BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Docisk wycieraczki E32
Autor Wiadomo¶æ
ozzie
[Usuniêty]

Wys³any: 2004-12-28, 21:58   Docisk wycieraczki E32

Witam
Może ktoś już walczył z tym problemem bo ja juz mam troche dosc :(
Okazało się że w moim aucie ustrojstwo to było wypięte zupełnie... po rozebraniu okazało się że zjechane są zębatki więc poprzedni właściciel (czytać: zapewne jakiś jego majster) po prostu wypiął badziewko całkowicie. Po regeneracji zębatki sam dociskacz działa OK natomiast nie reaguje w żaden sposób na sygnały z wyłącznika zamontowanego na krzywce przez co chce się kręcić bez przerwy. Wyłącznik jest OK więc to zapewne wina sterowania tym badziewkiem... kable wędrują pod tylni fotel i tam jest przekaźnik od zasilania ustrojstwa a co dalej ... no wlasnie tu tez łapy dołożył jakiś majster i kombinował coś z instalacją więc musiałbym wyciagnąć wszystkie fotele i wykładzine podłogową zeby sprawdzić gdzie dalej wędrują przewody...
Może ktoś ma schematy do E32/89 lub wie co odpowiada za sterowanie dociskiem...
Podzrawiam

Anonymous
Go¶æ
Wys³any: 2004-12-28, 22:16   

O jaki docisk wycieraczki chodzi?:) Tez mam E32 i przydalby mi sie schemat instalacji elektrycznej. Pozdrawiam

ozzie
[Usuniêty]

Wys³any: 2004-12-28, 22:26   

Wycieraczka kierowcy jest dociskana do szyby przez ustrojstwo napędzne silniczkiem elektrycznym ... czyli po przekreceniu zaplonu zasilany jest silnik i wycieraczka jest dociskana do szyby w celu zwiekszenia skutecznosci... po wylaczeniu zaplonu docisk jest zwalniany i wtedy masz mozliwosc odgiecia wycieraczki np do wymiany piora... przy wlaczonym zaplonie nie da rady tego zrobic bo dziala wlasnie ten docisk.
PS... TEZ BY�EM ZDZIWIONY CO TAM NAWKLADALI HIHIHI

Anonymous
Go¶æ
Wys³any: 2004-12-28, 22:49   

:shock: niezly bajer :) Jeszcze tego nie zauwazylem. Wiem ze u mnie sa dwa rozne te ramiona do wycieraczek i jak kupilem normalne wycieraczki to tylko jedna pasowala :/ Na razie betka stoi na warsztacie a skrzynia we wrocławiu sie robi. Pozdrawiam wszystkich kierowcow siódemek :) oraz innych bmw :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: