad jakas fajna obudowa.
lesiek napisa³/a:
a obudowe - troche skleki
Na obudowe swietnie nada sie spienione PCV - to rodzaj plastiku, troche podobny do plexi, z czegos takiego ludzie robia np pokrywy do akwariow, dobrze sie tnie, daje sie wyginac, dostepne w roznych grubosciach, swietny material do takich zastosowan. Mozna to dostac np w Obi itp (ale raczej w arkuszach 1 x 1m), znacznie taniej i nawet dociete na wymiar w firmach ktore zajmuja sie np reklamami, szyldami itp.
Obudowe zrób z polistyrenu, używam tego na codzień w modelarswie, można dostać za grosze na allegro, w sklepach modelarskich, podobno w Castoramie też tną to na metry
Można ciąć skalpelami, nożami do tapet lub nawet nożyczkami
Posklejasz to większoscią dostępnych klejów bo jest to tak jakby plastik
Można szpachlowac i łatwo sie to szlifuje
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 22 Mar 2005 Sk±d: LUBLIN
Wys³any: 2007-12-29, 21:54
ja bym jakos rowno powycinal dal jakas sklejke czy cokolwiek wyszpachlowal i skora obil... mam troche skrawkow z obszywania auta... chyba wyszperan jakies zegary na alledrogo z czego najlpiej E30? E36?
To jużlepiej ładnie wykończyć obudowe styrenem i szpachlówką a potem psiknąć czarnym matem Będzie wyglądaćjak plastik , skórzane zegarki jakoś niebardzo mi sie podobaja
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach