BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] Pocisk997
Autor Wiadomo¶æ
Toots 

Do³±czy³: 03 Maj 2006
Sk±d: GÅ‚ogów
Wys³any: 2008-12-30, 16:57   

Kup sobie takie gumy: http://allegro.pl/item509..._najtaniej.html
i przód pójdzie trochę w górę.
Lepsze to niż zgubić gdzieś miskę.

pocisk997 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 14 Wrz 2008
Sk±d: Strzegom
Wys³any: 2008-12-30, 17:50   

tylmanek88, To jest raczej oryginalny lakierek, ale świeżo wymyty wiec może dlatego się tak błyszcy :P Nie daje mniejszych gum na tył dlatego,że mam nadzieje iż przód pójdzie wtedy bardziej w góre, tylko dlatego że już dostalem dwie takie oponki od goscia od ktorego wziąłęm felgi bo okazuje sie ze są do malego prostowanka tj. na 3 felgach są 4 male wgniociki. Nie wiecie ile może kosztować ich wyprostowanie? Gość krzyknął mi 200zl, ale są one tak małe ze sam ich nie dostrzegłem, dopiero na wyważarce wyszły ;/
Toots, Takie gumy już mam włożonbe z przodu w sprężyny Mtech'a od IeSa, ale niewiem czy nie włoże jeszcze jednego kompletu, zastanawiam sie tylko, czy to nie jest druciarstwo i czy zawias nie dostaje przez to po garbie?! Może ktoś mi coś powiedzieć na ten temat?

[ Dodano: 2008-12-30, 17:54 ]
PS. Porobilem kilka fot wnetrza i tyłu i pech chcial ze nie chce mi porzeczytać karty, bo niby jest nie sformatowana ;/ Ch... wie o co chodzi ;/

Toots 

Do³±czy³: 03 Maj 2006
Sk±d: GÅ‚ogów
Wys³any: 2008-12-30, 18:04   

Powiem tak, że miałem u siebie z przodu dwa takie kompletu gum.
Przed założeniem gum stał tak:

A po założeniu dwóch kompletów gum uszt. stał tak:

Ale długo tak nie miałem to nie wiem czy na dłuższą mete to się opłaci.
teraz kupiłem zawias 40/40 i mam spokój.
Ostatnio zmieniony przez Toots 2008-12-30, 18:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

cichecki0511 

Do³±czy³: 22 Gru 2006
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2008-12-30, 22:01   

Takie gumy są niebezpieczne dla sprężyn bo zmieniają charakterystykę ich pracy - nie polecam, sprężyna nie pracuje tam gdzie masz włożone gumy i może po prostu pęknąć powyżej lub poniżej bo większe siły na te fragmenty działają wówczas.

pocisk997 

Wys³any: 2008-12-30, 23:35   

cichecki0511 napisa³/a:
Takie gumy są niebezpieczne dla sprężyn bo zmieniają charakterystykę ich pracy - nie polecam, sprężyna nie pracuje tam gdzie masz włożone gumy i może po prostu pęknąć powyżej lub poniżej bo większe siły na te fragmenty działają wówczas.

Hmmm... dales mi troche do myslenia teraz, niewiem w takim razie czy je wyciągac czy nie, bo one podnoszą mi auto o około 1 cm z przodu, a nie ukrywam że w mojej sytuacji to dużo :evil:

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Do³±czy³: 02 Sty 2008
Sk±d: WoÅ‚omin
Wys³any: 2008-12-30, 23:45   

no ale jesli masz orginalne zawieszenie od IeSa to zrob poprostu myk z oslona pod miche, opone na lekkim balonie i uwazaj na garby ;) ja tam omijam te co znam i mi rysuja brzuszek w samochodzie i jest spoko poki co :D jednak IS jest fajny pod wzgledem charakterystyki silnika, ale jesli chodzi o glebowanko to niestety- trzeba byc uwaznym...

wojtaq 

Do³±czy³: 17 Lut 2006
Sk±d: Jaworzno
Wys³any: 2008-12-31, 08:45   

zrób porządną osłone pod miche i zobacz jak sie będzie jeździć
jeśli uznasz że jest za nisko to kup jakiś komplet springów na przód a swoje sprzedaj za dobrą kase jeśli są niskie :wink:
zmierz może ile masz od ziemi do miski, pasu przedniego,progów z przodu ?
324dA

pocisk997 

Wys³any: 2008-12-31, 10:10   

oslone mam, tylko ciągle zastanawiam sie, czy monować ją za pomocą stelaża do podłużnic czy do pasa przedniego.
Teraz na 185/55/R14 mam od ziemi do miski 8cm. na dniach chce podniesc silnik o te 2cm i wtedy bede myslal nad zamontowaniem oslony.
tylmanek88, Jazda moim samochodem po moim miasteczku wygląda jak jeden wielki slalom gigant :P W trasie zawsze po grzbietach kolein. Wczoraj pojechalem do kumpla zmieniac czujnik temp. na podworku mial dziury, wjezdrzalem do garażu ok. 20 min :twisted:

[ Dodano: 2008-12-31, 10:48 ]
A to to zdjęcia RECARO ktore obiecalem. W prawdzie moj fotel jest troche potargany, ale reszta jest w miare przyzwoitym stanie. Grunt to dobra baza do pozniejszego obszywania. Marzy mi sie tapicerka jak w Alpinie :twisted:

tomcat944 
mental ill

Do³±czy³: 28 Cze 2006
Sk±d: zielona gora
Wys³any: 2008-12-31, 11:43   

hej,
co Wy sie tak mazgacie z tym obnizeniem??
ja mialem iS'a z zawiasem 50/40 i miske uszkodzilem tylko raz i to z wlasnej glupoty...
trzeba poprostu odpowiednio jezdzic... a opona 195/50 R15 jest idealna na 15" do e30...

tylmanek88 

Wys³any: 2008-12-31, 11:57   

no wlasnie jazda jest ciekawsza jak musisz omijac wszystko zeby gdzies nie zahaczyc ;) bo do przodu przez kazda dziure i garb to kazdy posiadacz dacii logan moze jezdzic :P
a co do oponki 195/50 to moim zdaniem nie chodzi o sama wysokosc, tylko efekt wizualny... w golfie mialem takie kola i troche ginely w nadkolach, a w e30 sa jednak wieksze wneki i troche ubogo to bedzie wygladac, no ale to tylko moje zdanie :)
pocisk997 to moze szybciej by bylo te dziury na podworku zasypac jakos? :D
a fotele to bardzo przyjemne ;) tylko jak bedziesz obszywal to rob w orginalny wzor a nie jakis "tapczan" :P bo widzialem paru agentow co zrobili taki piekny welurek z babcinej kanapy do swoich e30/e34 :P
Ostatnio zmieniony przez tylmanek88 2008-12-31, 11:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-01, 21:04   

tomcat944, W sumie masz racje, zaloże 205/55/R15 i bedzie juz OK. Do tego podniose silnik podkladając pod poduszki silnika podkładki tak, aby poszedl do góry o 1,5cm i bedzie jeszcze lepiej :twisted:
Zmierzylem dziś odleglość miski od ziemi i jest 8,5cm , ale po zabiegach powinno wyjsc ok 12-13cm wiec to bedzie juz konkretny enduro prześwit :wink:

tylmanek88, Masz racje, pojezdzilem ostatnio rodziców Lanosem i doszedlem do wniosku ze taka jazda jest zbyt prosta :P Jedziesz do przodu mimo wszystko i nic Cie nie interesuje bo nic nie urwiesz.
Bede musial zasypac te dziury i bedzie git:D
Jak już pisalem zadnego koca u mnie w bolidzie nie bedzie. Docelowo ma być ociekający stylem welur np. w kwiatki albo sloniki:D haha...

Wrzucilem kilka nowych fotek bo na ostatnich ewidentnie przeważał przód:)

A tu świąteczny prezent dla mojej ISki, ale jeszcze noworoczny w postaci zebatki na wał musze dokupic :wink:

Przy ostatnich grzebankach silnikowych odnalazlem przyczyne skaczącej wskazówki temperatury

Miro 

Do³±czy³: 07 Maj 2007
Sk±d: Nowy Dwór Mazowiecki
Wys³any: 2009-01-03, 14:45   

fajny is tylko jeśli podniesiesz go do góry to nie bede tu zagladał.

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-03, 15:32   

Nie podniose :twisted: Planuje tylko wieksze kola zalozyc i podniesc silnik na poduszkach :idea:
Nie zrobiłbym mu tego :P

bono20002 
W.G.M.

Do³±czy³: 05 Mar 2008
Sk±d: MiÅ„sk Maz.///Otwock
Wys³any: 2009-01-03, 16:32   

ło panie..w dobie gdzie wszyscy chcą mieć najniższą e30tkę tak ty podnosisz :)

Kruczek 

Do³±czy³: 23 Lut 2007
Sk±d: OroÅ„sko
Wys³any: 2009-01-03, 16:42   

ja u siebie mam założoną blachę(7cm od ziemi) i jakoś nie narzekam, kilka razy przytarłem częściej mi sie zdarza tłumikiem zawadzać :wink:
masz jakieś pomysły co do obszycia foteli ? bo sam będę się przymierzał.

Rom535 

Do³±czy³: 02 Pa¼ 2005
Sk±d: Z pierdla
Wys³any: 2009-01-03, 17:32   

bono20002 napisa³/a:
ło panie..w dobie gdzie wszyscy chcą mieć najniższą e30tkę tak ty podnosisz :)

NA GLEBE !! !jak podnosic skoro wysoka jak 4x4!!Fajne masz lampy przednie :jupi:
4. 325i sedan e90 06

El Camino 

Do³±czy³: 16 Lip 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2009-01-03, 18:57   

@pocisk

Co to za felgi?
Moim zdaniem fajniejsze niż BBS-y.

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-03, 21:06   

bono20002 napisa³/a:
ło panie..w dobie gdzie wszyscy chcą mieć najniższą e30tkę tak ty podnosisz

Jak to sie mówi "na przekór wszystkiemu" hehe... nie bede podnosil, latwiej nie wiezdrzać tam gdzie sie nie da :P

El Camino, Chcesz kupić? Puszcze za grosze, byle opony sie zwróciły. To są felgi CENTRA.

Rom535, Dzieki, to zasługa poprzedniego wlasciciela;]

[ Dodano: 2009-01-04, 12:50 ]
Kruczek, Ogolnie plan jest taki, aby obsyÅ› toi co jest aktualnie w szarym welurze i w kratke jakimÅ› jednokolorowym wellurem np czarnym, albo szarym;]
Nie wiem nawet jaki może być tego koszt bo sie nie orientowalem, musze zrobić najpierw mechaniczne sprawy :roll:

tylmanek88 

Wys³any: 2009-01-04, 17:55   

nie rob tego! nie obszywaj kratki na jednolity kolor... juz lepsze brewki od tego... tylko i wylacznie ori kratka! :)

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-04, 19:00   

Ja wiem ze ori kratka jest super, ale moj fotel jest tak zmasakrowany ze glowa mala. Jakby mi sie udalo dopasc taki material jak ori to bym obszyl, ale nawet nie wierze w to ze uda mi sie cos takiego znalezc, dlatego najrozsądniejszą opcją bedzie zrobic cos w ten deseń:
http://img509.imageshack....mm0151533dv.jpg

tylmanek88 

Wys³any: 2009-01-04, 23:28   

no w sumie zle nie wyglada to ze zdjecia. a moze lepiej poprostu wymienic fotel kierowcy zeby zostac przy Twoim wzorze? trafiaja sie czasem ladne sztuki (wiem bo sam ostatnio trafilem :D ), ale decision is yours :P

Kruczek 

Do³±czy³: 23 Lut 2007
Sk±d: OroÅ„sko
Wys³any: 2009-01-05, 09:06   

znaleść recaro w dobrym stanie ? chyba już nie możliwe...
to co pokazałeś na zdjęciu, hmm bardzo dobra myśl, tylko ja bym dał boczki w skórze :)

tylmanek88 

Wys³any: 2009-01-05, 10:24   

ze 2 tygodnie temu widzialem bardzo ladne recaro ale mialem juz sportsitze na pokladzie i tylko dlatego nie kupilem... a byly naprawde ladne i mialy jedynie 3 cm przetarte- nie dziure!, na boczku u kierowcy. wiadomo ze rarytasy nie trafiaja sie codziennie ale kto czeka ten znajdzie :P

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-05, 16:21   

Da sie trafić, da ale niemam narazie kasy na "drugorzędne" wydatki, tak czy siak bede chcial osiągnąć coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...ina_od_1zl.html
Bardzo mi sie to podoba. Dodatkowo chce tylnią kanape z zagłówkami i podłokietnikiem, zeby był lansss :twisted:

[ Dodano: 2009-01-10, 13:11 ]
Zastanawiam sie co zrobić z ori BBS. Niemam do nich dekielkow, ale chodzi mi po glowie zrobienie z nimi czegoś takiego:

Może macie jakieś inne sugestie co zrobić z oryginalnymi BBS'ami zeby wyglądały kozak?:D

[ Dodano: 2009-01-12, 15:45 ]
W sobote moja niunia dorobila sie czystych soczewek. Denerwowalo mnie to , że prawie nie świecą i stalo sie :wink: Zdemontowalem cale lampy i zabralem do domu na przyjemności :twisted:
Okazalo sie ze soczewki i szkla byly czyste, lecz odblysniki byly pokryte takim bialym nalotem (coś w stylu utlenionego, źle wypolerowanego aluminium), wiec wziąłem bardzo drobną wate stalową i poprzecierałem ww odblysniki do tego stopnia, aż stały sie lśniące, z tym, że jeden lekko mi sie przetarł w jednym miejscu, bo za bardzo tarłem, ale ogólnie jest gites majonez, w końcu nastała jasność i noc polarna odeszła w niepamieć :] Myśle ze do tego kompletu przydałyby sie jakieś porządne żarówki, ale nie bardzo wiem jakie, wiec za jakiekolwiek sugestie bede bardzo wdzieczny.

DO tego wszystkiego , dzis odebrałem z salonu we Wrocławiu kolejny z prezentów dla mojej dziewicy, czyli zębatkę rozrządu na wał korbowy, teraz czekam tylko na simmering od dekla i robimy rozrząd :twisted:
Mam nadzieje że tym razem do kompletu z jasnością nastanie cisza i bede mógł wyciągać z mojego IeSa wiecej frajdy :spoko:

[ Dodano: 2009-03-30, 19:39 ]
Postanowilem troch odgrzać swojego kotleta i wrzucić kilka fotek.

Oto co za smarowidło zagościło w mojej wiertarce:

Niedługo tak jak pokrywa zaworów bedzie wyglądać kolektor. Zrobiłem polerkę całego przodu silnika, ale rozczarowałem sie bo wcale tego nie wydać :mad2:

Na kolejnej fotce mały fotomontarz, bo przygotowuje sie do szerokiej stali na wiosne :twisted:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: