fajny ISik moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta te zegary dodatkowe tez ciekawy bajer lookanij moją bunie w galeri ^.^
moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta
Właśnie to samo stwierdziłem a poza tym nie mam tyle kasy żeby kompletować całego mtecha
dEeste napisa³/a:
fele tez super pasuja do auta
Niestety profil zimowy zawitał w lecie ale to dlatego że za rok planuje jakieś lepsze felgi więc teraz kupiłęm takie na jeden sezon
dEeste napisa³/a:
lookanij mojÄ… bunie w galeri ^.^
Fajna sztuka i fajna gleba ale ja niestety nie lubie zaciskać zębów przed każdą dziurą i koleiną więc narazie zostaje seria
A tutaj jeszcze taka mała rzecz a cieszy Nowa antenka
[ Dodano: 2008-08-06, 22:04 ]
Autko dostało nowy zawias z przodu oraz układ hamulcowy przód i tył Dodatkowo dziś przez 6 godzin doprowadzałem lakier do stanu używalności
A tu zakupy
Dalsze plany Póki co musze naprawić mase pierdółek typu urwana korbka od szyby , trzeszcząca dmuchawa czy strzelający fochy immobilizer , którego pilocik dziś z nerwów przez przypadek wrzuciłem w otwór wentylacyjny od nawiewu na szybe Do domu miałem niedaleko to sobie na nóżkach wróciłem a jutro znajomy elektronik go wykastruje
W dalszych planach mam wyeliminowanie wszelkiej korozji atakującej autko czyli mała wizyta u blacharza i lakiernika , nowa dokładka isa ( bo ta już dużooooo przeżyła ) nowe błotniki przednie ( bo te już z dwóch stron są całe poobijane ) , no i jakieś felgi z profilem letnim a nie zimowym Może gleba ... Czas pokażę .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-08-22, 22:56 ]
Ostatnio z Wojtkiem postanowiliśmy zrobić coś z kominem z tyłu Po długich naradach postawiliśmy na 2 rurki proste o średnicy 60 mm . Jest to tymczasowe rozwiązanie bo może niebawem bede zmieniał cały wydech bo ten mnie drażni Efekt może nie powala na kolana ale jest napewno lepszy niż kwadratowy Buzzer
Był taki :
Jest taki :
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za niÄ… porzÄ…dnie brali
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Rurki to że tak powiem zwykły badziew bo to nie stal nierdzewna ani kwasówka tylko zwykła stalowa rurka , ścianka 1,2-1,3 mm do produkcji ... Poręczy i balustrad Ojciec sie tym zajmuje i takie ścinki sobie załatwiłem . Rura jest chromowana stąd taki połysk ale myśle że jak zima zagości to zje je w szybkim tempie ale tak jak mówie jest to forma przejściowa
wojtaq napisa³/a:
więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za niÄ… porzÄ…dnie brali
No tak tylko żeby założyć coś zacnego trzeba zrobić glebe a tu sie pojawia problem Ale zobaczymy
Wydech musi sie zmienić bo chce mieć cicho wreszcie A póki co rurki sie trzymają przecieram raz za czas i narazie nic nie wyskakuje ale zima napewno je zje
Marzy mi się Twój avatarek ... I możliwe że coś takiego będzie Wszystko w swoim czasie
[ Dodano: 2009-03-22, 15:48 ]
Jako że końcówki jak i sam wydech zgniły po zimie postanowiłem coś pokombinować żeby było choćby ciut ciszej Kupiłem końcowy tłumik od 325 . Po długich przemyśleniach jak go zamontować (bo tłumik od 325 ma 2 wej/2 wyj.) postanowiliśmy zrobić portki za środkowym tłumikiem (który defacto jest pusty ) i dalej pójdzie już na końcowy Oddałem autko w ręce Wojtka i tak po kilku dzionkach zabawy wyszło coś takiego
A tak wyglądał stary końcowy z którego wysypało sie chyba wszystko co było możliwe
Autko sie lekko uciszyło i znikneło specyficzne brrrrrrrrr !!! jak w dużych fiatach i o to właśnie mi chodziło Został teraz lekko basowy pomruk który mnie satysfakcjonuje a po uchyleniu okna daje nawet troche radości jak na R4 Jeśli chodzi o wygląd to wiadomo że te końcówki to troche piczki ale chciałem mieć oryginał i narazie nic nie zmieniam Szpeci tylko troche pas tylni który wygiąłem niechcący wyjeżdżając kiedyś z dość niskiego miejsca No i już nie udało sie go ładnie naprostować ...
Pozdrawiam
Kavka mnie poprosił wiec pisze co powiedział:
No i stało sie , ja wielki przeciwnik gleby , posadziłem wreszcie ISa
Wjechał cały zestaw firmy FK Automotive , czyli springi + amory , obniżenie 60/40
Tak było przed :
Teraz wyglÄ…da to tak:
Mierzyłem nadkole przed glebą i było 65 cm , teraz stoi na 62 cm więc troche słabo chyba jak na 60/40 ale licze że się jeszcze ubije Tylną serie miałem tak ubitą że po wsadzeniu springów od FK staneła identycznie
Co by sie nie zeszła furka ... Rozpóreczka od Nakrętki (POLECAM !)
Ogólne wrażenia bardzo pozytywne , wybiera dziury lepiej niż seria co było dla mnie szokiem Może dlatego że okazało sie że prawy spring był pęknięty i auto czuło każdą najmniejszą dziurke ... Teraz chodź jest sztywno to jedzie sie przepięknie
Teraz jak już mam posadzone autko szukam fajnej felgi najlepiej w 16 calach
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach