Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 22 Sie 2007 Sk±d: garwolin-wiazownaWOT
Wys³any: 2008-02-02, 16:15 koszta
Witam mam pytanie ankiete mozna by zrobic .Ile inwestujecie kasiorki w swoje auta i czy wam nie szkoda sprzedac pozniej i czy warto do 10-15 letniego auta tak inwestowac ?
_________________ FREUDE AM FAHREN
sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .
Ostatnio zmieniony przez center 2008-02-02, 19:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
marsel2279, szczerze powiem ci niemam jestcze auta ale jak widze co koledzy robia to ci powiem OPLACA si zobacz sobie na froum pelno pieknych Beemek a np. BMW e30 to ona teraz bedzie tylko zyskac na wartosci
Wys³any: 2008-02-02, 16:25 Re: koszta
marsel2279 napisa³/a:
Witam mam pytanie ankiete mozna by zrobic .Ile inwestujecie kasiorki w swoje auta i czy wam nie szkoda sprzedac pozniej i czy warto do 10-15 letniego auta tak inwestowac ?
A co najpierw ankieta jaka ma być ankieta ? Dobre...
Oczywiście że nie warto inwestować dużych pieniędzy w 10-15 letnie samochody bo się to nigdy nie zwróci... Chyba że ma się coś z serii M w nienagannej kondycji. E30stki może zyskują powolutku na cenie ale i tak się dalej na nich więcej traci niż zarabia...
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 22 Mar 2005 Sk±d: LUBLIN
Wys³any: 2008-02-02, 16:58
biorac pod uwage utrate wartosci auta 15letnioge kupionego dajmy na to za 20kola pln (np e36) to sa to smieszne pieniadze w porownaniu do utraty wartosci nowki sztuki kupionej za 120-130kola pln.. wkladajac nawet 20tys w 15to latka nie stracimy tyle co wyjezdzajac z salonu nowka ktora traci od po przejechaniu za bramy salonu 20-30% wartosci
idac dalej... przeglady... w wiekszosci ASO podstawowy przeglad (wymiana oleju i filtrow) to koszt ok 1tys pln... wystarczajaco duzo zeby zadbac o 15latka przez prawie caly rok
Pomóg³: 14 razy Do³±czy³: 14 Wrz 2006 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2008-02-02, 17:06
jaqub napisa³/a:
biorac pod uwage utrate wartosci auta 15letnioge kupionego dajmy na to za 20kola pln (np e36) to sa to smieszne pieniadze w porownaniu do utraty wartosci nowki sztuki kupionej za 120-130kola pln.. wkladajac nawet 20tys w 15to latka nie stracimy tyle co wyjezdzajac z salonu nowka ktora traci od po przejechaniu za bramy salonu 20-30% wartosci
idac dalej... przeglady... w wiekszosci ASO podstawowy przeglad (wymiana oleju i filtrow) to koszt ok 1tys pln... wystarczajaco duzo zeby zadbac o 15latka przez prawie caly rok
Tysiak to na opony starczy i to by było na tyle... A nowy jest na gwarancji i może siadać co chcę przez jakieś 3 lata mamy to z głowy.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Pomóg³: 17 razy Do³±czy³: 31 Lip 2004 Sk±d: Katowice
Wys³any: 2008-02-02, 19:07
eeee yyy a o so chodzi w pytaniu bo nie bardzo kumam..
koszta czy bmw..tzn inwestowanie czy nie inwestowanie
wszystko zalezy od pasji i tego co kto lubi
niektorzy wsadzaja gruba kase bo lubia, inni nie bo tez lubia, wszystko jest kwestia indywidualna, jak ze wszystkim w zyciu
i tak jezdzac autem stale w nie inwestujesz, paski plyny itd..
nie jest to kosmiczna kasa ale zawsze niemniej jakbym mial to bym ladowal
Pomóg³: 14 razy Do³±czy³: 30 Sie 2005 Sk±d: Hindenburg OS
Wys³any: 2008-02-02, 22:08
Tak długo jak będzie mnie stać to tak długo będę ładował w moje 20-lenie E30 i nie mam zamiaru jej sprzedawać. Wszystko zależy od tego do czego auto służy właścicielowi. Moja nie jest wołem roboczym i mam ją na weekendy dla lansu i nie żal mi na nią kasy jeśli ją mam i stać mnie na to. Jeśli nosiłbym się z zamiarem jej sprzedania wtedy na pewno nie łoił bym w nią kase w strachu przed utratą.
Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 22 Sie 2007 Sk±d: garwolin-wiazownaWOT
Wys³any: 2008-02-03, 10:40
Powiem tak . Widze ze niektorzy z Was maja auto tylko na weekend i rozumiem to ze mozna inwestowac ,co innego gdy autem jezdzi sie na codzien do pracy wtedy jest inaczej tak mi sie wydaje ?
_________________ FREUDE AM FAHREN
sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .
wszystko zależy ile jeździsz.
Ja moim poprzednim autkiem (kadett gsi ) jeździłem miesięcznie około 400 km.
Przy takim przebiegu nie było dla mnie nawet straszne jego spalanie które utrzymywało się na poziomie 14 l w mieście - nie uderzało mnie to po kieszeni. Dlatego szukam teraz e30 325 która będzie pewnie paliła podobnie i nie będę z tego powodu jakoś specjalnie się martwił. A koszty eksploatacyjne - no cóż chcesz jeździć bezawaryjnie to czy to bmw czy fiat płyny paski klocki tarcze amory musisz prędzej czy później wymienić. A awarie takie zwykłe to przy takich przebiegach zdarzają się stosunkowo rzadko.
Przez 10000 km jak miałem mojego strucla kadetta to mechanicznie zrobiłem w nim jeden sworzeń wahacza (25 zł) i kopułkę która mi się odkręciła podczas ścigania się na mieście z jakimś zwieśniaczonym golfem z napisem "tjunink" (nigdy tego mojemu kadettowi nie wybaczyłem).
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 22 Mar 2005 Sk±d: LUBLIN
Wys³any: 2008-02-03, 13:25
marsel2279 napisa³/a:
Widze ze niektorzy z Was maja auto tylko na weekend i rozumiem to ze mozna inwestowac ,co innego gdy autem jezdzi sie na codzien do pracy wtedy jest inaczej tak mi sie wydaje ?
wydaje Ci sie... auto ktorym jezdzi sie na codzien... ba od czasu do czasu ciagnie lawete drzewa do kominka itp tez mozna "dopieszczac"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach