Jako ze umieszczalem swoje autko w galerii na innym forum to postanowilem odswierzyc troszke swoj temat wkleje tutaj co tam napisalem bo musze przyznac ze nie prowadzilem na bierzaca dokumentacji zmian z troszke sie zmienilo w moim Touringu
ps. niektore z tych zdjec mogly byc juz wczesniej zaprezentowane w tym temacie
Przedstawiam wam moje autko posiadam ja od prawie 4 lat autko przyjechalo do kraju z Austrii a świat ujrzało 13 maja 1991 roku
Model: e30 318iT;
nadwozie: Touring;
kolor: Sterling Silber metallic;
przebieg: 258 tys km (Autko nabyłem z przebiegiem 192 tys)
O silniku nie bede sie ropisywał bo nie ma specjalnie o czym pisac
Wyposazenie dodatkowe (modyfikacje dokonane/dołozone przezemnie
- Alu Ringi na zegarach;
- kierunkowaskazy DEPPO Clear Black (z postojówkami ktore narazie nie dzialaja i nie wiem czy beda działały - musze to przemyśleć
- czarna nerka ;>
- APEX Suspension Sytem do e30 -55/-35
- Felgi Azev 16J7,5 i 16xJ9 z polerowanymi rantami (gumy UNIROYAL RainSport 1 - 2x 195/45 2x 215/40);
- Podgrzewane SportSitze skoropodobne;
- Zagłowki tylniej kanapy;
- el. szyby przod.
- Kierownica - nieco inna niz ta seryjna ktora przypominała w e30 ster od tytanika :rotfl:
- rolety w tylnich szybach (wersja biznes :rotfl: );
- boczki drzwi przod/tyl z podwojnym wytlumieniem z wersji iX
- progi od Touringa ktorych moje autko nie posiadało
O takich "pierdołach" jak głosniki i radio nie pisze
Nie pamietam co tam jeszcze ale jak sobie przypomne to dopisze
narazie tyle ale nowy stuff jest w drodze lub wkrotce bedzie w drodze
w planach min;
- Xenony HID 4300K
- Black Hella ktora uzupelni SchadowLine (ktora opużnia sie z przyczyn technicznych)
- dokładka IS pod pas przedni lub dokladka Mtech II wyjdzie w praniu co wybiore
- no i M42b18 ale to niestety wszystko to musi poczekac bo w tej chwili autko czeka na szereg zabiegow blacharsko/lakierniczych po kolizji, ktore juz dawno powinny zostac wykonane .
Zapraszam do degustacji zdjeć:
Foty najbardziej bierzace WINTER EDITION
dwa brudasy <rotfl>
A to zrobione przypadkiem (nie wiem jak to wyszło
A to troche tego co sie zmieniło w autku
Kieruneczki DEPPO i fota z montarzu autko bez ryjka ;> (Foto by Samsung SGHL 760 jakos mizerrna ale nie bylo nic pod reka )
Sport sitze ;>
Alu ramki na zegarach i kiera
Narazie starczy tego bo i tak duzo ;>
pozdro
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2008-02-18, 22:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Turing na Azevach wygląda super - chyba lepiej jak zalożysz dokaldke ISa niż MTecha II - lepiej będzie pasować do progów:)
p.s. jakbyś mógl wkleić dokladniejszą fote przedniej felgi z oponą 195/45 - planuje do siebie kupić taki walśnie rozmiar i chcialbym zobaczyć jak to wygląda
p.s. jakbyś mógl wkleić dokladniejszą fote przedniej felgi z oponą 195/45 - planuje do siebie kupić taki walśnie rozmiar i chcialbym zobaczyć jak to wygląda
wiechu, mowisz masz ;> ze mnÄ… jak z dzieckiem
wtedy jeszcze felga bez polerki była, opone widac wmiare dobrze ale jak nie satysfakcjonuje cie, to moge zrob zdjecia kola tak luzem
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2008-02-18, 23:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
wiechu ma rację z tą dokładką też sie nad tym zastanawiam
Poszedłeś w idealne zmiany jak najbardziej na
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
wiechu, mowisz masz ;> ze mnÄ… jak z dzieckiem
wtedy jeszcze felga bez polerki była, opone widac wmiare dobrze ale jak nie satysfakcjonuje cie, to moge zrob zdjecia kola tak luzem
Moja srebrna od jakiegoś czasu w przydomowym garażu przechodzi szereg zabiegów .. kardiologiczno, renowacyjnych .. oczywiście wszystko robię we własnym zakresie ...
Ze względu na uszkodzenie sprzętu fotograficznego ... dokumentacja jest .. strasznie uboga ... po prostu nie miąłem czym zrobić fotek
1) M20B25 ... jedyna modyfikacja jest wkład bawełniany K&N zamiast filtra papierowego ..
całkiem przed ....
w trakcie ...
Nowy silnik został pomalowany czarnym matem .. paski na dekielu i kolektorze .. zostały częściowo wypolerowane i tak już zostaną ... powierzchnia metalu jest tylko wyrównana i zmatowiona
Ostatecznie ...
2) Szperunek :) 3,91 szpera wiskotyczna - choć jak Heniu mówi do koÅ„ca niewiadomo co tam siedzi w Å›rodku ... - w pierwszej wersji ‘zapodkÅ‚adowana’ na srebrno .. ale ostatecznie jest już czarna .. pomalowana czarnym matem .. .. wkrótce uaktualniÄ™
3) Tłumik końcowy BOSAL plus oryginalny "wydech" z Katem oczywiście
4) No i czarne oczka .. dopełnia wizerunku przodu teraz już będzie kompletny "ShadowLine"
i w trakcie 'produkcji'
przy okazji odświeżyłem nerkę .. bo miała kilka odprysków ..
Co jeszcze .... bardzo, bardzo bym chciał zrobić blacharkę ... srebrna ma przerysowane drzwi i błotnik od str. kierowcy ... pożyjemy zobaczymy ... na razie moje sreberko stoi sobie w garażu .. i przez najbliższy okres czasu sobie tam pobędzie ...
Na pewno felgi zostaną na nowo wypolerowane (bo troszkę zaniedbałem polerkę na rantach) i odmalowane .. kolor ramion myślę ze zostanie ten sam
narazie tyle
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2008-12-30, 16:29, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Nooo gratulujÄ™ samodzielnego SWAPU
Heniowy motor na pewno będzie dobrze ganiał
Widać że przyłożyłeś się jak należy do roboty
Bardzo schludnie to wyglÄ…da gratki
PZDR!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
nieźle nieźle Marek - nowe serduszko wygląda rewelacyjnie - a jak sie jeździ??
p.s. czy po wsadzeniu m20 zawias coś usiadl?? bo chyba masz do 4 cyl sprężyny??
hehe Wiechu na razie jeszcze nie jeździ ... brakuje jeszcze kilku elementów .. ale przede wszystkim nie ma kto zrobić .. planowałem dokończyć prace teraz po nowym roku.. a od 4 dni leże w łóżku i to tak się wszystko odwleka w czasie ..
A co do sprężyn to powiem Ci ze ja zmieniÅ‚em jakiÅ› czas temu na APexy od 6 cylindrówki .. i liczÄ™ ze siadzie .. jak mierzyliÅ›my siÄ™ z Lukasem to moja byÅ‚a ok 1cm wyżej (jak byÅ‚ jeszcze M40) liczÄ™ ze jeszcze troszkÄ™ usiÄ…dzie – jak bÄ™dzie za maÅ‚o .. to pomyÅ›le o nowych sprężynach... teraz na czas tych robot wsadziÅ‚em gumy w springi bo auto wymagaÅ‚o przepchania po placu a jest kilka miejsc gdzie byÅ‚a trudność ... myÅ›lÄ™ ze w lutym .. bÄ™dÄ™ mógÅ‚ siÄ™ już podzielić informacjami jak to wyglÄ…da i jeździ
[ Dodano: 2009-01-17, 15:55 ]
Dwa kolejne małe "gadżety" do srebrnej
czarny zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy ... oraz pokrywa puszki bezpieczników
Piekny ten Twoj tauring poprostu widac ze wlozyles w niego wiele pracy i serca a mam do Ciebie pytanko zamierzam sie z kupnem takich samych felg jak Ty przod 7,5 a tyl 9j -16stki avez a - i jakie masz ET z przodu i tylu bo u Ciebie jest Idelanie? z gory dzieki za odpowiedz
(w temacie w zasadzie wiele się nie zmieniło, w tym roku dzień codzienny zabiera mi prawie wszelką radość jednak pozostało Mi jeszcze to sreberko co Mnie tak zawsze cieszyło mimo że nie mam czasu, a raczej "siły" wybrać się zrobić jakaś porządną sesje to jednak ostatnimi czasy "cyknołem" kilka fotek, co prawda telefonem więc i się pochwalę)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach