Noooo... Alpine też bym tu widział, albo te bbs z pierwszych zdjęć i tak jak ktoś wcześniej wspomniał baranek czarny na progi i dolne pasy i bedzie suuuuuuuuuuuper
A ciekawe jakby w piastach sie dało nawiercić na podzielnicy 5 x 120?! Da sie czy piasta za mała? Nie da sie w żaden sposób przykombinować, żeby zienić piaste, bądz przerobić istniejącą? Dystanse odpadają!
no właśnie - nie da się przerobić samych piast?
Zaspawujemy istniejące otwory, wyrównujemy na tokarce. Dalej na podzielnicę albo sipa, wiercimy otwory, gwintowanie i powinno wyjść. Z tego co wiem, bo ćwiczyłem, jeden otwór wyszedłby w okolicach zaspawanego starego. Nie wiem właśnie jak z średnicą piasty , czy zmieściłaby rozstaw 5x120.
Jak ktoś ma stare niepotrzebne piasty to mogę przejąć celem sprawdzenia czy taki patent by wyszedł
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
Kurcze jeżeli to by było takie proste to chyba ktoś by to już opatentował. Ba, człowiek który w chinach zacznie produkować piasty 5x120 do e30 zostanie milionerem. Raven prawdopodobnie znajdę piastę z e34, coś można pokombinować w tym temacie.
Gdyby to było takie proste to moje e30 już dawno by jeździły na kółkach z e31
Nie wspominając,że na e30.de też by to było opisane.Teoretycznie można wymienić same piasty z tyłu,ale ciągle pozostaje przód! Piasta z e30 jednak jest za mała na 5x120.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Ostatnio zmieniony przez ChriS 2009-01-26, 21:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Dokładnie Chris, właśnie do tego samego wniosku doszedłem. Tył dało by radę przerobić, ale z przodu średnica wewnętrzna bębna tarczy hamulcowej jest za mała żeby zmieścić piastę większej średnicy.
Piasta przednia z e36 ma 143 mm średnicy, piasta z e30 ma tylko 120 mm. wewnętrzna średnica bębna tarczy przedniej w e30 wynosi 138 mm. Brakuje 5 mm............
5 mm........ i świat e30stkowów byłby piękniejszy
Chodzi mi o tą wystającą część tarczy która przylega do samej piasty. Tak mi się skojarzyło bęben ; ] nie znam fachowego określenia tej częsci ; ]
W E30 do piasty przykręcona jest tarcza hamulcowa za pomocą małej śrubki a potem to wszystko dociskają śruby od felg.
Aby to przerobić trzeba by w piaście zmienic rozstaw i nagwintować od nowa (w tarczy hamulcowej też, tyle że bez gwintowania) ale jak sami zauważyliście, E30 ma wszystko "za małe"
_________________ Pieszy ma prawo przejsc przez jezdnie...na wlasne ryzyko
w takim razie jest jeszcze jedno wyjście. Tokarka i kawałek dobrej stali! Nie trzeba magika do tego, a jeśli dobrze patrze, to przednia piasta nie ma w sobie nic szczególnego.
http://bmwfans.info/origi...31/ill-31_0172/
Myśle , że ciasne pasowanie łożysk i powinno być ok, czyż nie? Jak sie nie myle to łożysko ma swoją bieżnie i sie je tylko wbija w piaste? Powiedzcie, czy to jest tak banalne, ze nikt na to nie wpadł?
[ Dodano: 2009-01-26, 23:53 ]
PS. a jeśli już, to czy zaciski od tarcz e36 podejdą do adapterów z e30 tak, aby było dobrze?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach