a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało....
każda felga 3-tlg niestety pęka na bębnie, a krzywi się na rancie zewnętrznym, a to dlatego że są lekkie i kute kosztem grubości , najwięcej pękają szerokie fele na extremalnych naciągach, choć nie zawsze jest to reguła
ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję
ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję
Widzialem wczensiej, z chyba rok temu te filmiki... i stwierdzilem ze na Polskie warunki to tylko na takich felgach mozna smigac bez opon Schmidty potrafia przeciac kostke i zniszczyc nie jeden kraweznik i nic im nie bedzie
Jak mi pekna BBS Rsy to chyba sie wku.... bo niby fele kute i super itp itd a takich shit bo pekaja bebny (na allegro prawie wszytskie spawane ).
Na Azevach smigam chyba 4 albo 5 rok i nic nie byly nigdy u prostowania... poprostu twarde aluminium.
W Reichu moze te Rsy tak nie pekaja ale tam mamy inne drogi - proste jak stol w 98%
u Nas na odwrot 2% dobrych reszta syf...choc w WLKP tak nie jest zle
Ja robie te Rsy na zloty, bo cos czuje ze pare przejazdzek w miesiacu przy mojej ciezkiej nodze nie wytrzymaja - z nowym silnikiem tym bardziej
[ Dodano: 2008-03-06, 01:14 ]
e30domin napisa³/a:
Nie wiem czemu wszyscy maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz jaką jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANSTYL.
Kolego dobra ja jezdze M20 tzn wroc jezdzilem z silnikiem M20 przez 5 lat i dzwiek R6 niepowtarzalny... nic tylko sie zakochac ale nie w 2,0 M20B20 129 KM. Bo przeciez to za malo, chociaz krecil sie bardzo zwawo i mial ponizej 10 s do setki.
maniacy e30 psujÄ… najbardzie orginalnÄ… rzecz ?????????
Przeciez nie wsadzam motoru z innej marki tylko BMW!!!!
Druga sprawa chcialem stare poczciwe R6 3,5 ale zanim wsadzilbym to to chyba musialbym zorbic remont generalny bo igle w takiej pojemnosci to ze swieca szukac.....
Poszukaj sobie na roznych stronkach lub zlotach zagranicznych ze sa dwa sposoby albo robisz E30 na oryginala i dopieszczasz ja na maxa albo wsadzasz duzy silniczek M PoWERa i tu dopiero zaczyna sie zabawa...
Nasi zachodni sasiedzi z turbina spokojnie wyciagaja 500, 600 a nawet 900 koni w E30-stkach.
To dopiero zaczyna sie zabawa jak pogonisz na miescie BMW E39 M5, Porsche 911 juz nie wspomne jakies HONDy TYPE- R czy CRX, OPLE gsi, AUDI 1,8 turbo, VW g60 itp.......
A wrazenia jazdy taka E30 bezcenne....
A nie masz odpicowana E30 za kase E46 i objezdza Cie rodzinny kombi z dziecmi w fotelikach a Ty cieszysz sie ze masz stare poczciwe M20....
no ale widok M20 w polerce lub sikniety w jakis kolorek pod maska bezcenny...
A propo mam na sprzedaz kolektor M20 i kape zaworow w pelnej polerce
Bede wystawial na allegro... zapraszam zainteresowanych....
Ostatnio zmieniony przez FURMAN 2008-03-06, 01:17, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach
powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach
Wiesz zalezy co masz na mysli ze nie robi furory???????
JAk dla Ciebie MPower nie robi furory to najlepiej przezucic sie na 911 Turbo albo LAmbo.
Dla mnie kolo 200-220 kucy w E30 to juz calkiem niezle. Kolo 6,5 do setki i 250 km/h. W miescie i na autobanie wystarczy. Jak chcesz smigac bokiem na torze to wiadomo ze malo...
Poza tym jezdze i tak od swieta tym samochodem, wiec jak bedzie malo, to sie wrzuci za pare lat turbo i bedzie spokojnie 300-350 kucy... Oczywiscie silnik wtedy zakuty...
A narazie nie stac mnie na M powera S50, S52 czy inne mocne motorki....
Niedlugo juz wyjade swoja E30 znowu na drogi
Po długiej zimie, bardzo długiej zimie E30 prawie gotowa...
Ale pewnie wroci znowu do garazu i bedzie sie działo
Silnik E36 M52B28 włozony... elektryk podlacza na dniach...
Zmiana zaiweszenia od compacta E36 323 ti wraz z tarczami, klockami, piastami tylnymi wachaczmi wzmocnionymi...
Zawieszenie gwintowane KW variant II - pełna regulacja wysokosci + regulacja twardosci
No i w garazu czekaja felgi ... rozne felgi w tym Bbs RSy i inne...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach