Wys³any: 2004-12-30, 02:38 kÅ‚opoty z oÅ›wietleniem kokpitu i zegarami
Mam problem, parę dni temu podczas jazdy, zgasło mi podświetlenie kokpitu. Następnego dnia się wziąłem za to i odkryłem że "znikneła" masa, podłączyłem z innego źródła mase i było ok, chodź nie miałem regulacji natężenia światła, ale nie przeszkadzało mi to. Dwa dni później odłączyłem akumulator i po ponownym podłączeniu zapaliła mi się kontrolka pomarańczowa i oil service, co mnie nie ździwiło bo wcześniej już świeciła mi się ostatnia zielona. Problem pojawił się jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki a kontrolka nadal się świeciła Zostawiłem niunię tak jak stała na dwa dni w garażu. Dziś przychodzę, chcę odpalić, a tu nic, padł akumulator Odpaliłem " z popychu" i zapaliła się kontrolka inspekcji a pomarańczowa nie. Dojechałem do pracy, zgasiłem i wszystko zgasło. Po pracy wsiadam, odpalam i znów oli service i pomarańczowa kontrolka się pali i dziś jeszcze zauważyłem że wskazówka spalania paliwa podnosi się po odpaleniu na max i tak już zostaje nie zależnie jak by jechać.
Co to może się dziać? Gdzie szukać przyczyn, pomóżcie
przejrzyj wiązke pod deską i wiązki od liczników bo pewnie zwarcie sie gdszieś robi i poziom paliwa i inspekcja szaleje
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Anonymous Go¶æ
Wys³any: 2004-12-30, 12:16
Stawiam na wiązki zegarów ja miałem podobny problem swiecila mi sie inspekcja cały czas niezaleznie czy była przekrecona stacyjka czy kluczyki lezaly w kieszeni. Niestety sam nie dalem rady znalezc zwarcia ale znajomemu elektrykowi nie zajelo to duzo czasu mierzyl opory kabli czy cos nie wiem. Powodzenia
Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 21 Gru 2004 Sk±d: CzÄ™stochowa
Wys³any: 2004-12-30, 16:02
Zdemontuj tą masę, a przyczyny w nie świeceniu deski szukaj w wyłączniku świateł a szczególnie przy potencjometrze. Prawdopodobnie dostał przerwy.
Anonymous Go¶æ
Wys³any: 2005-01-01, 08:59
ja miałem ten sam problem, w czasie jazdy zgasło wszystko.. a powodem była lampka od oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej... robiła zwarcie.
Elektryk mówił żeby szukać zwarcia najpierw na elemantach które są na to najbardziej narażone...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach