Seria 5 to limuzyny służące do wygodnego, komfortowego poruszania się. Dla mnie ludzie którzy obniżają zawias w 5 i poruszają się nią na codzień mają "bałagan na strychu". Chcesz szorować tyłkiem po jezdni to kup trójkę to już bardziej pasuje
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Seria 5 to limuzyny służące do wygodnego, komfortowego poruszania się. Dla mnie ludzie którzy obniżają zawias w 5 i poruszają się nią na codzień mają "bałagan na strychu". Chcesz szorować tyłkiem po jezdni to kup trójkę to już bardziej pasuje
wtf chyba ci sie cos pomieszalo .. gleba w KAZDYM aucie jest obowiazkowa .. czy to E30 czy E38 czy X5
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
kiloff, popieram. nic tak nie dodaje autku pazura jak dobra gleba.
bez względu na klasę rozmiar itd...
co do komfortu w obniżonym E39 wypowiem się juz za mniej wiecej tydzień
ale z opowiadań posiadaczy juz obniżonych piatek wynika że różnica jest niewielka.
co innego gwint... ale to juz inna klasa zawieszenia.
Zacząłem się zastanawiać czy nie zmienić nerki na te po lifcie, co o tym sądzicie ? zmieniać czy zostawić ? jeśli zmieniać to całe chrom czy z czarnym środkiem ?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach