Bardzo fajna ta trójeczka Tylko spalanie coś spore jak na ten silnik Byłem na hamowni z kolesiem który ma 530d zchipowane na 530nm i 230 koni i pali mu po mieście 13 trasa podobnie jak u ciebie ale przy wysokich prędkościach przelotowych.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
3.0, 2.0 jest awaryjny, ma słabą dość kulturę (4cyl) i szału nie robi.
Lukaszu , czym jest poparta twoja opinia na temat 2.0d Ja mam zupelnie inne zdanie a jestem uzytkownikiem m47n b20 i nie opieram sie na wyssanych z palca teoriach
David,
Po pierwsze każda sroczka swój ogon chwali - co masz powiedzieć jak jeździsz tym autem, przecież nie powiesz, że to kicha, prawda? Stara zasada. Też mogę teraz powiedzieć, że M40 jest super- zaje-dwabistym silnikiem tylko nikt go nie docenia.
Po drugie jeździłem kilkunastoma tymi dwulitrówkami (sprowadzonymi, kupionymi w Polsce i na sprzedaż w salonach BMW), ponieważ w tamtym roku przymierzałem się poważnie do kupna takiego samochodu, ale i ja nie byłem zadowolony z tego co sobą prezentuje - czyli osiągi, kultura itp, i inni (także ludzie podnoszacy na codzień moc w dieslach oraz znajomi od dealer'a w BMW) mi wybili z głowy ten silnik. Coś w tym musi być. 3.0 nie kupiłem, bo nie było mnie stać na młody egzemplarz, a 170.000 w autach z 1999 roku z Niemiec - to bajka - nie po to Niemiec kupuje diesla.
Wiem, że i w tych silnikach podnoszą moc i tymi ludzie jeżdżą i są zadowoleni, ale jest to inna bajka niż 3.0d.
Pozdrowienia
Lagadula - szperunek by się przydał
Idealne rozwiązanie to jedno auto na codzień i E30 jako hobby.
Ostatnio zmieniony przez Å�ukasz 2008-03-17, 13:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
a widzieliscie diesla który ei kopci jak mu sie da porządnie w palnik ?
Ogólnei abrdzo ładna, tylko felgi jakies takei ebz wyrazu przydalo by sie cos z rantem
Pozdrawiam
- alu obwódki zegarów
- pół skóra , tapicerka o ciekawym wzorku
- czarny sufit
- czarne listwy wykończeniowe
- charakterystyczne felgi
- czujnik deszczu , świateł
i pewnie coÅ› tak jeszcze
Chip nie wchodzi w grę bo skrzynia zdetonuje a i tak jest w serii wysilona. Auto chyba jednak ma coś zrobione jest szybsze od mojego kolegi A6 3.0 TDi które ma niby 7,2 do 100 km/h. Zresztą czuć strasznie , wyjezdza spod tyłka. Spalanie jest realne i jesli ktoś mówi że 330d pali 8 w miescie to chyba na luzie. Może manual , przy małej miejscowości.
Galaktyczny potwór z reaktorem z przodu Nie wiem co to steptronic, ale mam nadzieję że automat, bo zmienianie biegów w td jest uciążliwe... Dobre oponki chyba, ciekawe czy nie jest nudne po czasie
Co do spalanie masz racje 3L musi swoje spalić świetna bawarka ten silnik jest naprawdę miażdzący Piękna jest
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Nie chce się przechwalać ale cos z moją jest nie tak. Chyba coś ktoś grzebnał w Niecowni, albo jak zmieniali turbo (1,5 roku temu) to coś im za dobrze poszło Kolega ma A6 3.0 TDI , które według danych fabrycznych ma 7,2 do 100 km/h. Wciagam go nosem od 0 do końca. Kilka razy to sprawdzaliśmy. Manualne 330d 204 KM nie mają żadnych szans. Nowe E90 330i minimalnie mi odjezdza. Z e39 528 sie nie mierzyłem......
Ostatnio zmieniony przez lagadula 2008-03-19, 10:44, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie chce się przechwalać ale cos z moją jest nie tak. Chyba coś ktoś grzebnał w Niecowni, albo jak zmieniali turbo (1,5 roku temu) to coś im za dobrze poszło Kolega ma A6 3.0 TDI , które według danych fabrycznych ma 7,2 do 100 km/h. Wciagam go nosem od 0 do końca. Kilka razy to sprawdzaliśmy. Manualne 330d 204 KM nie mają żadnych szans. Nowe E90 330i minimalnie mi odjezdza. Z e39 528 sie nie mierzyłem......
Czegoś nie rozumiem waga A6 a E46 A silniki o tej samej pojemności-zresztą gdzie dynamika R6 a V6 LAGADULA ja sie nie dziwię no chyba, ze zle Cie zrozumiałem
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystajÄ…co, zaskakujÄ…co i ze smaczkiem!!!
A6 waży podobnie. Według danych mój wóz jest 0,5 wolniejszy do 100 od takiego A6, a ja odjezdzam mu znacząco, do 100 o długość. Na hamowni wyszło mi wiecej NM niż w serii... Coś tu nie gra Ale może faktycznie tak ma być
Trasa ok 8l/100km przy normalnej jeździe, do 10 na autostradzie ok 180 km/h
Miasto 12 zimÄ…, latem jeszcze nie wiem.
Ale to 3000cm3 i 204 KM to i tak super wynik. Benzyna paliłaby 2x tyle [/quote]
To chyba myślisz że np.540 pali 30 litrów,zapamiętajcie diesel dobry to do pojemności 2000cm np vw 1,9tdi czy np.320d miasto 8l,trasa 5-6l.a nie 3.0d i w mieście 12 i się cieszysz nie ma czym bo 330pb spali z 2 litry więcej a może nie a startu nie masz,ścigałem się z kolegą 530d 2000r.i było w miare równo,dobry diesel to taki który mało pali a nie szybko śmiga,gadałem z kolesiem który ma E420 cdi w trasie od 12l w góre mówi że 10l nie da rady,w mieście 16l w góre,śmiać mi się chce jak ktoś kupuję np.740d.s400cdi.a84.2tdi i palą 18 ropy a benzyna 20 a zawsze benzyna będzie lepsza ogółem.
ps.�adnie wygląda ten kombiak.
Ale to 3000cm3 i 204 KM to i tak super wynik. Benzyna paliłaby 2x tyle
To chyba myślisz że np.540 pali 30 litrów,zapamiętajcie diesel dobry to do pojemności 2000cm np vw 1,9tdi czy np.320d miasto 8l,trasa 5-6l.a nie 3.0d i w mieście 12 i się cieszysz nie ma czym bo 330pb spali z 2 litry więcej a może nie a startu nie masz,ścigałem się z kolegą 530d 2000r.i było w miare równo,dobry diesel to taki który mało pali a nie szybko śmiga,gadałem z kolesiem który ma E420 cdi w trasie od 12l w góre mówi że 10l nie da rady,w mieście 16l w góre,śmiać mi się chce jak ktoś kupuję np.740d.s400cdi.a84.2tdi i palą 18 ropy a benzyna 20 a zawsze benzyna będzie lepsza ogółem.
ps.�adnie wygląda ten kombiak.[/quote]
Brednie piszesz zobacz sobie nawet w testach 330i i 330d tak samo przyspieszaja pomimo ze diesel ma kilka koni mniej a elastycznosc na duzo lepsza od benzyny, poza tym kazdy kupuje to co lubi, jeden woli diesla drugi benzyne, ja np. uwielbiam to w dieslach ze z dolu maja juz duzy moment i nie trzeba ich gniesc zeby jechaly.
pzdr
Ale to 3000cm3 i 204 KM to i tak super wynik. Benzyna paliłaby 2x tyle
ps.�adnie wygląda ten kombiak.[/quote]
12 litrów w trasie w E420cdi? Chyba na autostradzie przy 230km/h non stop....
Ale cuda piszesz kolego.....
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach